Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Четвртина по четвртина против Војводине

Као што смо већ објавили, наши кошаркаши су савладали екипу Војводине резултатом 91:77 пред, отприлике, 2000 гледалаца у Пиониру. Објављујемо и како је то све, укратко, изгледало на паркету ,,Палате“.

Прву четвртину изабраници Светислава Пешића су почели нервозно и са доста грешакa. Са друге стране, кошаркаши Војводине су ушли са очигледном жељом да се прикажу у што бољем светлу. Такав приступ обе екипе довео је до, помало, изненађујућег почетка утакмице имајући у виду да је Звезда у овом мечу била апсолутни фаворит. Београдски црвено-бели који су меч почели у саставу Б. Поповић, Лазић, Томас, Марковић и П. Поповић имали су заостатак од 5 поена у односу на Новосађане у два наврата. Најпре је, на семафору јарким црвеним словима светлуцало 2:7, а у 5. минуту меча 4:9.  Ипак, успели су, фаворизовани, кошаркаши Звезде да се консолидују, па су после украдене лопте и закуцавања најбољег појединца на утакмици Саве Лешића, пришли на 11:13, да би поенима Филипа Човића са линије за слободна бацања изједначили на 13:13, а прву предност је донео Миле Илић 15:13 такође добрим извођењем слободних бацања. Ипак, предвођени, у првој четвртини, добрим Ивељом, уз којег су стартери још били и Кузета, Стојачић, Бунић и Дунђерски, одлазе на паузу са минималном предношћу 17:18.

У другој четвртини, на почетку, резултатска клацкалица, у којој су Новосађани, и поред одличног закуцавања Лешића којим је подигао публику на ноге, успели да одрже предност из прве деонице све до поготка Ивеље за три поена и вођство гостију од 25:29. Тада, кошаркаши Црвене Звезде као да су се тргли и лепим улазом и полагањем Б. Поповића и сигурним извођењем слободних бацања Лазића изједначили на 29:29, а половичним учинком Цветковића са линије пенала и повели 31:30, а овога пута Ивеља је промашио за 3,  тако да после тога црвено-бели више нису испуштали вођство до краја утакмице. Марковићева тројка, Томасови поени као и погодак П.Поповића одвели су наш тим на, у 18. минуту, максималних +7 (38:31). Али само за кратко. Као препорођен тим Ц. Звезде преко Цветковића, са пенала, и Томаса долази до максималних 41:31 и, када се чинило да ће то бити резултат са којим се одлази на одмор, судије су свирале личну грешку над Бунићем који је прецизан са линије слободних бацања 5 секунди пре краја за резултат полувремена – 41:33.  24:15 у другој четвртини за Звезду.

Звездини клинци имали свој шоу у полувремену
Звездини клинци имали свој шоу у полувремену

Уследио је, дефинитивно, најбољи део игре наше екипе. Поени Бојана и Петра Поповића за 46:35, а потом и два сјајна потеза Саве Лешића, најпре закуцавање а потом и тројка за 51:36. Док збуњени гости нису могли да се снађу на паркету наши су наставили са добрим потезима и поенима Томаса и Милутиновића одлазе на +19. 55:36 у 27 минуту. Тргли су се гости, на кратко, и смањили на 55:40 средином деонице и та предност од 15 – 16 поена је одржавана све до 29. минута. Потом је уследило оно због чега публика долази на трибине. Прво закуцавање Милета Илића за 67:51, и онда два потеза за шпице – прво ели-ап Недовића на асистенцију Човића за аплауз целе дворане, а потом је Човић асистирао и Милутиновићу на, скоро, идентичан начин за ели-ап. 71:51. 8 секунди пре краја деонице Човић реализује бацање за 72:51. 31:18 за Црвену звезду у 3/4!

Предност је наставила да расте и у четвртом периоду игре па је, после четири везана поена Марковића, семафор, као и Црвена звезда, сијао црвеном бојом највећу предност београдских црвено-белих на читавој утакмици – 76:51. Тргли су се мало новосадски црвено-бели, а на овом мечу плави, и серијом од 12:5 смањили на 81:63. Одговорио је Недовић тројком и поеном са пенала за 85:63. Тада, кошаркаши Звезде, као да су већ почели да размишљају о наредном противнику, дозвољавају Новосађанима да ублаже пораз па је само пар секунди пре краја писало 88:77. Да се, ипак, меч заврши са већом разликом побринуо се Бранко Лазић поготком за 3 поена – 91:77! Резултат четвртог периода је 19:26.

 

Све у свему, врлодобра партија црвено-белих за сигурну и заслужену победу. За одличну оцену мораће да се потруде да током читавог меча играју на нивоу друге и, посебно, треће четвртине. Сигурни смо да ће тако и бити!

БРАВО ЗВЕЗДО!!!

Браво Звездо
Браво Звездо

 

Повезане вести

Leave a Comment