Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рутински тријумф омладинаца у Новом Саду

Јуниори Црвене звезде су савладали вршњаке из Војводине у Новом Саду резултатом 0:2. Црвено-бели су у претпоследњем колу домаћег шампионата славили головима Даворина Тошића у 14. минуту и Новака Гојкова у 63. минуту утакмице.

Војводина – Црвена звезда 0:2 (0:1)

Стадион: СЦ „Вујадин Бошков“.

Судија: Стефан Јекнић.

Стрелци: Тошић у 14. и Гојков у 63. минуту.

Жути картони: Јањић (Војводина), Гојков (Црвена звезда).

Војводина: Борак, Велицки (од 11. Хромиш), Павић, Павловић (од 87. Поповић), Јањић (од 69. Токин), Продановић, Перановић, Сукачев (од 64. Анђелковић), Пејовић, Пилић, Боровина.

Црвена звезда: Драшкић, Вукичевић, Видојевић, Лечић, Мирановић (од 46. Тегелтија), Стојковић, Бубања, Гојков (од 79. Кривокапић), Лечић, Тошић (од 84. Петровић), Маркочевић (од 77. Теофиловић).

Започео је Ненад Милијаш ову утакмицу у другачијој формацији, са три играча позади, док су цео бок држали Стојковић на десној, односно Бубања на левој страни. “Опипавале” су пулс обе екипе у уводних десет минута меча, те нису виђене изгледније прилике. Гојков је у 14. минуту проиграо Тошића, који је одличним соло продором нанизао два дефанзивца Новосађана и шутирао прецизно за вођство нашег тима. Од тог момента је Звезда у потпуности преузела контролу игре на терену и диктирала темпо утакмице. Користили су простор на десној страни Стојковић и Гојков и покушавали да центаршутевима упосле своје саиграче, али је одбрамбена линија Војводине благовремено отклањала све опасности. Променио је ток сусрета гол Тошића, те се у првом полувремену водио “рат” на средини терена.

Већ на почетку другог дела игра, омладинци Звезде су заиграли знатно офанзивније, те је уследила тотална опсада шеснаестерца Војводине, а у главним улогама су се нашли Бубања и стрелац првог поготка – Тошић. Гојков је у 53. минуту покушао маказицама да дуплира предност, међутим недостајало је мало прецизности јуниору наше екипе, како би се уписао у листу стрелаца. Само три минута касније је Лечић сјајно шутирао са око 30 метара, међутим Борак је одлично интервенисао. Протутњао је у 63. минуту по десној страни Стојковић и упутио лопту по земљи унутар казненог простора Војводине, а одлично позиционирани Гојков је шутирао и дуплирао предност црвено-белих.

Иако су имали предност од два гола, наши јуниори су наставили да нападају и стварају проблеме дефанзивним играчима Војводине, док са друге стране нису остављали много простора за офанзивни маневар Новосађана. Није прошао ни минут од уласка Теофиловића на терен, а он се већ нашао у изгледној прилици, али је чувар мреже одлично реаговао у ситуацији један на један, уједно и последњи пут на дуелу.

The post Рутински тријумф омладинаца у Новом Саду appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment