Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда у Сурдулици блиндира пол-позицију!!!

Фудбалери црвено-белих су поново у ритму ,,среда-недеља”, па након тријумфа над Јавором и ИМТ-ом, очекује их дуел 28. кола Моцарт Суперлиге Србије, где ће гостовати фењерашу Раднику из Сурдулице у недељу од 16 часова.

Већ након првог пресека сезоне било је јасно да ће Радник тешко до опстанка и да ће им требати чудо да се врате из амбиса и понове прошлогодишњи успех када су након плеј-аута успели да се подигну и да кроз бараж сачувају суперлигашки статус.
Међутим нико у редовима Сурдуличана није помишљао на предају.
Након Зорана Љубинковића и Милана Милановића који су редом смењивани, Душан Ђорђевић је промовисан у трећег по реду шефа стручног штаба у текућој сезони, с надом да би он својим искуством и знањем могао да преокрене сезону у корист ,,плавих” са Југа Србије.
Да би били што конкурентнији у наставку сезоне, Сурдуличани су решили да додатно појачају тим, па су дрес  Радника задужили Дамир Совшић (Шонан, Јужна Кореја), Џенан Зајмовић (Согдиана, Узбекистан), Един Рустемовић (Жељезничар, БиХ) и Лазар Ранђеловић (Раднички Ниш).
Док су клуб напустили Милан Стојановић (Власина), Андрија Милић (Раднички Сремска Митровица) и Сами Нжије (СЈК, Финска).
За разлику од већине суперлигаша, Радник је припреме за наставак сезоне обавио у Анталији, где су одиграли четири припремне утакмице у којима су забележили три победе (Суркхон (Узбекистан) 2:1, Кајсар (Казахстан) 2:1, Тјумен (Русија) 2:0) и један реми (Насаф (Узбекистан) 0:0).
Да резултати на припремама не значе ништа показао је наставак сезоне.
Након девет одиграних кола овог пролећа, Радник је уписао само једну победу (Раднички Ниш 3:0) и чак осам пораза (Чукарички 3:0, ТСЦ 1:0, партизан 2:1, Раднички КГ 1:0, Јавор 2:1, ИМТ 1:0, Војводина 4:0, Железничар 3:1) па самоуверено чувају зачеље табеле.
Ипак, то не треба да завара, пошто је Сурдулица увек била врело гостовање, а чувена каљуга неретко већи противник од фудбалера Радника.
Нема сумње да ће Сурдуличани дати све од себе да искористе тренутни пад форме код наших фудбалера и да ово гостовање учине тежим него што то табела показује.
За очекивати је да тренер Радника, Душан Ђорђевић црвено-белима супростави најјачи расположиви састав:

Ранђеловић – Кадијевић, Миличевић, Врањанин, Абубакар, Гашић – Анђелковић, Орешчанин, Хајдаревић – Дуроњић, Чумић.

Након двадесет и осам одиграних кола фудбалери Радника налазе се на последњој, шеснаестој позицији на табели са свега четрнаест освојених бодова.
Сурдуличани су уписали две победе, осам ремија и чак осамнаест пораза, уз негативну гол разлику 17:39.
Екипу предводи некадашњи омладинац нашег клуба, Борко Дуроњић са шест погодака и једном асистенцијом.

Црвена звезда и Радник до сада су одмерили снаге у 20 наврата.
Црвено-бели су славили на 18 сусрета, једном је било нерешено, а једном је тријумфовао Радник.
Гол разлика је на страни нашег тима и износи 67:12.
Последња утакмица између Црвене звезде и Радника одиграна је 4. новембра 2023. године у оквиру 14. кола Моцарт Суперлиге Србије. Славили су црвено-бели са 3:1.
Голове за наш тим постигли су Јован Мијатовић, Урош Спајић и Гелор Канга.

Са друге стране фудбалери нашег тима имају прилику да крену са подизањем форме пред одлучујући део сезоне, која је у благом паду након репрезентативне паузе.
Победа у Сурдулици гарантује пол-позицију пред почетак плеј офа и повољнији распоред у доигравању.
Верујем да су сви у клубу од тренера до играча свесни важности меча који је пред нама и да неће дозволити да им се понове тренуци ноншаланције и незаинтересованости као у дуелу против ИМТ-а, него да ће озбиљно схватити меч у којем су апсолутни фаворити и тријумфално проћи кроз Сурдулицу.

Пред пут у Сурдулицу, шеф стручног штаба Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Упркос стању на табели екипе Радника, сматрам да је утакмица за пажњу. Гледали смо их у задњим мечевима, давали су максимум и сигуран сам да ће им бити изазов да пред пуним стадионом одиграју против Звезде. Неће бити лако и имам пун респект према Раднику. Не постоје унапред уписани бодови, и увек размишљам као да је преко пута нас најбољи могући противник – почео је Милојевић.

Сматра Милојевић да у појединим тренуцима, тим из Сурдулице није имао ни среће.

  • Ђорђевић ради добар посао и на много утакмица је Радник несрећно примао голове, неке које у овом рангу такмичења не би требало. Ипак, то је саставни део игре. Очекујем такмичарски Радник са добром тактиком коју ће тренер поставити како би извукао максимум. Биће тешка утакмица. 

Затворен је наш шеф стручног штаба када је у питању најава поставе која ће заиграти сутра. 

  • Задовољан сам свим играчима које тренирам. Не бих откривао ко ће сутра бити бонус, а видећемо да ли ће Недељковић бити спреман за дерби у плеј-офу – подвукао је Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против Радника:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Ђига, Родић – Хванг, Стаменић – Букари, Канга, Иванић – Ендијае.

Главни судија меча биће Станко Остраћанин. Помагаће му Немања Петровић и Слободан Павловић.
Четврти судија биће Стефан Ђокић.
У ВАР саби ће седети Павле Томић и Милица Миловановић.

Директан пренос утакмице са ,,Градског стадиона” у Сурдулици између фудбалера Радника и Црвене звезде, можете да пратите на програму Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 16 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment