Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Црвено-бели победом отворили плеј-оф АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет победом су отворили четвртфиналну серију АБА лиге, пошто су у понедељак пред домаћим навијачима после велике борбе савладали екипу Студентског центра резултатом 83:81 (15:21, 15:19, 19:24, 34:17).

Колико су утакмице плеј-оф серије другачије, објаснили су капитен Бранко Лазић и тренер Јанис Сферопулос на конференцији за медије пред почетак доигравања, а прави пример тога била је утакмица у понедељак увече.

Иако су црвено-бели у 25. колу лигашког дела АБА лиге без муке славили над екипом из главног града Црне Горе резултатом 94:76, Подгоричани су у понедељак увече у Београду показали потпуно другачије лице и поштено намучили наш тим. Међутим, црвено-бели су сјајном игром у последњој четвртини успели да надокнаде двоцифрен заостатак и на крају упише тријумф на старту плеј-офа регионалног такмичења.

Најкориснији у екипи Црвене звезде био је Милош Теодосић са 17 поена, Лука Митровић је додао 14, а Немања Недовић и Дејан Давидовац су уписали по 13. На другој страни најрасположенији је био Ивишић са 14.

Пре почетка утакмице у Београдској Арени Бранко Лазић је примио награду за најбољег дефанзивног играча лигашког дела регионалног такмичења, док је Никола Топић примио признање за најбољег младог играча. Награде је Лазићу и Топићу уручио Милија Војиновић спортски директор АБА лиге.

Изабраници Јаниса Сферопулоса су нешто спорије ушли у меч, док је гостујући састав био одлучан да намучи наш тим што је више то могуће. Имали су Подгоричани осетну предност средином првих десет минута, али су Митровић и Лазић поенима у изузетно битним моментима успели то да смање. Ипак, резултат после прве четвртине је био на страни гостујућег тима – 15:21.

Велика борба настављена је и током других десет минута. Покушавали су црвено-бели на све начине да окрену резултат у своју корист, али им то није полазило за руком, па је на семафору после првог полувремена било 30:40 у корист Студентског центра.

Кошаркаши Студентског центра су током треће четвртине успели да дођу и до +18, а на крају овог дела игре резултат је био 49:64 у корист гостујућег тима.

Међутим, црвено-бели су пред током последње четвртине успели да смање заостатак на једноцифрен број поена, а у једом моменту су имали -7. Настављена је велика борба, успели су гости опет да дођу до двоцифрене предности, наши момци су претили, смањивали предност противника, а средином последњих десет минута после тројке Теодосића и Давидовца су стигли на шест поена заостатка.

Сјајна одбрана нашег тима виђена је у наредним тренуцима, што је резултирало и потпуним резултатским враћањем у меч и изједначењем – 74:74. После две везање тројке Недовића и то једне под фаулом, наши момци су прешли у вођство и на крају славили резултатом 83:81.

КК Црвена звезда Меридианбет: Теодосић 17, Ханга 7, Томпкинс 2, Давидовац 10, Митровић 14, Лазић 6, Боломбој 6, Илић, Недовић 13, Гедраитис, Гилеспи, Дос Сантос 5.

The post Црвено-бели победом отворили плеј-оф АБА лиге appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment