Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Пораз јуниора Црвене звезде за крај групне фазе АНГТ турнира, у недељу меч за 5. место

Јуниори Црвене звезде су у последњој утакмици групне фазе АНГТ Марко Ивковић турнира снаге одмерили са екипом Некст Џенерејшн Тим Београд. Црвено–бели су у суботу поподне пред домаћом публиком доживели нови пораз резултатом 69:80, па су тако остали без шансе да се боре за треће место.

Изабраници Бранка Јоровића у недељу од 12 часова играју утакмицу за пето место, а противник нашег тима биће познат по завршетку свих утакмица друге групе.

И пре почетка меча јасно је било да црвено–бели не могу да изборе место у финалном мечу, пошто су кошаркаши ЕА7 Емпорио Армани Милана уписали све три победе у групи, те су они осигурали место у борби за титулу.

Ипак, мотива за победу је свакако било – утакмица за треће место. Место у том мечу сигурно би изборили победом или поразом мањим од осам поена, али то нису успели.

Изабраници Бранка Јоровића су поприлично споро ушли у меч. Андреј Лучић је Црвеној звезди донео уводно вођство (3:0), а онда су црвено-бели стали. Дозволили су противничким играчима да без много муке преокрену, а потом и створе нешто осетнију предност, те су наши момци после првих десет минута имали шест поена заостатка – 14:20.

Нису се кошаркаши Црвене звезде предавали, некако су држали резултатски прикључак током друге четвртине, а онда је средином исте тим који води Петери Копононе успео да дође и до првог двоцифреног вођства (30:19). До краја овог дела игре су црвено–бели успели да смање предност противника, а на семафору је после првог полувремена писало 31:37 у корист Некст Џенерејшн Тим Београд.

КК Црвена звезда Меридианбет (Ђорђе Костић)

И током треће четвртине се водила велика борба. Претили су озбиљно црвено–бели све време, у једном моменту су имали и свега два поена заостатка, али је екипа Некст Џенерејшн Тим Београд успешно одолевала свим налетима кошаркаша Црвене звезде. До краја меча није виђено никаквих изненађења, изабраници Копонена су мирно решили меч у своју корист резултатом 69:80, те тако нанели Црвеној звезди други пораз у три утакмице.

Најкориснији у црвено-белом табору био је Андреј Костић са 25 поена, 12 је додао Андреј Лучић, а један мање Стефан Марјановић.

Црвена звезда: Костић 25 (8 ск), Ћопић, Бјелица 8, Ерић 5, Лучић 12, Радовић, Виторовић 5, Цвијетић, Михајловић, Марјановић 11, Спасојевић 3, Ковачевић.

The post Пораз јуниора Црвене звезде за крај групне фазе АНГТ турнира, у недељу меч за 5. место appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment