Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Јуниори и кадети победама завршили лигашки део такмичења, пионири од петка на полуфиналном турниру у Нишу

Јуниори Црвене звезде су победом против екипе Ужица завршили лигашки део сезоне, па у плеј-оф иду са другог места на табели. Изабраници Бранка Јоровића су у утакмици 22. кола Јуниорске лиге Србије славили резултатом 71:65 (26:17, 8:18, 18:22, 13:14), а најрасположенији у редовима нашег тима био је Андреј Костић са 17 поена, док је три мање додао Вук Дробњаковић.

Црвено-бели су у дуел ушли нешто спорије, па је домаћа екипа без много муке успела себи да обезбеди +9 после десет минута игре (26:17). Међутим, јуниори Црвене звезде су у другој и трећој четвртини показали сјајну игру и успели да прво дођу до изједначења, а потом и до осетног вођства. Током других десет минута младе наде нашег клуба су противнике зауставиле на свега осам поена, што је био и преломан моменат меча.

Водила се велика борба у другом полувремену, али изабраници Бранка Јоровића су успешно чували вођство и на крају славили са +6 (71:65).

У лигашком делу су јуниори Црвене звезде остварили 17 тријумфа уз пет пораза. Финални турнир за јуниоре заказан је од 26. до 28. априла, али и даље није познато ко ће на „мегдан“ КК Црвена звезда, пошто неколицина екипа има да одигра по још једну, а неки по још две утакмице.

Кадети Црвене звезде су у викенду за нама дошли до важног тријумфа. Црвено-бели су у суботу на домаћем терену савладали екипу Младости из Чачка резултатом 78:71 (13:14, 20:19, 24:22, 21:16).

Велика борба се водила током читаве утакмице, али су кадети КК Црвена звезда током последње четвртине створили осетну разлику, коју противници нису успели да стигну, па су на крају славили резултатом 78:71.

Најкориснији у победи нашег тима био је Стефан Марјановић који је убацио чак 33 поена, док су по 11 додали Страхиња Драгићевић и Алексеј Недељковић.

Кадети нашег Клуба су лигашки део завршили на четвртом месту, а баш као и јуниори и даље није познато са ким ће играти због заосталих утакмица. Завршни турнир заказан је од 10. до 12. маја у хали спортова „Ранко Жеравица“.

Пионири КК Црвена звезда ће од 19. до 21. маја учествовати на полуфиналном турниру, а на жребу одржаном у понедељак одређено је да ће црвено-бели играти у групи у Нишу заједно са екипама Тријумф из Ниша, Гоч из Врњачке Бање, као и Спартак из Суботице. Сатница утакмица у Нишу биће накнадно објављена.

The post Јуниори и кадети победама завршили лигашки део такмичења, пионири од петка на полуфиналном турниру у Нишу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment