Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

У Ивањицу по победу и наставак низа!!!

Након нове репрезентативне паузе у овој сезони, која је по обичају дошла у невреме, након што фудбалери нашег клуба подигну форму и напокон ухвате ритам, а овај пут и континуитет добрих резултата, лопта ће се поново закотрљати суперлигашким теренима.
Фудбалери нашег клуба ће у суботу од 16 часова у оквиру 27. кола Моцарт Суперлиге Србије, гостовати екипи Јавора на стадиону ,,крај Моравице” који је традиционално већи противник него фудбалери ивањичког суперлигаша!

Након кошмарног завршетка јесени, било је очекивано да одговорни у ивањичком суперлигашу направе одређене резове како би пролеће дочекали што конкурентнији.
Тренер Радован Ћурчић је ,,преживео” традиционалну суперлигашку сечу тренера, а тим је појачан са шест нових фудбалера: Стефан Марјановић и бразилски интернационалац Леандро су стигли из Колубаре, Лазар Мићић из екипе ТСЦ-а, а Лука Петровић из панчевачког Железничара, док су Марко Сарић и Стјуарт Триванте стигли из иностранства.
Сарић из кинеског Квингдаа, а Јамајчанин Стјуарт из Салернитане, члана италијанске Серије А.
Док су Ивањицу напустила седморица фудбалера: Звонимир Петровић ( Котвица, Пољска), Коста Јањић (Борац Чачак), Стефан Вукашиновић (Реал Подунавци), Милош Адамовић (Мачва), Петар Гигић (Болуспор, Турска), Кофи Амузу (Раднички Сремска Митровица) и Ибрахим Танко (Макаби Нетанија, Израел).
Ивањичани су се за наставак сезоне припремали у Истри где су одиграли три контролне утакмице на којима су уписали по победу (Бдин Видин 2:0), реми (Металац 0:0) и пораз (Домжале 3:1).
Међутим није било помака на резултатском плану, пошто су пролеће отворили са пет утакмица на којима су уписали само један бод ( партизан 1:0, Раднички Ниш 1:0, Раднички Крагујевац 3:0, ИМТ 2:1 и Војводина 2:2).
Ипак сваком низу дође крај, па тако и овоме, фудбалери Јавора су успели након десет кола и само два освојена бода да у последња два кола упишу две победе и то над директним конкурентима за опстанак (Радник 2:1, Железничар 1:0), па се може рећи да у добром расположењу дочекују наш тим, пошто у дуелу са актуелним шампионом и лидером на табели не могу много да изгубе, али могу много да добију.
За очекивати је да тренер Јавора, некадашњи селектор Србије, Радован Ћурчић црвено-белима супростави најјачи расположиви састав:

Манојловић – Долмагић, Копитовић, Леандро, Милетић – Дакуре, Марјановић – Мићић, Петровић, Гојковић – Стјуарт.

Након двадесет и шест одиграних кола фудбалери Јавора налазе се на дванаестој позицији са 28 освојених бодова, колико има и тринаестопласирана екипа ИМТ-а. Ивањичани су уписали осам победа, четири ремија и чак четрнаест пораза, уз негативну гол разлику 27:38.
Најбољи стрелац екипе је наш некадашњи омладинац Ибрахим Танко са пет голова и четири асистенције, који је у међувремену напустио Јавор и потписао за израелски Макаби из Нетаније, колико је постигао и Радивој Босић.
А прати их Лука Гојковић са три гола и шест асистенција, колико је постигао и Петар Гигић пре него што се преселио у редове турског Болуспора.

Први меч између Црвене звезде и Јавора одигран је 1. септембра 1969. године у Ивањици, а славили су црвено-бели резултатом 3:0, голове су постигли Михаиловић, Лазаревић и Арнејчић.
До сада смо са Јавором одиграли 33 меча и забележили 25 победа, три ремија, уз пет пораза и гол разлику 65:22 у корист нашег тима.
Последњи дуел између ова два тима одигран је крајем октобра минуле године у оквиру 12. кола Моцарт Суперлиге Србије, а славили су изабранци тадашњег тренера Барака Бахара са 3:2.
Голове за наш тим постигли су Питер Олајинка и Јован Мијатовић, док је први гол-аутогол дело младог фудбалера Јавора, Ђорђа Скока.

Са друге стране, када су у питању фудбалери нашег клуба, пауза коју ће једино памтити Насер Ђига због првенца у дресу са државним грбом, те млади Јован Шљивић због два гола Грцима и поред неуспеха његове генерације да се пласира на Европско првенство.
У међувремену изабраници Владана Милојевића који нису били са националним селекцијама одиграли су пријатељски меч против руског шампиона, екипе Зенита.
Прилику су добили резервисти и момци који су на двојним регистрацијама у Графичару и ОФК Београду, славивши са 1:0, голом младог Николе Кнежевића.
Верујем да нас сутра очекује доста захтевнији меч него што то табела показује, пошто ће нам лош терен бити већи противник од фудбалера Јавора.
Надамо се победи, наставку пролећног низа добрих резултата и подизања форме пред изазове који нас очекују у плеј-офу.

Пред пут у Ивањицу, шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Увек је лепо вратити се у Ивањицу, тамо сам почео тренерску каријеру и посветио се том послу. Драго ми је да видим исте људе, нарочито оне који воде клуб, као што је господин Лазовић, који је спортски радник, воли клуб и локалпатриота је. Лепо је вратити се у Ивањицу – рекао је Владан Милојевић. 

Говорио је искусни стратег о играчима који су били део националних тимова током мартовског окупљања. 

  • Задовољан сам. За мене је најбитније да се са репрезентативне паузе врате здрави, да имају минутажу у националним тимовима. У том случају велика је част за Црвену звезду да има толико репрезентативаца. 

Осврнуо се Милојевић и на повреду Косте Недељковића. 

  • Коста је у процесу рехабилитације. Видећемо, чекамо дозволу од лекарског тима. 

Истакао је шеф стручног штаба нашег тима и квалитете Јавора. 

  • Увек смо опрезни. Гајим велики респект према Јавору као клубу и Ивањици као граду. Јавор је екипа против које је увек тешко играти. Знамо да по традицији Црвена звезда има потешкоћа у Ивањици. Јавор води искусан и добар тренер, можда и један од најбољих у нашој лиги, господин Радован Ћурчић који има велико искуство. Тактичар је, очекујем јако тешку утакмицу – закључио је Владан Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против Јавора:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Ђига, Родић – Хванг, Стаменић – Букари, Канга, Иванић – Ендијае.

Главни судија судија меча биће Данило Николић.
Помагаће му Милан Шутуловић и Иван Микалачки.
Четврти судија биће Стефан Јекнић.
У ВАР соби ће седети Милош Милановић и Никола Ђоровић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,крај Моравице” између фудбалера Јавора и Црвене звезде, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 16 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment