Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Омладинци надиграли Чукарички и заузели врх табеле

Омладинска селекција Црвене звезде је убедљиво славила у дербију 23. кола на терену иза југа Маракане над Чукаричким, резултатом 3:0. За тим Ненада Милијаша су погађали Вељко Вукојевић, Дарије Маркочевић и Андреј Петровић, који је био прецизан из једанаестерца који је изнудио, док су асистенције уписали Урош Тегелтија и Лука Лечић.

Црвена звезда – Чукарички 3:0 (2:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Вукојевић у 9, Маркочевић у 45. и Петровић у 56. минуту.

Црвена звезда: Драшкић, Тегелтија, Милосављевић, Видојевић, Бубања, Лечић, Петровић (од 62. Мирановић), Цветковић (од 86. Радоњић), Гојков (од 74. Кривокапић), Вукојевић (од 72. Тошић), Маркочевић (од 79. Теофиловић).

Чукарички: Чарапић, Колони (од 59. Драгићевић), Л. Стојановић, Адамовић (од 59. Војновић), Арсовић, Митровић, Радосављевић (од 59. М. Стојановић), Серафимовић, Ђорђевић, Суботић (од 74. Маџаревић), Ју (од 59. Гомеш).

Изабраници Ненада Милијаша, које је на овој утакмици са клупе предводио Милош Јанковић су на одличан начин отворили меч, те су након неколико полуприлика, постигли водећи погодак у деветом минуту. Тада је Бубања центрирао са левог бока, лопту је успео да укроти Тегелтија, који је био асистент Вељку Вукојевићу за леп погодак, с обзиром да је крилни нападач сјајно захватио лопту и из полу-волеја матирао Чарапића. Само четири минута касније је поново запретио Вукојевић са двадесетак метара, али је лопта завршила у наручју голмана гостију. Играо се 26. минут када смо видели нову гужву у шеснаестерцу гостију, борбени су тада били Тегелтија и Маркочевић, док је Цветковић послао лопту на другу стативу где је био Вукојевић, који није захватио лопту на жељену начин. Два минута касније је из слободног ударца центрирао Бубања, највиши у скоку је био Маркочевић, а његов покушај је завршио у наручју Чарапића. У 43. минуту је поново припретио најагилнији на терену – Вукојевић, који је након продора шутирао са двадесетак метара, а лопта је прошла тик поред стативе гола гостију. У последњим тренуцима првог полувремена, Црвена звезда је удвостручила предност преко Дарија Маркочевића, који је сјајним пријемом после лепог проигравања Лечића, избацио свог чувара из игре, закорачио у шеснаестерац и хируршки прецизним ударцем послао лопту у мрежу од стативе за 2:0.

Одмах на старту другог полувремена смо видели добру прилику за Чукарички, када се истакао Драшкић који је врховима прстију одбранио ударац Арсовића. У 54. минуту је Андреј Петровић оборен у казненом простору Чукаричког, а Мирослав Миленковић је показао на белу тачку. Исти играч је преузео одговорност и „пањенком“ затресао мрежу гостију за великих 3:0. Играо се 62. минут када су на левом боку комбиновали Бубања и Вукојевић, потоњи је пронашао Цветковића, који је финтом шута избацио из игре свог чувара, али је ударац слабијом левом ногом завршио у рукама голмана Чукаричког. У 71. минуту је Звезда могла и до четвртог гола. Тада је по десној страни пробио Цветковић и проиграо Гојкова на другој стативи, који је шутирао из непосредне близине, али из тешке позиције, те је Чарапић зауставио његов ударац. Лепу акцију црвено-белих смо видели у 84. минуту када су комбиновали Лечић, Теофиовић и Цветковић, који је на сјајан начин прихватио лопту, али му је мало недостајало да упути ударац, те је резултат остао непромењен. Пет минута касније је ударац са дистанце упутио Теофиловић, а оштра лопта је завршила тик преко пречке. Рутински су црвено-бели привели утакмицу крају и остварили важна три бода за прво место на табели након 23. кола.

The post Омладинци надиграли Чукарички и заузели врх табеле appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment