Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Роби пред Борац: „Све зависи од нас“

Фудбалери Црвене звезде немају времена за опуштање. Већ у суботу, 24. марта у 18 сати, на Маракани их очекује нови изазов, утакмица против Борца из Чачка. Тим поводом медијима су се обратили тренер Роберт Просинечки, и нападач Филип Касалица, који су се сложили да је прва полуфинална утакмица Купа већ заборављена.

– Ја сам и после утакмице са Партизаном рекао да ову еуфорију која је добра, треба смањити, самим тим што нас већ сутра очекује Борац који овде долази да се бори за опстанак, који је у полуфиналу Купа и који има амбиције да се овде представи у добром светлу. Гледао сам их, знам шта могу да очекујем. Ја верујем да је моја екипа већ прославила претходну победу и да је сад готово са тиме. Победа је значила на пољу самопоуздања, али ми још ништа нисмо освојили. Све време причамо о озбиљности ове утакмице која нам предстоји. У свим клубовима постоји проблем мотивације након великих и важних мечева, али мислим да такав проблем неће постојати сутра. Знамо колико нам сутрашња утакмица значи, самим тим што након ње имамо седам дана за опоравак и додатне разговоре. Верујем да ће поново доћи велики број навијача, а они ће сигурно дати мотива играчима. Све зависи од нас, уколико будемо на свом нивоу, одиграмо квалитетно и са много трчања, онда можемо очекивати добру утакмицу и победу Црвене звезде – рекао је Просинечки.

Филип Касалица је већ „архивирао“ сјајан наступ који је забележио у среду.

– Ми смо већ утакмицу са Партизаном заборавили, већ сутрадан смо се окренули Борцу. Надам се да ћемо уз подршку наших навијача доћи до тријумфа. Ја лично доста играча Борца познајем, ради се о доброј екипи и мислим да стање на табели не показује реалну слику о њима, јер су добра екипа, и мислим да ће доћи на Маракану да се надигравају са нама и да уживају у прелепом амбијенту који ће наши навијачи, сигуран сам, приредити – рекао је Касалица, и додао да мисли да тренутно није спреман за свих 90 минута, јер тек две и по недеље тренира са екипом, али да је задовољан што је испунио све што је шеф од њега тражио.

– Јесте овакав почетак у Звезди помало и оптерећење, јер сада сви очекују да се овакве партије и голови константно понављају, али и када сам долазио знао сам колико је тежак црвено-бели дрес и знао сам какво је оптерећење. Пар пута сам и рекао, у Звезди је најлепше када се побеђује, а најтеже када су лоши резултати. Сада срећом побеђујемо, и заиста је феноменалан осећај бити део свега тога.

На питање новинара, Просинечки се још једном осврнуо на утакмицу Купа.

– Погледао сам утакмицу поново. Имали смо један пад, нарочито 20-ак минута у првом полувремену. Мислим да је друго полувреме било боље, осим две дуге лопте које нисмо добро одбранили, а након којих је Партизан створио добре шансе. То нису биле изигране акције, већ су нас ухватили на спавању. Мислим да је најважније да смо направили резултат, да смо показали да имамо играче који имају карактер, а сигурно да ћемо анализирати и даље оно што није било добро. Играчима ће победа значити и на пољу самопоуздања сигурности, јер опет смо имали петорицу дебитаната на дербијима. Али, оно што је добро, имали смо и против Смедерева и Спартака више од 40.000 гледалаца, тако да су имали прилику да се навикну на такав амбијент, на Звезду, на обавезе, јер у Звезди се свака утакмица мора победити – истакао је Просинечки, а потом се осврнуо и на здравствено стање својих фудбалера.

– Миливојевић неће играти због црвеног картона, Борха такође због четири жута. Имамо проблема и са Тошићем. Са Кадуом морам видети данас на тренингу, као и са Мићком, јер је и он добио један тежак ударац у дербију, али тек након данашњег тренинга ћу са сигурношћу знати какво је здравствено стање. Имамо дугу клупу, имамо играче који могу свакога заменити, имамо тим, колектив, и не радује ме само ова победа од 2:0, већ јер видим да је екипа све боља и боља. Уосталом, и амбијент у свлачионици нам је добар, и то је јако битно. Играчи који не играју долазе на утакмице, славе са нама, и то је такође показатељ да екипа живи за резултат и победе – био је задовољан Просинечки, а потом се осврнуо и на још нека имена.

– Пашеко ће заиграти када буде заслужио, када будем мислио да је он добар за утакмицу. Да ли сутра, или за 15 дана, не знам, али играће када будем видео да он може. Да се сад не заваравамо, он још није спреман 100% да игра утакмицу. Ова два и по месеца имао је посебан третман на тренинзима, да би се што пре опоравио и да би добио шансу. Када ће је добити, још ћу видети. Асамоа је боље. Имао је период када није био са нама, треба му времена. И са Касалицом смо балансирали, и мислим да смо погодили праву меру. Треба постепено након периода нетренирања уводити играча у игру. У супротном, може доћи до других проблема. Асамоа је боље, надам се да ће убрзо доћи у конкуренцију, а већ показује значајан бољитак на тренинзима – закључио је Просинечки.

Црвена звезда је већ навикла своје навијаче да пред сваку утакмицу на нашем стадиону спреми неко изненађење за њих. Устаљена пракса неће бити мењана ни овог пута, тако да сви ви који обновите чланарину или се учланите, добијате ваучер за бесплатан преглед у стоматолошкој ординацији Дентал Б. Своју чланску карту највеће навијачке породице можете добити или продужити њено важење на штандовима испред северне и западне трибине Маракане пре и за време утакмице са чачанским Борцем.

Такође, у суботу од 14 часова, око стадиона ће бити постављени штандови на којима ће се продавати следећи артикли:

Ретро дрес – 2000 дин
Дечији дрес – 2000 дин
Мајица -1500 дин
Дукс – 1000 дин
Качкет – 700 дин
Шал – 800 дин

Red Star Shop на западној трибини стадиона радиће од 8 -13 часова, па од 16 до завршетка меча.

Повезане вести

17 comments

ZVEZDAN мар 23, 2012 at 21:20

Ma pustimo doktora da radi on zna najboljeu ostalom pokazao je protiv glodara……

Reply
nikola мар 23, 2012 at 20:51

Lik na Areni je 100 puta rekao da se mec prenosi u HD rezoluciji. 😀

Reply
mariogotze мар 23, 2012 at 20:47

– Пашеко ће заиграти када буде заслужио. ROBI DOKTOREEEEEEEEE!!! :))))))))

Reply
ssss мар 23, 2012 at 17:27

ne treba ceo tim da menja moze 2 3 najvise da zemeni da ne ispadnu iz ritma

Reply
Mirko BGRS мар 23, 2012 at 17:23

Stvarno imamo dobar izbor kvalitetnih igrača i naravno ne mogu svi na teren i za klupu se grize kolko vidim,samo napred bez opuštanja i gazimo sve redom,ako Robi kaže da Pašeko nije zaslužio da zaigra to je ok,mislim da je više to nego što nije spreman bar za poluvreme.

Reply
krule мар 23, 2012 at 17:04

Previse je novih igraca,neke oscilacije su normalne,ali da imamo potencijal to se vidi.Sto se tice izbora tima to Robi najbolje zna.Igraci na kojima je insistirao oni su se pokazali kao prava pojacanja.Mlade igrace polako uvoditi u sistem:Ozegovic,Jankovic,Djurickovic,Krneta;Povredjeni i novi isto tako:Paceko,Mihajlovic,Perovic,Asamoa.Ja imam puno poverenje u Robija!

Reply
MILAN KG мар 23, 2012 at 15:46

ja sam igrao kombinaciju 1-1 3+, zgazicemo ih ko plitak potok samo napred ZVEZDA!!!!!!!!!!!

Reply
nscz мар 23, 2012 at 19:26

ja 4+, prosto sam ubedjen da dolazi 😀

Reply
dejan мар 23, 2012 at 15:37

Mogao bi Robi da odmori jos nekog igraca za radnicki.Bajkovic, Mijailovic, Tosic nece igrati zbog povrede, Borha i Milivojevic zbog kartona. Ja bih odmorio malo i Mladenovica a ubacio bih i Jankovica od prvog minuta, zasto da ne? Vesic, Mikic, Maksimovic, Krneta, Petkovic, Dimitrijevic, Evandro, Jankovic, Lazovic, Milunovic, Kasalica. A kasnije ako rezultat bude povoljan, Miric, Asamoa (ili Ozegovic), Djurickovic

Reply
davidovicnenad мар 23, 2012 at 15:04 Reply
Ariljac мар 23, 2012 at 14:49

Evo objasnjenja za Paseka i Asamou svima nama a i ubacenim „virusima“! Ajmo momci nastavite u istom ritmu,IDEMO DALJE!!!

Reply
radan мар 23, 2012 at 14:38

napreed zvezdo samo hrabro

Reply
DELIJE RUMA мар 23, 2012 at 14:36

Da li neko moze da mi kaze o kakvim majcama i duksevima je rec,msm da li neko moze da mi objasni kakvi su,posta kada sam bio nije ih bilo proslih puta,bar ja nisam video?

Reply
Драган мар 23, 2012 at 14:38

Има сигуран сам на сајту шопа.

Reply
DELIJE RUMA мар 23, 2012 at 14:43

Pogledacu,samo rek’o da vidi posto znam da nema dukseva za 1000 dinara… 🙂

Reply
Sloba мар 23, 2012 at 14:54

ajde ako nadjes, postavi link ovde ako ti nije problem…ja nisam uspeo da nadjem 😉

Reply
Sloba мар 23, 2012 at 14:52

i mene zanima upravo to…jel moze neko da okaci link iz shopa sa duksevima i majicama koji se prodaju po ovoj ceni, posto je i meni to sumnjivo nesto 🙂 🙂

Reply

Leave a Comment