Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звездаши на каљењу – Завидна форма Пруцева

Како се ближимо крају сезоне Звездини играчи на каљењу подижу форму, а у викенду иза нас највећу пажњу је привукао млади Рус – Јегор Пруцев. Везни фудбалер је са екипом Цеља забележио две победе и једном затресао мрежу, док је поред њега још 10 момака уписало минуте за своје тимове.

Представник звездаша на каљењу у Суперлиги Србије је био Милош Гордић. Талентовани чувар мреже је чувајући гол популарних “Тракториста” успео да стигне до победе и важна три бода за ИМТ. Иако су гости губили на полувремену, у наставку сусрета су успели да преокрену резултат. Велике заслуге за тријумф приписују се младом голману, према чијем голу су фудбалери Младости упутили чак 13 удараца. У актуелној сезони, Гордић је бранио на 25 мечева, једном се нашао у тиму кола, а на шест дуела је оставио мрежу нетакнутом. Такође, Едмунд Адо је добио високу оцену на мечу Новог Пазар и Радничког из Ниша. Интернационалац Гане је био стуб везног реда “Мераклија”, који су одиграли једну од најбољих утакмица ове сезоне. Адо се усталио у екипу и на крају утакмице задужио прелазну оцену.

У оквиру Прве лиге Србије велики подвиг у дресу Графичара су извојевали Иван Гутеша, Виктор Радојевић и Андрија Максимовић. О квалитетима талентованог Гутеше навијачи Звезде су се уверили у пријатељском мечу са Зенитом. Наставио је чувар мреже Графоса, на крилима добрих интервенција и пун самопоуздања, са добрим партијама и интервенцијама, па је тако помогао нашем развојном тиму да се пласира у плеј-оф. Агресивношћу и борбеношћу Радојевић је дао велики допринос тиму Марка Неђића. Одиграо је цео меч, а на тешком терену и важној утакмици се могло приметити искуство које је пренео на терен из првог тима Црвене звезде. Вундеркинд Адрија Максимовић је заиграо у финишу утакмице и тако забележио, као најмлађи актер дуела, још један наступ у “љубичастом” дресу.

Јован и Никола Митуљикић су се издвојили као најбољи актери утакмице у редовима ОФК Београда на гостовању у Шапцу екипи Мачве. Звездини близнаци су правили разлику у последњој трећини терена, где је њихова фудбалска интелигенција долазила до изражаја. Обојица су завршила меч у самом финишу. На утакмици Инђије и Радничког са Новог Београда, Кенеди Икпоро је провео 77 минута у игри у поразу гостујућег састава.

Највећу пажњу у иностранству је привукао Јегор Пруцев. Цеље је претходне недеље одиграло два дуела, а млади Рус је прво био стрелац против НК Брава, а потом одиграо партију на високом нивоу против Рогаше. Повукао је Пруцев лопту ка шеснаестерцу противника, потом ушао у казнени простор и резантним ударцем погодио ближи угао гола. По 90 минута су одиграли Стефан Лековић и Кингс Кангва за Виљареал Б, односно Кортрајк. Међутим, Звездино дете и репрезентативац Замбије су претрпели поразе.

ЗВЕЗДАШИ НА КАЉЕЊУ:

Милош Гордић (ИМТ) – 90 минута у победи над Младости (1:2)
Иван Гутеша (Графичар) – 90 минута у ремију са Слободом (1:1)
Стефан Лековић (Виљареал) – 90 минута у поразу од Алкорона (1:0)
Виктор Радојевић (Графичар) – 90 минута у ремију са Слободом (1:1)
Едмунд Адо (Раднички Ниш) – 90 минута у ремију са Новим Пазаром (2:2)
Кингс Кангва (Кортрајк) – 90 минута у поразу од Шарлроа (1:2)
Андрија Максимовић (Графичар) – 7 минута у ремију са Слободом (1:1)
Јегор Пруцев (Цеље) – 64 минута у победи над Рогашом (1:2)
Никола Митуљикић (ОФК Београд) – 80 минута у ремију са Мачвом (1:1)
Јован Митуљикић (ОФК Београд) – 89 минута у ремију са Мачвом (1:1)
Кенеди Икпоро (Раднички НБГ) – 77 минута у поразу од Инђије (4:0)

The post Звездаши на каљењу – Завидна форма Пруцева appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment