Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвена звезда половична првог дана АНГТ турнира

Јуниори Црвене звезде нису успели да упишу другу победу првог дана овогодишњег издања АНГТ турнира, пошто су у петак поподне пред многобројном публиком у хали “Александар Николић” доживели пораз од екипе ЕА7 Емпорио Армани Милан резултатом 90:97 (27:35, 26:20, 10:21, 27:21).

Водила се егал игра током првих пет минута уводне четвртине, а онда је италијански тим успео да наметне свој ритам игре и дође до двоцифреног вођства. Међутим, наши момци су успели да смање, па је резултат после првих 10 минута био 27:35 у корист миланске Олимпије.

Наставили су Италијани сјајно и током друге четвртине, имали су велико двоцифрено вођство, али је Црвена звезда константно претила. Међутим, сваком налету црвено-белих су успешно одолевали. Водила се велика борба, кошаркаши Црвене звезде се нису предавали, а онда су и сјајном игром успели да на велики одмор оду са сцега два поена заостатка, иако су чак имали прилику и за изједначење – 53:55.

Иако су црвено-бели прво полувреме затворили сјајном игром, у трећу деоницу су ушли спорије. Лучић је на отварању овог дела игре успео да свом тиму донесе изједначење, а онда је уследила серија од 9-0 италијанског тима, која им је опет донела осетније вођство. Трудили су се кошаркаши Црвене звезде да надокнаде заостатак, али никако то нису успевали јер су са друге стране терена имали веома расположен шутерски тим, па је тако резултат после 30 минута игре био 63:76 у корист миланске Олимпије.

КК Црвена звезда Меридианбет (Ђорђе Костић)

Покушавали су црвено-бели у последњој четвртини да смање вођство и дођу до преокрета, озбиљно су претили, али су на крају ипак уписали пораз упркос великом труду – 90:97.

Најкориснији у екипи Црвене звезде био је Андреј Костић са 32 поена уз шест скокова, а пратио га је Андреј Лучић са 16.

Наш тим у суботу очекује утакмица са Некст Џенерејшн тим Београд од 15 часова, а као и првог дана све утакмице можете пратити и путем нашег Јутјуб канала.

КК Црвена звезда Меридианбет (Ђорђе Костић)

Црвена звезда: Костић 32, Ћопић, Бјелица 12, Ерић 6, Лучић 16, Радовић 5, Виторовић 4, Цвијетић, Михајловић 2, Марјановић 7, Спасојевић 2, Ковачевић 4.

The post Црвена звезда половична првог дана АНГТ турнира appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment