Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Трипл-дабл Лене Радуловић у дербију за предност у полуфиналу плеј-офа!

Кошаркашице Црвене звезде савладале су „вечитог ривала“ 72-65 (19-19, 17-18, 13-18, 23-10) и повеле у полуфиналној серији плеј-офа. Други меч је на програму у уторак (17:30) у хали „Ранко Жеравица“.

Утакмицу је обележила Лена Радуловић са трипл-дабл учинком и постала трећа играчица у новијој историји клуба и прва ван породице Катанић, после Иване и Александре, којој је то пошло за руком.

Даровити новосадски плејмејкер је Звездин X фактор ове сезоне. Одлучила је меч у Краљеву и донела предност домаћег терена у полуфиналу, а затим је одлучила и дерби у полуфиналу. Оба пута наш тим је био у минус, а Лена је преузимала одговорност.

Прве минуте после дуге паузе и повреде је забележила и Милица Драгичевић.

Добар почетак, лоша средина, добар крај. Звезда је повела 8-2, а затим и 14-4 после тројке Тине Селаковић, која је уз Ким Ројстер предводила екипу у првом полувремену. Тројку је узвратила Јована Боричић, коју су црвено-беле у потпуности зауставиле, али су њене саиграчице искочиле у наставку. Пре свих, Марине Давинић и Стојић и Тина Динчић. Стојић је била сигурна са пенала, Лена Радуловић рано ушла у проблем са фауловима, па су гошће серијом 9-0 за минут дошле до 19-19 на крају првог периода игре.

Уследила је тројка Невене Наумчев, узвратиле су Динчић и Давинић, што је донело минималну разлику црно-белима на полувремену, после нових поена Наумчев, 36-37.

Серијом 8-0 на старту трећег квартала гошће праве прву осетнију разлику +9, коју је потврдила Марина Стојић у 27. минуту, (42-51). Тада се буди Звезда, серијом 7-0 одговара, али није баш прецизна са пенала, да би Динчић и Давинић одбиле налет и донеле 49-55 свом тиму пред последњих десет минута.

Први пут двоцифрену разлику финалиста Купа Милан Цига Васојевић има у 34. минуту након серије 6-0, (49-61). Уследила је тројка Лене Радуловић, затим и Невене Наумчев, коју је вратила Мишкић, и испоставиће се постигла последње поене за своју екипу на мечу у 37. минуту при разултату 57-65. Тина Динчић је зарадила пети фаул, убрзо и Марта Јовановић, уз потпуно заустављену Јовану Боричић, Звезда је до краја серијом 15-0 преокренула резултат и нокаутирала противника. Лена Радуловић је разигравала сјајну Ким Ројстер, била сигурна са пенала и комплетирала трипл-дабл, а затим је тројку за потврду победе постигла, у свом стилу, Тамара Чорто, из корнера. Често је у прошлости Чорто умела да сруши све наде противника тројком, то је и сада потврдила.

Ким Ројстер је после офанзивног скока поставила коначних 72-65 и 1:0 у серији.

Ким Ројстер, монструозан дабл-дабл, односно, „НБА дабл-дабл“ – 22 поена, 18 скокова. Трипл-дабл Лене Радуловић – 11 поена, 10 скокова, 11 асистенција! Двоцифрене су биле и Тина Селаковић са 17, односно, Невена Наумчев са 13 поена.

Други меч је на програму у уторак од 17:30 у Хали спортова „Ранко Жеравица“ на Новом Београду. Црвена звезда ће имати прилику да оствари пласман у финале.

ККЖ Црвена звезда: Наумчев 13 (7ск 3ас 3ул), Радуловић 11 (10 ск 11ас), Чорто 8 (4ск 1укл 1блк), Дацић, Јованов, Матић, Ковачевић, Бојовић 1 (2ск), Селаковић 17 (6ск 2ас 1укл), Мишељић (3ск 2ас), Ројстер 22 (18ск 2блк), Драгичевић. Тренер: Драган Вуковић.

The post Трипл-дабл Лене Радуловић у дербију за предност у полуфиналу плеј-офа! appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment