Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци на крилима Тегелтије савладали Раднички

Омладинска селекција Црвене звезде је савладала Раднички са Новог Београда резултатом 4:2, у оквиру 21. кола Омладинске лиге tyСрбије. На теренима иза југа Маракане је мрежу начео Лука Бубања у трећем минуту, a на два гола предности је повисио Новак Гојков 120 секунди касније, док су се у стрелце уписали још Алекса Цветковић у 12. минуту и Лука Лечић у 66. минуту.

Црвена звезда – Раднички НБГ 4:2 (3:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе Црвене звезде“.

Судија: Данило Јеринић.

Стрелци: Бубања у 3, Гојков у 5, Цветковић у 12. и Лечић у 66. минуту за Црвену звезду, Чукву у 30. и 75. минуту за Раднички НБГ.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија (од 66. Стојковић), Милосављевић, Стојановић, Бубања, Цветковић (од 71. Радоњић), Лечић (од 71. Мирановић), Кривокапић (од 58. Петровић), Гојков, Тошић, Маркочевић (од 66. Теофиловић)

Раднички НБГ: Цуца, Луковић, Шиту (од 68. Зеленовић), Гуша, Милосављевић, Андрић, Колашинац (од 58. Николић), Чукву, Станкић, Вулетић, Лазић (од 33. Миздрак).

Успоставила је Звезда контролу игре од првог минута и наговестила тоталну доминацију у данашњем сусрету. Већ у трећем минуту утакмице црвено-бели су дошли до предности, када је након центаршута Тегелтије голман гостију лоше интервенисао, а на лопту је налетео Бубања и сместио је у мрежу. Само два минута касније је Звездин бек протутњао по десном боку и сјајно упослио Гојкова, који је сјајним ударцем из волеја матирао беспомоћног чувара мреже Радничког. Хет-трик асистенција је забележио Тегелтија, а на семафору је у току био тек 12. минут. Овог пута је пас искористио Цветковић и прецизно шутирао, те погодио сам угао гола гостију. Десна страна је била писта по којој је играч са бројем 17 плесао и упошљавао своје играче, док су индиспонирани гости само били неми посматрачи. Тренутак непажње Звездиних омладинаца је искористио Чукву у 30. минуту, који је главом савладао Драшкића. Брзо су се вратили у препознатљиви ритам изабраници Ненада Милијаша, те се игра опет пренела на половину Радничког и константну опасност у сваком нападу.

У истом маниру су наставили Звездини јуниори и у другом делу игре. Припретио је Лечић снажним ударцем са ивице шеснаестерца, али је голман гостујућег тима био на висини задатка. Само 60 секунди касније су наши момци ушли у само срце казненог простора ривала, али је фалила завршница, те није дошло до промене резултата. У потпуности су били супериорни наши омладинци у односу на противника, Бубања је покушао из слободњака, али је лопта погодила спољни део мреже. Одлично је „заломио“ Петровић свог чувара фантастичним дриблингом и упутио ударац, који је отишао мало преко пречке. Оно што није успео његов саиграч, урадио је Лечић у 67. минуту, када је сјајним дриблингом оставио противничког играча иза себе, а потом маестрално шутирао са дистанце и довео црвено- беле поново до три гола предности. Феноменално је интервенисао Драшкић у ситуацији један на један, али је одбитак искористио Чукву и постигао други погодак на данашњој утакмици. Сигурно су деловали играчи Ненада Милијаша и учесталим нападима су задавали муке ривалу до самог краја сусрета. Гојков је маестралним додавањем упослио Радоњића, који је шутирао, али је одлично реговао Цуца.

The post Омладинци на крилима Тегелтије савладали Раднички appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment