Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

За корак ближе новој титули!!!

Након што су два пута у четири дана победили екипу вечитог ривала, обезбедивши тако пласман у финале Купа Србије и готово сигурно наслов шампиона седми пут за редом, фудбалери нашег клуба настављају са обавезама у Моцарт Суперлиги, где ће у недељу од 17 часова и 30 минута гостовати екипи Војводине у Новом Саду.
Биће то прави српски дерби и дуел екипа које ће се за нешто мање од месец дана борити за трофеј најмасовнијег фудбалског такмичења у земљи.

Громогласне најаве председника клуба, Драгољуба Збиљића, о прављењу конкурентног тима који ће у наредне две сезоне напасти шампионску титулу и направити искорак у Европи, појачане доласком чувеног Милана Мандарића у клуб, добијају обрисе током овог пролећа.
Иако је јесен била турбулентна, почев од раног опроштаја од Европе, одласка Радослава Батака, штуцањем током јесени, иако је његов наследник на клупи Ранко Поповић, дао све од себе да екипа изгледа што боље, да би и он након спуштања завесе на први део сезоне дигао сидро.
Међутим већ током зимског прелазног рока било је јасно да у Војводини дувају неки нови ветрови, да би долазак на клупу некадашњег фудбалера нашег клуба Божидара Бандовића препородио екипу, која поново сања европске снове.
Иако су на старту плеј-офа поражени од екипе ТСЦ-а (3:2), Новосађани не одступају од својих циљева, што речи тренера Бандовића потврђују:

  • Желим прво још једном да честитам играчима на пласману у финале Купа Србије, као и мом стручном штабу, који има велики удео у свему ономе што видите на терену. У недељу нас очекује дерби између два велика клуба. Црвена звезда ће освојити лигу, постаће шампион, а од доласка мог колеге и пријатеља Владана Милојевића играју све боље и желе да доминирају. Звезда има квалитетне играче, али и ми смо Војводина и не мењамо наш приступ и начин игре. Када дајеш све од себе, нема лимита, све је могуће. – рекао је Бандовић.

За очекивати је да црногорски стручњак изведе најбољих једанаест у овом тренутку:

Царевић – Лазаревић, Црномарковић, Кораћ, Ђорђевић – Матеус Индио, Савићевић – Сери, Зукић, Кембел – Ивановић.

Након тридесет и једног одиграног кола фудбалери Војводине налазе се на шестој позицији са 50 освојених бодова, три мање у односу на четверопласирану екипу Радничког 1923, односно бод мање од петопласиране екипе Чукаричког која има и утакмицу више. Фудбалери Војводине остварили су четрнаест победа, осам ремија и девет пораза уз гол разлику 51:45.
Екипу предводи млади Михаило Ивановић са осам постигнутих голова.
Прате га некадашњи првотимци нашег клуба Андрија Радуловић и Алекса Вукановић, с тим што је црногорски репрезентативац уписао и седам асистенција.
Док је Дејан Зукић уписао пет голова и исто толико асистенција.

Београдски и новосадски црвено-бели до сада су се сусрели 211 пута.
Војводина важи за један од клубова са којима је Звезда одиграла највише утакмица. Београдски црвено-бели излазили су као победници из 122 дуела, резултат је био нерешен 49 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица.
Занимљива чињеница је да је лопта затресла мрежу чак 619 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 401:218. Последњи сусрет Црвене звезде и Војводине је одигран је на ,,Карађорђу” крајем новембра прошле године, а славили су изабраници тадашњег тренера Барака Бахара са 2:1.
Оба гола за наш тим постигао је Осман Букари.

Са друге стране, фудбалери нашег клуба су трећи пут у месец дана понизили вечитог ривала на терену, иако коначни резултати тих мечева не одају такав утисак. Може се рећи да су изабраници тренера Владана Милојевића своје најбоље мечеве овог пролећа одиграли управо против највећег ривала, наплативши му са каматом незаслужен пораз у децембарском вечитом дербију, поставивши их што би се рекло на место, пошто су у директном окршају сасекли сваки покушај спина који је вечитом ривалу и ове сезоне најјаче оружје.
И заиста је права штета што приказано на терену нису украсили историјским канонадама, пошто су били испуњени сви услови за то, да искористим речи генералног директора нашег клуба приликом описивања дуела Милана Павкова и Николе Мараша ,,то је био судар моћи и немоћи”.
И поред физичког и емотивног пражњења, нема сумње да нас чека узбудљив и надамо се ефикасан меч, где би се наши фудбалери уколико победе примакли на свега два корака до шампионске титуле.

Пред дуел са екипом Војводине, тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Војводина игра добро, екипа има самопоуздања, нарочито након добрих резултата у претходном периоду. Ради се о тиму који је претендент за место које води у Европу. Као колектив су јаки, имају доста добру екипу. Нисмо посебно обраћали пажњу на поједине сегменте, анализирали смо комплетну њихову игру – истакао је Владан Милојевић. 

Представнике медија је интересовало и да ли ће шеф стручног штаба Црвене звезде моћи да рачуна на све играче. 

  • Имамо тренинг поподне. Постоје неки мали проблеми, проценићемо ситуацију након тренинга. 

Открио је Милојевић и шта је рекао играчима након полуфинала Купа Србије. 

  • Честитао сам им и рекао да је потребно да се добро одморимо. Утакмица полуфинала Купа Србије је архивирана, очекује нас меч у Новом Саду. 

Говорио је стратег наше екипе и о играчком потенцијалу Андрије Радуловића. 

  • Андрија је квалитетан и добар играч. До сада је показао да његов развој иде у правом смеру, јако ми је драго због тога. Требало би да обратимо пажњу на њега, као и на све остале играче Војводине. 

Похвално је говорио Милојевић и о Његошу Петровићу, који ће пропустити дуел са црвено-белима због жутих картона.

  • Његош је дошао из Рада код нас, развијао се на прави начин. Доста је сазрео као играч, постао је лидер екипе. Заиста је добар фудбалер. Нама сутра неће правити проблеме, јер ће паузирати због жутих картона – закључио је Владан Милојевић.

Пројектовани састав за утакмицу против Железничара:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић – Канга, Стаменић – Букари, Хванг, Иванић – Ендијае.

Главни судија меча између фудбалера Црвене звезде и Војводине биће Новак Симовић. Помагаће му Никола Ђоровић и Милош Симовић.
Четврти судија је Стефан Јекнић.
У ВАР соби ће седети Станко Остраћанин и Немања Петровић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Карађорђе” између фудбалера Војводине и Црвене звезде можете да пратите на програму телевизије Аренаспорт Премиум 1, са почетком од 17 часова и 30 минута.

,,Ћирибу, ћириба, нема више застава, прича је завршена ,,Фирма” је угашена за времена сва!!!”

НОВИ САД ЈЕ НАШ…

Повезане вести

Leave a Comment