Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Преко Вршца до полуфинала!!!

Победом над Радником из Сурдулице фудбалери нашег клуба осигурали су пол позицију пред почетак плеј-офа коло пре краја регуларног дела сезоне.
Док нас у среду од 19 часова очекује четвртфинални дуел Купа Србије, а противник на путу ка одбрани дупле круне биће нам екипа Вршца, члан Прве лиге Србије.

Иако су у лошој форми, пошто готово да месец дана не знају за победу, јер су у последњих пет мечева освојили само бод и где их готово извесно очекује грчевита борба за опстанак, не треба сметнути с ума чињеницу да је Вршац најпријатније изненађење овогодишњег издања Купа Србије.
,,Убице фаворита” како би најближе описали овогодишње путовање Вршчана кроз најмасовније фудбалско такмичење у нашој земљи, свој пут ка четвртфиналу започели су елиминацијом Младости из Лучана коју су савладали са 3:1, да би у осмини финала елиминисали још једног суперлигаша, Напредак из Крушевца са 1:0.
Куп је специфично такмичење у којем мање екипе виде своју шансу да изненаде фаворита, па су изненађења итекако могућа, што нам пример Вршца најбоље показује.
У Вршцу игра и неколико познатих суперлигашких имена, где се посебно издвајају Никола Тасић, Александар Лазевски и Марко Зоћевић.
Док дрес Вршчана носе и некадашњи омладинци нашег клуба Петар Граоња, Милан Томић и Давид Ивић.

За очекивати да тренер Вршчана, Зоран Костић црвено-белима супротстави најбољих једанаест у овом тренутку:

Новић – Терзић, Жунић, Стојковић, Лазевски – Диуф, Томић – Тодоровић, Рикелме, Миливојевић – Килибарда.

Ово ће бити прва званична утакмица између ова два клуба.
Док смо се два пута састајали у пријатељским мечевима.
Први дуел одигран 20. марта 1980. завршен је победом Црвене звезде резултатом 5:1. Други одигран 21. октобра 2013. године такође је припао фудбалерима нашег клуба који су славили са 4:0, а погађали су редом Стефан Михајловић, који је био двоструки стрелац, Марко Грујић и Никола Ђорђевић.

Што се нас тиче, евидентно је да нам је форма у паду, тако да утакмице против Вршца у среду и Железничара у недељу долазе у правом тренутку, како би добрим издањима повратили самопоуздање и подигли форму пред почетак плеј-офа, а надамо се и полуфинала Купа где нас очекују озбиљнији противници од набројаних.
Верујем да Владан Милојевић и његов стручни штаб неће дозволити да им се понове пропусти, као и сада већ хронична незаинтересованост његових изабраника што се итекако могло видети на претходне три утакмице домаћег првенства.
Него да ће подићи форму у право време за изазове који су пред нама.

Пред сусрет са екипом ОФК Вршца, тренер наших фудбалера, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Не знам још увек какав ће тим изаћи на терен сутра, али ће ствари бити јасније после данашњег тренига, те ћу тада и одлучити. Ми поштујемо сваког противника и у том маниру ћемо ући у сутрашњу утакмицу, са циљем да прођемо даље – почео је Милојевић.

Говорио је и о ситуацији у актуелном играчком кадру. 

  • Видећемо за Драговића, чекам одлуку медицинског тима. Што се тиче Глазера, задовољан сам како ради и брани. Не брине ме ништа што се тиче играча. 

Осврнуо се и на утакмицу против Радника. 

  • Не може сваки пут да буде савршено. Не знам како то људи тако гледају, али добро. За нас је било најважније да освојимо три бода и успели смо у томе – закључио је Милојевић. 

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између Црвене звезде и ОФК Вршца, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 19 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment