Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда гости Крагујевчане за наставак низа!!!

Након готово три месеца, фудбалери Црвене звезде поново су тамо где по свему и треба да буду, на првој позицији Моцарт Суперлиге Србије!
Међутим, нема много времена за славље, пошто нас очекује још један меч пре одласка на репрезентативну паузу.
Дерби кола биће одигран на нашем највећем стадиону, где ће фудбалери актуелног шампиона Црвене звезде у оквиру 26. кола угостити овосезонски хит шампионата, екипу Радничког 1923.

Раднички игра у страшној форми и с правом носи епитет најпријатнијег изненађења Суперлиге, везали су седам узастопних победа и имају низ од девет утакмица без пораза и дуел против најбоље екипе у земљи биће идеална прилика да се ,,измере” и да виде колико су напредовали током ове сезоне.
Крагујевчани су припреме за наставак сезоне обавили у Анталији где су одиграли три контролне утакмице у којима су забележили победу (Алтах 2:1) и два ремија (Самара 1:1, Лођ 1:1), да би генералку против ОФК Београда (1:1) одиграли по повратку у Србију. А да би били што конкурентнији током пролећног дела сезоне одговорни у спортском сектору предвођени некадашњим првотимцем нашег клуба Славком Перовићем, дали су све од себе да током зимског прелазног рока додатно појачају екипу, па је у Крагујевац стигло осам нових фудбалера: Павле Ивеља (Раднички Ниш), Томислав Дадић (Широки Бријег, БиХ), Мехмед Ћосић (Жељезничар, БиХ), Дилан Ортиз (Славен Белупо, хрватска), Бесим Шербеџић (Сарајево, БиХ), Василије Жунић (Борац Чачак), Андреја Ристић (Раднички Пирот) и Марко Михојевић (без клуба).
Док је чак четрнаест фудбалера напустило Раднички: Никола Миличић (партизан), Жофри Чинеду (Лајонинг, Кина), Ентони Изучукву (Нантонг, Кина), Ђорђе Јовановић (Раднички Сремска Митровица), Александар Поповић (Графичар), Владимир Томовић (Металац), Филип Пајовић (Нови Пазар), Никола Грбовић (Борац Чачак), Лука Милојевић (ФАП Прибој), Александар Петровић (ИМТ), Хенок Н’Гбесо (Сасари, Италија), Давид Спасојевић (Полет Љубић), Милан Гвозденовић (Нови Сад) и Стефан Чоловић (Раднички Ниш).
Иако резултати на припремама и одлазак најбољег стрелца Жофрија Чинедуа нису наговештавали тако нешто, Раднишки током пролећа изгледа незаустављиво, шест мечева и исто толико победа уз гол разлику 13:3, чини их једином екипом са стопостотним учинком у наставку сезоне. Килиан Бевис, Вахди Сахли, Милутин Видосављевић и млади Милан Алексић први су међу једнакима, међутим треба нагласити да је Раднички добро избалансиран тим и да је поред индивидуално добрих фудбалера, колектив највећа снага Крагујевчана.
Нема сумње да нас очекује још један квалитетан и надам се ефикасан дуел као што је то био претходни у Крагујевцу.

За очекивати је да тренер Радничког 1923, Феђа Дудић црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Лековић – Ћосић, Шербеџић, Симовић, Дадић – Алексић, Ристић – Глушчевић, Видосављевић, Бевис – Ортиз

Након двадесет и пет одиграних кола фудбалери Радничког 1923 налазе се на високој четвртој позицији са 41 освојеним бодом, бодом више у односу на Чукарички и Војводину, али и са утакмицом мање. Крагујевчани су уписали тринаест победа, два ремија и десет пораза уз гол разлику 38:36. Екипу предводе Килиан Бевис са шест голова и шест асистенција, колико су постигли и Милутин Видосављевић, Милан Видаков и Жофри Чинеду.
Док је Вахди Сахли је додао по пет голова и асистенција, колико је постигао и Лука Зорић.

Црвена звезда и Раднички 1923 до сада у историји састали су се укупно на 56 утакмица.
У оквиру првенства одиграна су 32 меча, пет куп дуела и чак 19 пријатељских мечева.
Црвена звезда је победила 42 пута, једанаест пута је сусрет завршен нерешеним исходом, док је на само три утакмице славио Раднички.
Такође, гол разлика је на страни црвено-белих и износи 117:24.
Последњи дуел између Црвене звезде и Радничког 1923, одигран је у Крагујевцу у оквиру 11. кола МСЛ.
Иако је наш тим добио тај меч резултатом 4:3, ипак због административног пропуста домаћина, меч је регистрован службеним резултатом 3:0 у корист нашег тима.

Са друге стране након атомског дербија у којем је нажалост изостао резултат и где смо морали да се задовољимо бодом иако смо буквално понизили вечитог ривала, надигравши га у свим параметрима, ствари су дошле на своје место након утакмице у Нишу.
Вечити ривал је осетио како је то кад се карма поигра и када покушаш да омаловажиш ривала да би тиме сакрио и оправдао катастрофу коју је твој тим резултатски избегао иако је на терену био понижен, пошто су Крушевљани искористили ,,моменат” и славили на армијском здању.
Па је нама остао ,,лакши део посла”. Емотивно и физички испражњени, фудбалери нашег тима теже него што се то очекивало, успели су да победе и да се врате на лидерску позицију.
Ипак, верујем да ће дуел против Крагујевчана бити дијаметрално супротан од свега виђеног у Нишу.
Биће то меч који ће са сигурношћу оправдати епитет дербија кола и прилика да се потврди прво место на које смо се вратили победом у прошлом колу.

Пред дуел са екипом Радничког 1923 тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Резултати Радничког су за респект. Играју феноменално, није лако направити серију, као што су то они учинили. Наступају добро, агресивно, пожртвовано, надахнуто, свака им част. Честитам на томе тренеру Радничког, његовом стручном штабу, као и самим играчима. Показали су да су одлична екипа и да су у доброј форми – почео је Милојевић. 

Није желео Милојевић да открива да ли има играча који неће бити спремни за дуел са крагујевачком екипом. 

  • Имамо данас тренинг, па ћемо видети како ће изгледати кадровска ситуација. 

Александар Катаи се вратио на терен, а стратег црвено-белих истиче да га радује раст форме Звездине десетке. 

  • Катаи је веома битан играч за нас, полако улази у форму и добија минуте. Видећемо колико ће играти сутра. 

Похвалио је искусни стручњак екипу Радничког 1923. 

  • Као што сам већ рекао ради се о екипи која игра надахнуто, дисциплиновано у свим фазама. Изузетно су јаки као колектив, добро вођени, те сам сигуран да опасност прети осим нападача и од остатка екипе. 

Нагласио је Милојевић да су црвено-бели концентрисани на њихову игру и сваку следећу утакмицу. 

  • Притисак увек постоји и увек ће бити присутан. Пред утакмицу у Нишу сам рекао, као што ћу то учинити и сад фокусирани смо само на нашу игру и резултате – закључио је Владан Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против Радничког 1923:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Ђига, Родић – Хванг, Стаменић – Букари, Канга, Иванић – Ендијае.

Главни судија меча између Црвене звезде и Радничког 1923 биће Јован Шегрт.
Помагаће му Светозар Живин и Драган Богићевић.
Четврти судија: је Андрија Стојановић.
У ВАР соби ће седети Павле Томић и Урош Стојковић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између Црвене звезде и Радничког 1923, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 16 часова.

Ствари су се вратиле на своје место!!!
Сви на Маракану!!!

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment