Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојка

Звездин квартет на списку селектора Колаковића

Селектор мушке сениорске одбојкашке репрезентације Србије, Игор Колаковић, објавио је списак од 30 имена за које рачуна за предстојећу VI Лигу Нација, која ће бити и улазница за ОИ у Паризу.

Црвена звезда је повела у финалној серији плеј-офа против „вечитог ривала“ у борби за титулу после осам година, има сјајну сезону иза себе, као мотив и награда стигли су и позиви селектора за четири Звездина играча.

Коректор Душан Николић, капитен Никола Петровић, либеро Вукашин Ристић и средњи блокер Александар Стефановић имаће прилику да се наметну селектору Србије и буду део наредних изазова.

Душан Николић, први поентер и сервер БПШ Суперлиге Србије, свакако је прво име српске домаће одбојке у овом тренутку и предводи списак играча из домаћег шампионата, којих има 14.

Мушка сениорска репрезентација Србије ће током прве седмице (21 – 26. мај) VI Лиге нација 2024. играти у Рио де Жанеиру. Сениори Србије ће први меч одиграти против Ирана у четвртак, 23. маја од 2.00 часа по нашем времену. Осим Ирана и Бразила противници ће бити Јапан и Немачка.

Друга седмица ће се одиграти од 4. до 9. јуна, домаћин је Канада, а противници Холандија, САД, Аргентина и Канада.

Трећа седмица је на програму од 18. до 23. јуна, а у Љубљани Србија ће играти против Кубе, Турске, Пољске и Словеније.

На финални турнир ће се пласирати Пољска и још 7 најуспешнијих селекција.

Интерконтинентални део VI Лиге нација 2024. трајаће од 21. маја до 23. јуна, а Финални турнир од 27. до 30. јуна у Лођу.

The post Звездин квартет на списку селектора Колаковића appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment