Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiАнализеВажноМоја Црвена звездаНајновијеОбавештењаФудбал

Финале Купа и поглед ка четвртој дуплој круни у низу!!!

Победом над екипом ТСЦ-а фудбалери нашег клуба освојили су нову, седму узастопну титулу шампиона Србије, а тридесет и пету у богатој клупској историји.
Па су утакмице након тога искориштене за одржавање форме и афирмацију младих снага које представљају будућност Црвене звезде.
Остаје нам суботњи дуел против Чукаричког када ће бити уприличена прослава шампионске титуле, а надамо се и дупле круне, пошто нас у уторак од 20 часова и 15 минунта на лозничком ,,Лагатору” очекује финале Купа Србије против ,,Старе даме” српског фудбала, новосадске Војводине.

Још током летне паузе председник клуба, Драгољуб Збиљић, најавио је прављење тима који ће бити у стању да у наредне две сезоне направи ,,пометњу” у нашем фудбалу, нападне шампионску титулу и направи дуго очекивани искорак у Европи.
Те приче које су појачане доласком чувеног Милана Мандарића у клуб, напокон су добиле обрисе током овог пролећа.
Већ током зимског прелазног рока било је јасно да у Војводини дувају неки нови, пријатнији ветрови, да би долазак на клупу некадашњег фудбалера нашег клуба Божидара Бандовића потпуно препородио екипу, која живи европске снове и сања трофеј намењен победнику националног Купа.
Као што је до сада више пута поновљено, Куп је специфично такмичење, где слабије екипе виде своју шансу да изненаде и угрозе фаворита и нема сумње да ће фудбалери Војводине дати све од себе да то и учине не би ли трофеј намењен победнику најмасовнијег фудбалског такмичења у нашој земљи након неколико година, поново завршио у витринама стадиона ,,Карађорђе”.
Војводина је такмичење у Купу Србије отворила победом у 1/16 финала над екипом градског ривала, Новог Сада, славивши са 2:0, головима Дејана Зукића и Алексе Вукановића.
У 1/8 финала, Новосађанима је противник била екипа Младост ГАТ, коју су прошли без превише потрошње са убедљивих 3:0, голове су постигли Владимир Милетић, Дејан Зукић и Стефан Вукић.
Да би прво право искушење уследило у четвртфиналу, где их је чекала екипа Чукаричког која је кроз такмичење у Купу тражила спас од кошмарне сезоне, оличене у погрешним одлукама клупског руководства.
Међутим након деведесет минута, није било победника, реми (1:1, стрелац гола за Војводину био је Вукан Савићевић) који никоме није одговарао, водио је у пенал завршницу где су се боље снашли фудбалери Војводине, пласиравши се у полуфинале.
У полуфиналу их је чекао дуел против највећег конкурента за европску визу ове сезоне, Радничког 1923.
Екипе која је била хит српског фудбала ове сезоне и која се борила за први наступ на евро сцени у клупској историји.
Ипак пуне трибине на стадиону ,,Чика Дача” нису виделе оно што су с правом очекивале.
Раднички је одступио од свих принципа који су их красили током ове сезоне, пре свега од атрактивне и отворене игре.
Очигледно је било да је Феђа Дудић изабрао рововску борбу, не би ли се преко пенала докопао финала, међутим Војводина је била конкретнија што је и крунисала мало пре последњег судијског звиждука, када је погодио новајлија Сеид Кораћ.
Гол вредан финала и борбе за трофеј где их чекају апсолутни владари српског фудбала и браниоци трофеја, фудбалери Црвене звезде.
Тренер Војводине Божидар Бандовић спремио је екипу за најважнију утакмицу сезоне и истакао да његови играчи у финалу купа с Црвеном звездом у Лозници 21. маја морају да буду добри и у нападу и у одбрани.

  • Свесни смо да можемо да будемо уписани у историју, то је нека врста притиска, али морамо да будемо фокусирани на терен, а не резултат. Верујем у играче и ту сам да их подржим кад направе грешке. Морамо да будемо фокусирани на то шта ћемо да радимо. Трофеј би био значајан за клуб. Звезда је једна врста фаворита, велики клуб с много трофеја, али даћемо све од себе – рекао је Бандовић.

Црногорски стручњак је додао и да су сви играчи здрави.

  • Матеус је осетио мали бол у нози, али је тренирао и сви смо спремни. Искористићемо период до утакмице да се добро опоравимо и освежимо како бисмо истрчали утакмицу као и претежно све које смо добили и добро играли.

За очекивати је да тренер фудбалера Војводине и некадашњи првотимац нашег клуба Божидар Бандовић не калкулише превише, већ да црвено-белима супротстави најбољих једанаест фудбалера са којима располаже:

Царевић – Лазаревић, Црномарковић, Кораћ, Ђорђевић – Петровић, Савићевић – Сери, Зукић, Радуловић – Ивановић.

Београдски и новосадски црвено-бели до сада су се сусрели 212 пута.
Војводина важи за један од клубова са којима је Звезда одиграла највише утакмица. Београдски црвено-бели излазили су као победници из 122 дуела, резултат је био нерешен 50 пута, а Новосађани су славили на 40 утакмица.
Занимљива чињеница је да је лопта затресла мрежу чак 619 пута, а гол разлика је на Звездиној страни и износи 401:218.
Последњи сусрет између Црвене звезде и Војводине одигран је на ,,Карађорђу” крајем априла у оквиру другог кола плеј-офа и завршен је без голова 0:0.

Са друге стране, фудбалери Црвене звезде налазе се на корак од историје и новог померања граница.
Сутра од 20 часова и 15 минута, имаће прилику да у финалу Купа Србије против екипе Војводине дођу до четврте дупле круне у низу, четрнаесте у богатој клупској историји.
Остварење које никад, никоме код нас није пошло за руком ни за време, а ни после распада Југославије и осамостаљења Црне Горе.
Владан Милојевић је у дуелу против Напретка у Крушевцу одморио целу прву поставу, која ће сутра истрчати на траву лозничког ,,Лагатора”.
Ипак то се није превише одразило ни на игру, а ни на резултат.
Екипа у којој је наступило чак десет бонус играча током деведесет минута, предвођена Николом Кнежевићем, до ногу је потукла популарне ,,Чарапане”, славивши са убедљивих 4:0, најавивши тако на најлепши могући начин финале Купа.
Утакмицу у коју црвено-бели улазе у одлучујућу битку за 28. трофеј намењен победнику најмасовнијег фудбалског такмичења у земљи, што је апсолутни рекорд на нашим просторима.

Пред финални дуел Купа Србије, тренер фудбалера Црвене звезде, Владан Милојевић, изнео је своја очекивања:

  • Лично знам господина Бандовића, реч је о добром тренеру, професионалцу. Доста тога доброг је донео Војводини, што показују и резултати – истакао је Владан Милојевић. 

Говорио је Милојевић и о некадашњим фудбалерима Звезде који сада наступају за Војводину.

  • Ради се о играчима који су оставили траг у Црвеној звезди, свако на свој начин. Они ће сигурно играти за свој клуб. Војводина има одличне појединце, у последње време играју заиста добро, у одличном су моментуму. Морамо да обратимо пажњу на Војводину као целину, а не само на појединце.

Осврнуо се стратег наше екипе и на стил игре Војводине. 

  • Играју добро, компактно, имају своје механизме. Војводина не може никад да се гледа кроз појединце, увек мора да се посматра као тим. Обратићемо пажњу на екипу, а одређени играч се увек истакне. 

Представнике медија је интересовало и да ли су се црвено-бели припремали за пенал серију. 

  • Пред нама је финале купа, бићемо припремљени за све ситуације, па и једанаестерце. 

Није желео да открије Милојевић колико ће се бонус играча наћи на терену у финалу националног купа. 

  • Видећемо. 

Финале ће бити одиграно на стадиону “Лагатор” у Лозници. 

  • Очекујем добру атмосферу. Имам информације да је Лагатор леп стадион, као и да је терен добар. Сјајно је што можемо да се похвалимо новим стадионима у Лозници, Зајечару и Лесковцу, свака част на томе држави и Фудбалском савезу Србије. Биће нам част да играмо на тако лепом здању – закључио је Владан Милојевић.

Пројектовани састав за финални дуел Купа Србије:

Глазер – Мијаиловић, Спајић, Драговић, Родић – Стаменић, Хванг – Букари, Иванић, Олајинка – Ендијае.

Главни судија меча биће Милан Илић. Помагаће му Александар Марјановић и Марко Ђуричић.
Четврти судија биће Марко Ивковић.
У ВАР соби ће седети Лазар Лукић и Павле Томић.

Директан пренос финала Купа Србије, између фудбалера Црвене звезде и Војводине, можете да пратите на телевизији Аренаспорт Премиум 1, са почетком у 20 часова и 15 минута.

ИГРА ЗВЕЗДА!!! 

Повезане вести

Leave a Comment