Redovna Skupština SD usvojila novi Statut

Redovna Skupština SD usvojila novi Statut

145
6
Podeli

U Medija centru FK Crvena zvezda, Sportsko društvo održalo je redovnu Skupštinu. Na dnevnom redu našlo se pet tačaka, a glavna tema današnjeg zasedanja bila je usvajanje novog Statuta, koji je trebalo usaglasiti sa odredbama novog Zakona o sportu.

Skup je otvorio predsednik SD Petar Škundrić.

– Drago mi je što imam priliku da vas pozdravim na ovaj, za nas Zvezdaše poseban dan. Posle jučerašnje pobede u večitom derbiju, nismo mogli da odaberemo bolje vreme za održavanje Skupštine. Sigurno da je ovaj trijumf fudbalera veliki podstrek za sve nas, da radimo još bolje i jače. Nazire se poboljšanje u svim klubovima u okviru Sportskog društva, a to je ono što je najbitnije.

Škundrić se osvrnuo i na finansijsko stanje.

– Situacija nije sjajna, ali tako je u celom društvu. Borimo se da obezbedimo egzistenciju iz dana u dan. U ovom trenutku radim na tome da dovedem generalnog sponzora koji će nam omogućiti da nesmetano egzistiramo. Teško je dati javno obećanje, ali verujem da smo blizu realizacije i da će početkom maja sve biti završeno.

U radu Skupštine učestvovala su 52 delegata, a svi su bili jednoglasni u donošenju odluka. Novi Statut je usvojen, a većih promena neće biti. Odredbe su usklađene sa Zakonom o sportu, pa je tako u roku ispunjena obaveza prema državi. Jedina značajnija novina je da će od sada Skupština birati generalnog sekretara. Zvezdaši su takođe usvojili i završni račun za proteklu godinu.

Od danas će UO našeg društva biti jači za Nebojšu Čovića. Predsednik košarkaške sekcije će u ovom telu zameniti dosadašnjeg člana Mirka Pavlovića.

Komentari

6 Komentara na "Redovna Skupština SD usvojila novi Statut"


Član
AleksandarSM_91
mar 23, 2012

Sta mislite da li je istina da ce COCA-COLA biti novi sponzor FK? I koliko sam cuo jos jedna kompanija…Inace Coca-Colu imaju samo najveci svetski klubovi.. :)

Ocenite komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

Gost
fringe
mar 23, 2012

SD sta je sa rukometasima?

Ocenite komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

Član
Ariljac
mar 23, 2012

Aj nek dodje taj sponzor da glodari konacno umru od kompleksa!!Mozda i Zvezda profitira od ove predizborne kampanje! 😀

Ocenite komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

Gost
Anka
mar 23, 2012

gospodine Skundricu, o.k. je to sto ste usaglasili statut sa novim zakonoma ( po meni taj zakon je delimicno o o.k.), ali reci te mi samo kako mislite da izvucete klubove koji nisu u krizi vec teskoj dubiozi! Ja lepo predlazem da sad kad je i zvanicno Covic postao clan, lepo napravite neki vid kriznog staba, na kome ce se ustanoviti sledece tacke:
1. koliko broji klubova nase sportsko drustvo
2. koji klubovi su vazni za SD (nije bitan kvantitet vec kvalitet – u smislu dostojnog predstavljanja Crvene Zvezde kako u domacim tako i inostranim takmicenjima)
3. sagledati sve te vazne klubove u kom se finansijskom stanju nalaze, koji broj klubova nema ili jedva ima sponzore koji ce finansijski pomoci u opstanku i zivotu kluba i NAJBITNIJE sagledati infrastrukturu svih sportaskih selekcija.
4. na osnovu tacke 3. definisati kategorije sekcija
5. definisati odnos medju svim sportskim sekcijama unutar SD, znaci da budemo familija a ne da se utrkujemo koja ce sekcija biti uspesnija pod okriljem SD (znam ja da je to najvece maslo predhodnog gosn Vlahovica OCIMA NE MOGU DA GA GLEDAM — sad bih svasta rekla)
6. Vezujem za tacku 3. pitanje infrastrukture, ukoliko unutar SD Crvene Zvezde ili neke nase selekcije postoji deo infrastrukture koji nije iskoriscen (objekti, ukoliko su to neke napustene hale i prostorije) onda da se privremeno dodeli onim sekcijama koji nemaju trenutno reseno to pitanje.
7. kao SD Crvena Zvezda koja je osnovana od strane omladine (tadasnje antifasisticke), u obavezi i u amanetu je naseg imena da se posvetimo razvoju omladine, a to je popularizacije nasih sportskih skola, promovisati nas klub kroz osnovne i srednje skole, ukuljucivati ih u nase skole, jer mnoga deca nemaju bas uslova da kvalitetno provode vreme niti para da treniraju. A ne zaboravite da bas medju obicnom decom ima dosta talenata, ne tatini sinovi ili sinovi i kceri bivsih sportista – nemam ama bas nista protiv njih al ovo sto sad govorim mora da se zna! Crvena Zvezda upravo tu decu, ciji roditelji nemaju uslova da placaju individualne treninge niti da guraju pare u klub, kao sto se moralo i mora na zalost jer su nam klubovi unisteni iznutra, treba da stipendira i omoguci im da ostvare svoj zivotni san! Primer. Mitic, Sekularac, Dzaja, i redom da ne nabarajam dosli su iz siromasnih sredina a medju najvecima su u Zvezdinoj sportskoj istoriji.

Ima tu jos stvari koje treba uraditi unutar SD i po sekcijama, ali sam pokusala da osnovne stvari izvedem kroz sedam tacaka. Ne pricam ezveze jer vidim da imamo dobru polaznu osnovu da u nekim ekipnim sportovima dominiramo kako u muskoj tako i zenskoj konkurenciji! Samo treba zestoko zavuci rukave, i otarasiti se „POGRESNIH“ a dovesti „prave“ ljude na pravom mestu : OVDE PRE SVIH MISLIM NA BORICICA I COVICA, jedan i drugi su pokazali da uz dosta truda i rada kao i dobre organizacije moze da se postigne mnogo, a samim tim i omoguci dovodjenje nekig gigantskih sponzora a ne ove sitne buranije koje imaju fotelje a dinara ne daju u sekcije, casni izuzeci!

Ocenite komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

Član
Ariljac
mar 23, 2012

Lepa analiza i predlog koji nekome neodgovaraju na ovom sajtu. 😉 Al oni su u teskom kompleksaskom stanju.. 😀

Ocenite komentar: Thumb up 0 Thumb down 0

Gost
Anka
mar 23, 2012

dadada, samo se mi pravi navijaci necemo obazirati na kompleksasi. 😀

Ocenite komentar: Thumb up 0 Thumb down 0