Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновије

Југ бољи од Звезде после петераца у Регионалној лиги

Ватерполисти Црвене звезде доживели су нови пораз од Југа Адриатик осигурање, овог пута после петерца са 15:14 у 2. колу другог турнира Регионалне Премијер лиге који се одржава у Сплиту.

Након тешког пораза у првом мечу Еврокупа у Дубровнику, Звездини ватерполисти су овога пута пружили знатно јачи отпор ватерполистима Југа.

Црвено-бели су повели са 3:1 головима Радовића, Суботића и Бурсаћа, али су ватерполисти Југа до краја прве четвртине изједначили. Голом Лазића из петерца Југ је преокренуо резултат у своју корист, али је Звезда средином другог периода игре искористила играча више да изједначи и са резултатом 4:4 је завршено прво полувреме.

У трећој четвртини Дуборвчани су стизали до минималног вођства, а црвено-бели су прво преко Гогова, а потом и Басаре поново анулирали предност ривала. Почетком последњег дела игре Југ је повео са 9:6 и чинило се да ће лако доћи до новог тријумфа над Црвеном звездом. Изабраници Александра Филиповића се ипак нису предавали. Васић је смањио, а онда и Радовић, да би Суботић донео ново изједначење нашем тиму. Југ је опет повео, али је на 12 секунди до краја Суботић искористио бројчану предност у базену, постигао погодак, па су победника одлучивали петерци.

Након што су Вукићевић и Кржић били прецизни у првој серији, у другој Басара не успева да савлада Чубранића, а голом Бурића Дуборвчани стичу предност. Редом су после погађали за Звезду Васић, Суботић и Радовић, а за Југ Лазић, Даубе и Мозара и тако су Дубровчани стигли до победе, а црвено-бели до једног бода.

У суботу 13. априла од 18 часова на програму је 3. коло другог турнира Регионалне Премијер лиге када ће се Црвена звезда састати са Јадраном из Херцег Новог.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЈУГ АДРИАТИК ОСИГУРАЊЕ 14:15 (3:3, 1:1, 2:2, 4:4, 4:5)

Сплит – Базен: Пољуд. Судије: Борис Маргета (Словенија). Искључења: Црвена звезда 13, Југ 9. Петерци: Црвена звезда 1(0), Југ 2(2). Голови из петерца: Вукићевић, Васић, Суботић, Радовић. Промашај: Басара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 1, Данковић, Марковић, Суботић 3, Васић 1, Гогов 2, Басара 1, Вукићевић, Семан, Милојевић, Радовић 2, Ивановић, Поповић. Тренер: Александар Филиповић.

ЈУГ АДРИАТИК ОСИГУРАЊЕ: Попадић, Пркоча, Ђерковић, Лазић 3, Мерчеш, Мозара, Даубе 3, Кабањас 1, Кржић, Бурић, Гргуревић 1, Жувела 1, Чубранић, Бурђелез 1. Тренер: Вјекослав Кобешћак.

The post Југ бољи од Звезде после петераца у Регионалној лиги appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment