Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Изабери прави пут

КК Црвена звезда ДИВА наставља са друштвено ангажованим пројектима. У сарадњи са дневним листом ПРЕСС Звезда је покренула акцију ИЗАБЕРИ ПРАВИ ПУТ у којој ће Омар Томас одржати саветовање штићеницима Завода за васпитање деце и омладине „Београд“. Проблем малолетничке деликвенције је све израженији у нашем друштву, о чему сведоче и подаци МУП-а. У минулој 2011. години 3986 малолетних лица је пријављено због извршења кривичних дела, којих је у прошлој години било укупно 6925. Од тог броја извршено је пет кривичних дела убиства и 15 дела убиства у покушају, 5331 дело против имовине и 383 дела против јавног реда и мира. Охрабрујућ је податак да је број кривичних дела међу малолетницима смањен у односу на на 2010. за 10,8 одсто, али превентивно треба деловати да би се тај број свео на што је могуће мању меру.

Из тог разлога акцијом ИЗАБЕРИ ПРАВИ ПУТ Црвена звезда жели да подигне свест јавности о овом проблему, а да Омар Томас својим примером позитивно утиче на што већи број младих који су кренули странпутицом.

Омар Томас имао је веома тешко детињство, а када је имао 14 година због проблема са законом био је у поправном дому. Међутим, тада је почео да тренира кошарку и успео је да се извуче из канџи криминала, постане врхунски кошаркаш, узоран супруг и отац двоје деце. Звездин Американац ће у среду 21. марта у Заводу за васпитање деце и омладине „Београд“ одржати саветовање, а онда ће се се преселити на тамошње кошаркашко игралиште. Наиме, том приликом биће одржан и турнир у баскету, Омар Томас судиће финални меч, а победницима ће доделити атрактивну спортску опрему. Сви штићеници ове васпитне установе биће гости КК Црвена звезда на утакмици првог кола Супер лиге против Хемофарма у петак 23. марта од 18 сати.

Повезане вести

2 comments

RS мар 20, 2012 at 16:14

Охрабрујућ је податак да је број кривичних дела међу малолетницима смањен у односу на на 2010. за 10,8 одсто, али превентивно треба деловати да би се тај број свео на што је могуће мању меру.
A kako da se ne smanji kad nas je,nazalost,svake godine sve manje ?!
Utoke zajebi,nozeve zajebi,ulice se kloni,okreni se sebi !
Gudru zajebi,koji ce to tebi,imas samo jedan zivot – to je jedino sto vredi !
Glavu gore,sa vjerom i nadom u bolje sutra,OPTIMIZAM ! SAMO SLOGA i bice nas vise…pozz i sve najbolje !

Reply
republika srpska мар 20, 2012 at 15:46

svaka cast na ovakvom potezu uprave da se bar ovi iz fk ugledaju na kolege iz kk bilo bi nam 100x bolje,mada su ovi iz fk vise zasluzili da budu u cuzi nego ova deca.vidim da ovde nije bilo ni jednog komentara do sad da pohvale malo ovu akciju oni se uhvatili kao slep stapa kako cer da sudi mazic.umjesto da se i oni prikljuce ovoj akciji i pomognu djeci oni komentarisu toleta i mazica.svi znaju kako je sudio al dzaba samo trositi reci na to.zao mi je sto sam morao na ovoj temi da se dotaknem mazica i ekpe.jos jednom svaka cast upravi na ovom da nas je jos vise takvih u sportskim kolektivima bilo bi nam mnogo bolje u zivotu

Reply

Leave a Comment