Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Никола Тошић – ново поглавље, из картинга у аутомобил!

После 11 година успешне каријере у картинг спорту, 7 шампионских и три вицешампионске титуле у Првенству Србије, преко 200 европских такмичења преко којих је три пута обезбедио учешће на светском Гранд финалу, дошло је време да се уђе у ново поглавље.

Од ове године, Никола Тошић ће учествовати у једном од најјачих и најузбудљивијих европских такмичења „Рено Клио Купу“, где се пријави преко 50 такмичара за шампионат. Као један од најмлађих учесника, поред генералног пласмана његови резултати бодоваће се и у категорији јуниора, где ће покушати да у својој дебитантској сезони оствари што бољи пласман.

У томе ће му помагати још један такмичар из Србије, који је већ пар година учесник овог такмичења Никола Миљковић. Његово искуство ће му добро доћи да на самој стази, а и саветима пре самих такмичења што пре уђе у борбу за сам врх. Поред Миљковића, велику подршку имаће од свог „учитеља“ и оца, прослављеног аутомобилисте Александра Тошића, који ће са његовим искуством сигурно да убрза процес привикавања, односно преласка из картинга у аутомобил.

Скоро све трке ће се одржавати на стазама где се надмећу и возачи Формуле 1 и Мото ГП-а, (Портимао, Мисано, Спа, Барселона, Пол Ричард, Монца…) што довољно говори о каквом је такмичењу реч.

Никола, срећно!

The post Никола Тошић – ново поглавље, из картинга у аутомобил! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment