Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Панчевци генерална проба пред вечити дерби!!!

Остало је још једно коло до спуштања завесе на регуларни део сезоне у Моцарт Суперлиги Србије.
Фудбалери нашег клуба у недељу од 17 часова угостиће екипу Железничара из Панчева.

И поред жеље да се на највећој сцени српског фудбала представе у што бољем светлу, било је јасно као и у случају ИМТ-а, да ће и Панчевци бити један од главних претендената за сеобу у нижи ранг, што је и добило потврду већ након уводних десет кола у којима су уписали чак осам пораза, уз опроштај од даљег такмичења у Купу Србије.
Ни честе промене тренера нису донеле жељени резултат.
Предраг Роган, Александар Линта, Ненад Мијаиловић и Синиша Добрашиновић, редом су покушавали да поправе крвну слику током ове сезоне, али без превеликог успеха, пошто Панчевци суверено држе претпоследњу позицију на табели и носе епитет најлошије одбране Суперлиге, пошто су примили убедљиво највише голова, уз просек од скоро два примљена гола по мечу.
Надали су се Панчевци да ће након зимске паузе успети да поправе утисак и да се што боље позиционирају пред почетак плеј-аута. Задржали су окосницу тима, коју су појачали са шест нових фудбалера који су гарантовали искуство и квалитет у пролећним изазовима: Марех Сулајман (Хапоел Хаифа, Израел), Макс Августо (Универзад Калера, Чиле), Иван Игњатијев (Сочи, Русија), Милан Мијатовић (Борац Бања Лука, Република Српска) и Александар Кахвић (Црвена звезда).
Док су се решили вишка, па је Железничар током зимске паузе напустило чак десет фудбалера: Матеја Зувић и Абидеми Локоса Ентони (оба Смедерево), Давид Ивић и Милан Томић (оба ОФК Вршац), Давид Делић и Дарко Лунц (оба Динамо Панчево), Филип Маркишић (Графичар), Ђорђе Шушњар (Младост ГАТ), Лука Петровић (Јавор) и Дамјан Крајишник (Локомотива Ташкент, Узбекистан).
Током припрема на Кипру где су одиграли четири утакмице на којима су забележили по две победе (Звијезда 09, Република Српска 3:1, Виторул, Румунија 2:0) и два пораза (Спартак Суботица 1:0, Инђија 3:0) било је јасно да их очекује тежак посао у наставку шампионата. Што се и обистинило, само једна победа (Раднички Ниш 3:2) и један реми (Нови Пазар 2:2) уз чак пет пораза (Чукарички 2:1, ТСЦ 3:2, партизан 3:1, Раднички КГ 3:0, Јавор 1:0) , биланс су првих седам кола пролећа, након чега је смењен Ненад Мијаиловић, а на његово место постављен Синиша Добрашиновић, човек који је довео Нови Пазар на ,,европски праг”. У преостала три кола под новим тренером Железничар је уписао по победу (Радник 3:1) , реми (ИМТ 1:1) и пораз (Војводина 3:0), па на мегдан шампиону долази само са једним циљем, да се што достојанственије представи публици на нашем највећем стадиону и да ако је то икако могуће покуша да искористи нешто лошију форму нашег тима, иако су свесни чињенице да ће то бити јако тешко.
За очекивати је тренер Железничара, Синиша Добрашиновић црвено-белима супростави најјачи расположиви састав у овом тренутку:

Мијатовић – Обреновић, Станковић, Миликић, Хајдин – Кнежевић, Пантелић – Романић, Ђорђевић, Гргић – Јовановић.

Након двадесет и девет одиграних кола фудбалери Железничара налазе се на претпоследњој, петнаестој позицији на табели са 26 освојених бодова, три мање од екипе ИМТ-а која заузима четрнаесту позицију.
Панчевци су уписали седам победа, пет ремија и чак седамнаест пораза, уз негативну гол разлику 34:56.
Екипу предводе Александар Ђорђевић и некадашњи омладинац нашег клуба Лазар Романић са по седам постигнутих голова. Прати их некадашњи леви бек нашег клуба Стефан Хајдин са пет голова и седам асистенција.

Са Железничаром смо одиграли две такмичарске утакмице и забележили исто толико победа.
Први сусрет одигран је давне 1945. године, а наш тим је славио са убедљивих 18:0. Стрелци су били Језеркић (6), Томашевић (5), Хорватиновић (3), Станковић и Печеничић (2). У последњем мечу одиграном у оквиру 15. кола Моцарт Суперлиге Србије, Звезда је славила у Панчеву резултатом 2:1, а голове за наш тим постигли су Мирко Иванић и Јован Мијатовић.

Са друге стране фудбалери нашег клуба налазе се у видљивом паду форме, па утакмице против екипа из доњег дома нашег првенства играју ,,на врх гаса” и гледају да што ,,лакше и безболније” одраде те дуеле, срећом без последица и право је време да се форма подигне за изазове који нас очекују у плеј-офу који отварамо 173. вечитим дербијем у којем имамо шансу да победом отклонимо све дилеме и да једну руку ставимо на шампионски пехар.

Пред дуел са екипом Железничара тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Очекује нас тешка утакмица, као и све претходне у пролећном делу првенства. Пред нама је последњи меч у регуларном делу шампионата. Променом тренера Железничар је заиграо у другом систему. Господин Добрашиновић је то већ добро показао док је био тренер Новог Пазара. Одличан је тактичар, сигурно да нам неће бити лако. Очекујемо јако тешку утакмицу – рекао је Владан Милојевић. 

Говорио је стратег нашег тима и о шефу стручног штаба Железничара. 

  • Мислим да је филозофија Добрашиновића јасна, све његове екипе воле да играју фудбал, имају тачан план и стратегију за сваку утакмицу. Не знам шта је припремио за сутрашњи дуел, али је сигурно да је приказао своје тренерске квалитете у претходном периоду. 

Истакао је Милојевић да су црвено-бели спремни за 30. коло Суперлиге Србије. 

  • Сваку утакмицу припремамо на исти начин, без обзира на ком месту на табели се налази противник. Свеједно је да ли се екипа бори за прву позицију, излазак у Европу или опстанак у лиги, сигурно нас очекује тешка утакмица. Припремили смо се на најбољи могући начин. 

Похвалио је наш стратег Лазара Романића и истакао да је упознат са његовим квалитетима. 

  • Лазар јако добро игра. Један је од бољих играча у лиги. Дуго га пратим, још као млад фудбалер је отишао у Грчку, где је оставио сјајан утисак. Постигао је доста голова у тешкој средини и лиги. Сигурно да је озбиљан играч, требало би посебно обратити пажњу на њега. 

Гелор Канга ће пропустити последње коло регуларног дела првенства. 

  • У овом тренутку смо сигурни да Канга неће наступити, паузираће због жутих картона. Остали играчи су за сада спремни да наступе. 

Интересовало је представнике медија и да ли ће се на терену заједно наћи Жан Филип Красо и Шериф Ендиаје. 

  • Не знам, видећемо – закључио је Владан Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против Железничара:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић – Хванг, Стаменић – Букари, Иванић, Олајинка – Ендијае.

Главни судија меча између Црвене звезде и Железничара биће Данило Николић. Помагаће му Милан Шутуловић и Иван Микалачки.
Четврти судија биће Никола Радаковић.
У ВАР соби ће седети Лазар Лукић и Лазар Караџић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између Црвене звезде и Железничара можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 17 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment