Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Звезда против ТСЦ-а улази у циљну равнину и броји ,,ситно”!!!

Нема много одмора за изабранике Владана Милојевића, који након ремија у Новом Саду дочекују екипу ТСЦ-а у четвртак од 19 часова.
Биће то дуел две најбоље екипе у земљи.

Фудбалери ТСЦ-а играју историјску сезону пошто су по први пут од оснивања заиграли у групној фази неког европског такмичења.
И управо их је то оптерећење и чињеница да немају искуство играња на три фронта и то на свака три-четири дана, коштало бољег пласмана тј. другог места које им по свему приказаном и припада.
Иако су регуларни део првенства заокружили поразом од фудбалера новосадске Војводине (3:2), ипак су успели да у уводна два кола плеј-офа докажу да је пораз у дербију кола био само лош дан.
Вратили су Новосађанима истом мером, славивши идентичним резултатом у комшијском дербију (3:2).
Да би их победа над другопласираном екипом партизана (2:1) приближила на свега четири бода заостатка у односу на њих.
Па им мотива сигурно неће фалити, пошто је утакмица против актуелног/будућег шампиона идеална прилика да се ,,измере” и да покушају да остваре што повољнији резултат, што може да се закључи из речи тренера Жарка Лазетића:

  • Сигурно је да Звезда има изузетан тим и да то показује из године у годину и тешко је рећи нешто ново о њиховом квалитету. Недавно смо играли против њих, јасно нам је колико су опасни, али ми планирамо да останемо своји – почео је Лазетић и у истом тону наставио:
  • Покушаћемо да меч држимо под контролом, иако смо свесни да је на Маракани то немогуће свих 90 минута. Спремамо се за све фазе игре, поштујемо противника, али не плашимо се. Као и увек идемо на победу свесни да морамо бити још бољи него против Партизана, а то ће бити велики изазов. За нас је ово велика утакмица из које ћемо покушати да извучемо највећи могући бенефит.

Констатовао је да му Звездине утакмице против других тимова нису параметар и да је фокусиран само на међусобне.

  • Сматрам да им је меч против нас био један од бољих, што се тиче дефанзиве и интензитета. На утакмицама после дербија и мењања тима, нису били на свом нивоу. Пажњу обраћам само на дуеле у којима су били заиста добри.

Навео је да је меч против Звезде на њеном терену велики изазов, али да од свог тима очекује да буде концентрисан и фокусиран како би имао неку шансу.

  • Звезда практично не губи, побеђује доминантно и ретко прима голове. То делује ‘да се смрзнеш’. Пред прошли меч сам се шалио да ћемо паркирати два аутобуса ако треба, али пошто то није било довољно можда ћемо морати да утерамо и трећи и тако пробамо да победимо. Наравно имамо план и стратегију, играчи знају шта треба да раде и остаје нам да то покушамо да спроведемо у дело. Амбијент и терен ће као и увек бити добри, ту су сви услови за врхунску утакмицу и видећемо како ће се завршити – закључио је Лазетић.

Не треба занемарити чињеницу да дрес ТСЦ-а носи девет момака који су прошли кроз наш систем, омладинска школа, Графичар и први тим (Вељко Илић, Вукашин Крстић, Немања Стојић, Милош Пантовић, Урош Миловановић, Милош Цветковић, Петар Станић, Милош Вулић и Марко Ракоњац) и нема сумње да ће дати све од себе да се докажу против бившег клуба.

За очекивати је да Жарко Лазетић изведе најбољих једанаест у овом тренутку:

Илић – Цветковић, Ђорђевић, Стојић, Петровић – Пејић, Ђаковац – Ћирковић, Станић, Пантовић – Јовановић.

Након тридесет и два одиграна кола фудбалери ТСЦ-а налазе се на трећој позицији са 66 освојених бодова, четири мање у односу на највећег конкурента за позицију ,,број два” екипу партизана и десет више у односу на четверопласирану екипу Радничког 1923.
Фудбалери ТСЦ-а забележили су деветнаест победа, девет ремија и само четири пораза, уз гол разлику 62:32.
Екипу предводе Александар Ћирковић са четрнаест голова и некадашњи омладинац нашег клуба Милош Пантовић са десет голова и осам асистенција.
Прате их Ифет Ђаковац са осам голова и Саша Јовановић са седам голова и осам асистенција.

Фудбалери Црвене звезде и ТСЦ-а из Бачке Тополе до сада су одиграли петнаест мечева у свим такмичењима.
На дванаест мечева славили су београдски црвено-бели, два пута је дуел ова два тима завршен нерешеним резултатом, док је ТСЦ однео једну победу.
Гол разлика је очекивано на страни Црвене звезде и износи 43:12.
Први дуел против екипе ТСЦ-а одигран је у Купу Србије 21. новембра 2018. године. Тријумфовали су фудбалери Црвене звезде против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу за наш тим постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић, који је погодио мрежу два пута. Последњи дуел ова два тима одигран је у Бачкој Тополи 2. марта у оквиру 23. кола Моцарт Суперлиге Србије, а славили су изабраници Владана Милојевића са 3:1. Голове за наш тим постигли су Гелор Канга, Осман Букари и Хванг Ин Бом.

Са друге стране може се рећи да је ,,новосадско отаљавање посла” било најлошије издање фудбалера нашег клуба током пролећног дела сезоне и да није било одличног Омрија Глазера који је једини заслужио прелазну оцену, лако се могло десити да погнутих глава напустимо стадион ,,Карађорђе”.
Али и поред тога, нема сумње да нас чека традиционално узбудљив и ефикасан меч.
А уколико вечити ривал који је у међувремену сменио тренера Игора Дуљаја и на његово место поставио Алберта Нађа, не победи Војводину на свом терену, а фудбалери нашег клуба тријумфују против ТСЦ-а и математички ће обезбедити седму шампионску титулу у низу.

Пред дуел са екипом ТСЦ-а, тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Значило би нам да на Маракани буде што више навијача, као и увек. Немам дилему да ће публика доћи у великом броју – почео је Милојевић.

У теорији, Звезда већ сутра може да постане шампион Србије за актуелну такмичарску годину.

  • Не размишљам о томе. Гледам плеј-оф као неко мини првенство, јер ту је седам утакмица са најбољим тимовима у Србији и 21 бод у игри. Ако гледамо то, ТСЦ је испред нас. Ми свакако желимо да будемо што бољи у свакој утакмици до краја сезоне.

Говорио је Милојевић и о изјави тренера нашег наредног противника након утакмице у Бачкој Тополи одиграној у марту ове године.

  • Нисам разговарао са њим о томе шта је тиме хтео да каже, а и не видим зашто бих. Није то питање за мене свакако. Та утакмица је била у марту, а у фудбалу све што је било јуче се заборавља. Као тренер, гајим симпатије и поштовање према ТСЦ-у и Лазетићу. Играју добро, имају континуитет и систем. Не бих се бавио изјавма других тренера свакако – закључио је Милојевић. 

Пројектовани састав за дуел против ТСЦ-а:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић – Стаменић, Канга – Букари, Хванг, Иванић – Ендијае.

Главни судија меча биће Милан Илић. Помагаће му Александар Марјановић и Милоје Милићевић.
Четврти судија је Предраг Јањуш.
У ВАР соби ће седети Ненад Минаковић и Душан Панчић.

Директан пренос утакмице са стадиона ,,Рајко Митић” између фудбалера Црвене звезде и ТСЦ-а, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 19 часова.

ИГРА ЗВЕЗДА!!!

Повезане вести

Leave a Comment