Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеРукомет

Пролетер – Црвена звезда Примобет 31:32 (12:17)

Голом Милоша Бујишића четири секунде пре истека времена црвено-бели су савладали Пролетер у Зрењанину и уписали девети тријумф у 19. колу Суперлиге – 32:31 (17:12).

Прошле сезоне у „Шумицама“ Пролетер је голом у последњој секунди дошао до битног ремија у борби за опстанак. Сада је фортуна била на страни Црвене звезде.

Имали су изабраници Недељка Матића пет голова разлике на свом конту на полувремену, а затим и +6 након првенца у црвено-белом дресу Лазара Пановског у 40. минуту (16:22) и очекивало се да ће завршница у Кристалној дворани бити мирнија.

Први део првог полувремена протекао је у егалу, игри гол за гол. Лазић је донео Пролетеру 5:3, Матичић изједначила и до 18. минута смо гледали резултатску клацкалицу, када је Црвена звезда серијом 5:0 стекла осетнију разлику и одлепила се пред полувреме, (12:17).

У другом полувремену, Пролетер је серијом од три везана гола успео да се приближи, али су црвено-бели одбили налет домаћина и поменутим голом Пановског повели 16:22 у 40. минуту. Поново је Никола Лазић, некадашњи члан нашег клуба, повукао садашњи клуб. Постигао је 8 голова у првом полувремену, затим је додао пет у другом и започео серију која је донела Пролетеру повратак у меч, (22:24). У 51. минуту Звезда је имала 24:27, али је већ у 55. Ђурашковић погодио за 27:27. Уследила је неизвесна завршница у којој су погађала оба тима, а Бујишић је после продора двадесет секунди пре краја погодио за 30:31. Изједначио је Ђурашковић, остало је још десет секунди, а Бујишић је искористио празан гол и погодио са пола терена за радост саиграча и Звездиних навијача – 31:32.

Управо је Бујишић био најефикаснији, заједно са Виктором Матичићем, са 8 голова, Душан Андрејевић је погодио седам пута, Михаило Шљукић пет.

У наредном колу битан дуел у „Шумицама“ очекује Црвену звезду против Дубочице. Утакмица у борби за пето место из које се бодови преносе у плеј-аут на програму је 22. марта после репрезентативне паузе.

ПРОЛЕТЕР – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Примобет 31:32 (12:17)
Зрењанин, хала: „Кристална дворана“. Гледалаца: 250. Судије: Миленко Алимпић и Здравко Црњански (Бачка Паланка). Искључења: Пролетер 2, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Пролетер 8(7), Црвена звезда 4(4).

ПРОЛЕТЕР: Ћоровић, Буквић 3, Мелиава, Ђурашковић 4, Кечкеш, Илић, Лазић 13(7), Радисављевић 2, Секулић 2, Кнежевић 1, Брети, Ђорђевић, Ковачевић, Милошевић 1, Дошен, Живковић 5. Тренер: Миљан Станић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА Примобет: Радовановић, Хорват, Ненадић, Урта, Андрејевић 7, Богуновић, Матичић 8(4), Шмигић, Бујишић 8, Петрић, Радовановић, Шљукић 5, Павловић, Колунџић 2, Пановски 2, Ковачевић. Тренер: Недељко Матић

The post Пролетер – Црвена звезда Примобет 31:32 (12:17) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment