Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Марина Вонг – “six stars medal“ маратонка

Жеља многих људи, некада и животна, је да истрче маратон. У људској бити је померање спорствених граница, али када се заврши први маратон онда тек креће трка са временом. Од 2006. године основано је трчање маратона на светском поретку у оквиру World Marathon Majors-а и обухвата шест маратонских трка које се одржавају сваке године, а организатори су шест светских метропола. Улицама Бостона, Њујорка, Чикага, Берлина, Токија и Лондона својих „six stars medal“ напада на десетине хиљада маратонаца.

Своје медаље 2023. у Лондону комплетирала је и Марина Вонг, најбоља маратонка и полумаратонка Црвене звезде икада. Од Бостона 2013. године и истрчаних 3:19.05 до лондонксих 2:42.47 делила ју је деценија.

Од свих шест медаља најпоноснија сам на Чикаго који сам трчала у 2019. години. Тада сам први пут пробила границу од три сата, чувени „3 hour wall“. Мој циљ је био да завршим испод 3 сата, а завршила сам за 2:54. Изгледао је као немогућ циљ, али када сам коначно успела, то ми је дало самопоуздање и веру у себе да даље померам своје границе – рекла је Марина.

Након тог маратона само је наставила да помера сопствене границе, у Бризбејну је забележила време од 2:45, а касније и 2:40 у Мелбурну. Следећи циљ јој је да истрчи маратон испод 2:40.

Са неколико повреда и пресељењем целе породице из Аустралије у Србију, мој тренинг је био мало узнемирен током претходних годину дана. Сада када смо се сви сместили у Београд, планирам да се преусмерим и радим на свом циљу – истакла је Вонг.

Марина је мајка троје деце, а муж и деца јој представљају главни извор мотивације.

Увек су ту у свакој трци и гурају ме успут када почне да боли. Посебно сам мотивисана жељом да моја деца буду поносна на мене и да им покажем вредност напорног рада и посвећености – нагласила је Марина.

Неизоставан члан сваког тима спортисте је и тренер, до Марининих успеха у маратону успешно је води, професор Душко Томаш.

Драго ми је што сам добио Маринино и Звездино поверење. Маратон није ни мало лако тренирати и у шали се и каже након истрчаног маратона ‘ Никад више, па се сутрадан направи пријава за неки други – рекао је Душко.

Заједничким снагама стигли су до петог места свих времена најбољих маратонки Србије, са личним рекордом од 2:40.05 истрчаног у Мелбурну који јој је обезбедио и место у топ осам маратонки Аустралије.

У наредном периоду планирају натуп на Београдском маратону, Балканском првенству у маратону и “7 stars medal“ u Сиднеју.

Следеће године ће бити гужва у трци за медаљу са седам звезда. Највероватније ће то бити у Сиднеју, јер има предност у бољој инфраструктури и љубави према спорту у односу на Кину и Кејп Таун – истакао је Томаш.

У својој 45. години Марина је права инсприрација свим спортистима, а мотивација и планови на наредни период су све већи.

The post Марина Вонг – “six stars medal“ маратонка appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment