Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда традиционално помогла манастирима на Косову и Метохији

Делегација Црвене звезде је сада већ по традицији обишла манастире и угрожене средине на Косову и Метохији и уручила им финансијску помоћ од стране клуба, а тиме још једном показала да је уз српски народ.

Представници нашег клуба су током првог дана обишли редом женски манастир Свете Петке у Улију, затим Манастир Свете Петке у Церјанској Реци. Следећа дестинација био је Манастир Бањска, где смо запалили свеће за страдале јунаке. Након тога смо стигли у Пећку патријаршију, са којом фондација “Делије” има дугогодишњу сјајну сарадњу, да би нам наредна дестинација био Манастир Дечани са којим већ дужи временски период чврсто сарађујемо, како на очувању манастира, тако и Срба у том крају и помоћи њима. Дан се завршио доласком у Манастир Светих Архангела у Призрену – задужбину цара Душана.

Обилазак је настављен сутрадан, доласком до Цркве Богородице Љевишке, задужбине краља Милутина, а у Призрену смо поред ње били и у Богословији, као и Цркви Светог Ђорђа. Пут нам се завршио у манастиру Грачаница, о чијем утицају на домаћи народ не треба трошити речи, с обзиром на то да је један од највећих симбола српства. Током боравка на Косову представници нашег клуба су на свакој локацији коју су посетили наишли на сјајан дочек. Домаћини су уз велику радост истицали да им је поред материјалне помоћи од изузетног значаја подршка и енергија коју им преносимо, како би се изборили са свим недаћама које су погодиле српски народ на територији која је наше вековно огњиште.

Косово је одувек било срце Србије, место где се налазе најлепше српске задужбине, манастири, цркве, који су доказ вековног живота нашег народа на територији Косова и Метохије. Традиција је и дан данас уз веру остала најснажинији мотив српском народу да остане на Косову, а Црвена звезда и овом приликом поручује да ће уз њега бити увек.

The post Звезда традиционално помогла манастирима на Косову и Метохији appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment