Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевићеви априлски дербији

Владан Милојевић је до сада Црвену звезду против Партизана предводио на осам првенствених дуела и има позитиван скор – две победе, пет ремија и један пораз. Занимљиво да је оба тријумфа Милојевић остварио у априлу, у сезонама 2017/18 и 2018/19.

Прву победу против црно-белих, шеф стручног штаба нашег клуба је забележио пре тачно шест година на 157. вечитом дербију, 14. априла 2018. године. Наш клуб је у том тренутку након поделе бодова пред плеј-оф имао шест поена предности у односу на Партизан. Звезда је изашла високо од самог старта, што је и резултирало погоцима у 18. и 21. минуту.

Први гол је био право ремек дело Немање Радоњића, који је са око 20 метара, на асистенцију Срнића, послао лопту у даљи угао гола немоћног Стојковића. Није се вечити ривал још опоравио ни од првог гола, а на семафору је већ стајало 2:0. Одузео је тада Јовичић лопту на средини терена и упослио Ел Фарду Бена, који је сјајним проигравањем „спојио са голом“ Александра Пешића, коме није било тешко да на атрактиван начин пребаци чувара мреже гостију и доведе атмосферу до делиријума. Меч је завршен резултатом 2:1, а Звезда је сигурно ишла ка титули.

Други пут је Владан Милојевић био бољи од вечитог ривала, сезону касније, тачније 25. априла 2019. године у 160. вечитом дербију. Ситуација на табели је била слична као и такмичарске 2017/18 године, а славили смо идентичним резултатом (2:1). Први гол је виђен у 60. минуту, када је по левом боку пробио Иванић и упослио Бена, који је потом оборен у петерцу Партизана, те је досуђен једанаестерац, а репрезентативац Коморских Острва је био сигурни реализатор.

У 80. минуту, Звезда је дуплирала предност. Поново је тада Мирко Иванић протутњао по левој страни и послао сјајан пас ка Алекси Вукановићу, коме није било тешко да левом ногом закуца лопту у мрежу вечитог ривала. Партизан је смањио резултат дубоко у надокнади меча, за коначних 2:1 у корист црвено-белих.

The post Милојевићеви априлски дербији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment