Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

КК Црвена звезда Меридианбет: „Експертиза не одговара чињеницама“, али знамо шта је циљ

КК Црвена звезда Меридианбет након перфидног покушаја спиновања и изношења некакве експертизе суђења на првој утакмици финала плеј офа, која за наш клуб нема апсолутно никакву тежину, и која је објављена тек у петак као „припрема“ за трећу утакмицу (у сваком смислу, па и креирања атмосфере и судијског критеријума за тај меч) обраћа се јавности следећим:

„Експертиза не одговора чињеницама“ термин којим ћемо се послужити, јер је наручена и обављена од стране провереног кадра КК Партизан Саше Маричића и дугогодишњег пријатеља „сиве еминенције“ тог клуба Драгана Тодорића. Недостају само судије Мажић и Нешковић, као и њихово јавно оглашавање па да се „дружина“ комплетира. Нашем клубу је познато да је „тајна“ експертиза односно слање фотографија са стрелицама које указују на некакве детаље у којима је оштећен КК Партизан, у тој утакмици, урадио управо тај тандем! Толико о објективности тих судија у блиској прошлости када су могли да раде шта хоће на терену, и да подешавају резултате према кладионицама…

КК Црвена звезда овај памфлет не сматра озбиљним и због чињенице да у тој „експертизи“ нема: Саплитања нашег играча Немање Недовића од стране играча Партизана Бруна Кабокла, повлачење играча Партизана Зека Ледеја руком и саплитање ногом нашег играча Дејана Давидовца на подбацивању (што се одмах санкционише фаулом), и повлачење за дрес испод коша центра Црвене звезде Џоела Боломбоја, као и константног иницирања контакта приликом шутева од стране играча Партизана Кевина Пантера и Зека Ледеја … Ово су само најочигледнији примери (а било их је још) који нам „говоре“ да је ова наручена „експертиза“ направљена са неким другим циљем.

КК Црвена звезда Меридианбет је знајући сценарио који следи (понавља се превише пута) затражио независну експертизу из које смо јасно могли да видимо да Црвена звезда није имала никакву предност. Судија Јовчић је изванредно и поштено обавио свој посао, судија Пукл искористио сво своје искуство да не буде у првом плану, док је судија Кардум подлегао важности прве утакмице. Оно што се намерно чак и из овог памфлета који је објављен у петак изоставља је чињеница да НИКО ОД СУДИЈА чак и у тој нарученој „експертизи“ НИЈЕ ДОБИО ОЦЕНУ ИСПОД ПРОСЕКА? Ово говори да у дотичној експертизи вероватно постоји и реченица : „…грешке судија нису утицале на коначни резултат…“, или нека слична, али то наравно КК Партизан није објавио. Очекујемо да Саша Маричић испред судијске комисије ово потврди, ако није у страху или некаквом „договору“ са КК Партизан.

Подсећамо да је судија Томислав Хордов санкционисан за лоше суђење прошлог петка (12.05.2024) у трећој утакмици полуфинала плеј офа ОЦЕНОМ ИСПОД ПРОСЕКА и неће бити делегиран 1-5 утакмица? (Члан 20 Санкције из Правилника о раду судачког одјела). Дотичне судије (Пукл, Јовчић, Кардум) нису оцењене таквом оценом, јер су у четвртак 16.05.2024. судиле и финалну утакмицу 2.АБА лиге Спартак – Војводина која је одиграна у Суботици.

Не тако давно, након треће утакмице полуфинала плеј офа Партизан – Будућност, урађена је експертиза за коју је КК Партизан тада навео „…да није одговарала чињеницама“. КК Будућност је том приликом била тешко оштећена, за шта је санкционисан и судија, али то није одговарало чињеницама, а сада одговара? Да ли када КК Партизан незаслужено победјује, онда експертизе не одговарају чињеницама?

КК Црвена звезда Меридианбет као клубу је потпуно јасно каква се врста притиска припрема, и за шта ова наводна „експертиза“ пријатеља једног клуба (Саше Маричића и дружине) служи. О томе нам говоре и актери ове епизоде, преко „тајминга“ када је ваљда у нестрпљењу, ова „рент-а експертиза“ објављена.

Да најави трећу утакмицу и послужи за следеће: Прављењу притиска за недељу, вештачко подизање тензије и скретању пажње са терена, утицање на евентуални судијски критеријум (заштита играча само једног тима у нападу и санкционисање сваког контакта, и дозвољена туча посебно рукама на другој страни терена), преко атмосфере на трибинама (где ће ваљда по који бачени предмет бити нормалност), као и да се неко представи жртвом некакве неправде и лошег суђења?

Са нестрпљењем очекујемо и „експертизу“ са друге утакмице у којој ће ваљда Саша Маричић видети и до сада невиђен инцидент на овим паркетима, ударање у груди и дављење играча Црвене звезде Стефана Лазаревића од стране играча КК Партизан Џејмса Нанелија, када није видео више драстичних ситуација на штету КК Црвена звезда у првој утакмици?

Да Вам најавимо можда по том жељеном судијском критеријуму који тражите у трећој утакмици оваквим „експертизама“, и брзе проблеме са фауловима бекова Црвене звезде и центра Џоела Болобоја, па онда суђење у коме ће се критеријум нагло променити, а коначне бројке у статистици „сакрити“ стварна дешавања на терену и јасну тенденцију (сличан сценарио погледати под – утакмица 21.кола АБА лиге сезона 2022-2023 КК Партизан – КК Црвена звезда одиграна 13.03.2023). Експертиза је тада показала однос у грешкама 13-2 на штету нашег клуба, чиме је Партизан обезбедио пол позицију у сезони 2022-2023.

КК Црвена звезда Меридианбет пред трећу утакмицу финала, захтева од свих који су одговорни за организацију те утакмице (АБА лига и КК Партизан) ништа више и ништа мање од онога што је од нас као клуба тражено (и урађено беспрекорно) пред прве две утакмице финала – Поштено суђење (које је неко имао), спортску атмосферу у хали (коју је неко имао) и безбедност за делегацију КК Црвена звезда (коју је неко имао)!

КК Црвена звезда Меридианбет

The post КК Црвена звезда Меридианбет: „Експертиза не одговара чињеницама“, али знамо шта је циљ appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment