Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

,,Трактористи” у Звездином низу!!!

Нема одмора за изабранике Владана Милојевића, након што су тријумфално прошли кроз Ивањицу, очекује их дуел против екипе ИМТ-а, коју ће угостити у среду од 19 часова у оквиру 28. кола Моцарт Суперлиге Србије.

И прије почетка сезоне било је јасно да ће популарни ,,Трактористи” водити борбу за опстанак у друштву најбољих, која ће и ове године бити доста узбудљива пошто сем Радника који је готово сигуран путник у прволигашко друштво, те Напретка који је на граници плеј-офа, осталих шест екипа дели свега осам бодова.
Ипак, премијера на највећој сцени и поред осам победа и неких јако добрих издања, остаће упамћена по трансферу младог Милоша Луковића у редове француског Стразбура, који је за младог репрезентативца Србије издвојио пет милиона евра, што је за наше фудбалске прилике огроман новац.
Међутим и поред значајних финансијских средстава која су ове сезоне ушла у клуб, није било превеликих улагања у јачање играчког кадра.
По четири трансфера у оба смера биланс су прелазног рока дебитанта у суперлигашком друштву.
Клуб су појачали Горан Вуклиш (Нови Сад), Александар Лутовац (Рид, Аустрија), Никола Терзић (Хапоел, Израел) и Жељко Арсић (Ушће).
Док су Никола Вукић (Ал Џазира, УАЕ), Александар Зуев (Арсенал Тула, Русија), Бојан Вукмировић (БСК Бијело Брдо) и Страхиња Чарапић (Раднички Сремска Митровица) напустили екипу ИМТ-а.
За разлику од већине суперлигаша ,,Трактористи” су комплетне припреме обавили у Београду где су одиграли и четири контролне утакмице у којима су забележили по две победе (Раднички КГ 2:1, Смедерево 2:1) и два пораза (Нови Сад 1:0, Раднички Београд 2:0).
Међутим наставак шампионата био је попут ноћне море, у првих шест кола наставка уписали су чак пет пораза (ТСЦ 2:0, партизан 5:2, Раднички Ниш 3:0, Раднички КГ 1:0, Војводина 3:1) и само једну победу (Јавор 2:1), да би тек у последња два кола успели да се стабилизују уписавши победу и реми против директних конкурената за опстанак (Радник 1:0, Железничар 1:1).
Па попут Јавора у добром расположењу иду на ноге актуелном шампиону и лидеру на табели, где ће покушати да колико-толико отежају посао апсолутном фавориту.

За очекивати је да тренер ИМТ-а, Небојша Јандрић црвено-белима супростави следећих једанаест фудбалера:

Кнежевић – Глишић, Ламбулић, Ћосић, Ћирковић – Лутовац, Зулфић, Кијевчанин, Радочај – М. Луковић, Л. Луковић.

Након двадесет и седам одиграних кола фудбалери ИМТ-а налазе се на дванаестој позицији са 28 освојених бодова колико има и тринаестопласирана екипа Јавора. ,,Трактористи” су уписали осам победа, четири ремија и петнаест пораза уз гол разлику 31:43.
Екипу предводе браћа Луковић.
Милош је постигао дванаест голова и налази ае на другом месту листе најбољих стрелаца Суперлиге, док је Лука постигао шест првенствених голова.
Прате их Никола Глишић и Александар Лутовац са по три постигнута гола.

Наш клуб је одиграо до сада само два званична меча против популарних “Тракториста” и оба пута је славио.
Први меч одигран је у марту 2021. године када смо се састали у оквиру 1/4 финала Купа Србије. Славили су изабраници тадашњег тренера Дејана Станковића са сигурних 3:0.
Мрежу младог Катића погађали су Александар Катаи, Дијего Фалћинели и Филипо Фалко.
Док је последњи дуел одигран крајем октобра минуле године у оквиру тринаестог кола Моцарт Суперлиге Србије, а славили су изабраници тадашњег тренера Барака Бахара резултатом 2:1.
Голове за наш тим постигли су Жан Филип Красо и Питер Олајинка.

Са друге стране фудбалери нашег тима имају прилику да наставе тријумфални низ и да се новом победом додатно приближе пол позицији пред плеј-оф, као и одбрани шампионске титуле.
Владан Милојевић биће лишен услуга Срђана Мијаиловића и Османа Букарија који су у Ивањици зарадили по четврту јавну опомену.
Ин Бом Хванг неће бити спреман за наредни меч пошто је у дуелу против екипе Јавора зарадио незгодан ударац због којег је морао раније да напусти игру, док је капитен Александар Драговић почео лагано да тренира.
Надамо се једној лаганој победи уз игру достојну шампиона!!!

Пред дуел са екипом ИМТ-а тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • ИМТ је добро организована екипа са јасним смерницама и захтевима. Види се рад тренера, а уз то имају и много квалитетних младих играча, што им је филозофија. Веома су јаки као колектив. Не мислим да некадашњи играчи Звезде или вечитог ривала сутра имати већи мотив од других. Свако хоће да се покаже. Ми морамо да изађемо на терен и одиграмо онако како тренирамо и радимо. Желимо да дижемо форму и будемо бољи из утакмице у утакмицу – почео је Милојевић.

Осврнуо се Звездин стратег и на то да његов тим прима веома мало голова.

  • Трудимо се. Играчи добро знају који су им захтеви, како у одбрани, тако и у нападу. Наравно, драго нам је када не примимо гол. 

Креће и згуснут распоред за Звезду, где ће се играти два пута недељно.

  • Спремамо се и за то. Нисам тренер који много ротира, то сам у другим клубовима додатно потврдио, али ми је битно да су играчи спремни, те да могу да наступе. Професионалци су и с те стране немам бриге.

Говорио је Милојевић и о ситуацији у играчком кадру.

  • Драговић неће наступити, јер је у процесу рехабилитације. Имамо проблеме са картонима, те ће у складу с тим Мијаиловић пропустити меч, као и Букари који је на клупи у прошлом колу „пожутео“. Имамо довољан број играча, свакако. Не бих да откривам ко ће почети или бити бонус, видеће се сутра.

Сигуран је у велику подршку звездаша. 

  • Радни дан је, али немам дилему да навијачи долазе, те да ће нас подржати – подвукао је Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против ИМТ-а:

Глазер – Мимовић, Спајић, Ђига, Родић – Канга, Стаменић – Олајинка, Кнежевић, Иванић – Ендијае.

Главни судија меча између Црвене звезде и ИМТ-а биће Милош Милановић.
Помагаће му Милан Пашајлић и Новак Новаковић.
Четврти судија је Давид Матић.
У ВАР соби ће седети Милан Стефановић и Урош Стојковић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између Црвене звезде и ИМТ-а, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 19 часова.

СВИ НА МАРАКАНУ, ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment