Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звездина громада – Бранко Лазић! (видео)

Утакмица у Подгорици остаће златним словима исписана у историји КК Црвена звезда Меридианбет јер је против Студентског центра у другој утакмици четвртфинала плеј-офа АБА лиге наш капитен Бранко Лазић забележио 800. наступ у дресу вољеног клуба!!!

О нашем Бранку све је већ речено – човек који је својим радом и упорношћу, од 2011. године до данас растао уз клуб, и постао репрезентативац, капитен и човек коме трибине скандирају име, иако никада себе није „гурао” у први план – Капитен и звездина “десетка” Бранко Лазић!

Тако улази у легенду КК Црвена звезда чију су историју исписивале на хиљаде људи, на терену и око њега. Бранко није кошгетер, није стрелац, већ највећи радник кога је овај клуб имао, неко са киме идете у рат и првог га бирате уз себе, који ће улетети у у рекламу, који ће и буквално да прокрвари или да се “искасапи” за тим.

И то ради већ 13 година!

Био је и остао један од најбољих дефанзиваца АБА и Евролиге у својој ери, а одавно је један од највећих који су носили црвено-бели дрес у историји клуба.

Бранка Лазића најбоље је описао својевремено још 2016. године наш Марко Симоновић након велике победе над Реалом:

“Носи ме енергија. Кад видим Бранка како игра, колико се баца, а знам да дечка боли цело тело…Мене то додатно мотивише, као и остале момке из тима. Какав бих ја био човек када не бих ценио тај труд? Било би ме срамота.”

Једноставан “рецепт“ човека који је на најкомпликованији и најтежи начин дошао до првог тима, касније минута, па заслужио поштовања свих и постао симбол звездиног успеха.

Неколико речи кошаркаша КК Црвена звезда о капитену Бранку Лазићу:

Честиткама су се прикључили и фудбалери Црвена звезда у чије име је Урош Спајић нашем капитену пожелео све најбоље.

Бранко Лазић: Рођен 12.01.1989. Љубовија

Позиција: бек/крило

Поникао у КК Младост, од 2007.године у КК ФМП, од 2011. године у КК Црвена звезда, за коју је одиграо 800 утакмица. Дебитовао је за Црвену звезду против екипе Хемофарма 08.10.2011.године (победа КК Црвена звезда 104:89).

Освојио је 23 трофеја са КК Црвена звезда и по томе је такође рекордер нашег клуба.!

The post Звездина громада – Бранко Лазић! (видео) appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment