Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда освојила Куп Србије и четврту дуплу круну у низу

Сасвим је нормална ствар постала да Звезда руши сопствене рекорде када је српски фудбал у питању, те је ова генерација надмашила успех прошлогодишње и сада је наш клуб четири године у низу освајач дупле круне. Звезди је ово 28. национални Куп и 14. дупла круна.

Све је почео у мају 2021. године када је Звезда после бољег извођења једанаестераца савладала вечитог ривала резултатом 4:3. За 120 минута нисмо видели голове, али су за црвено-беле у пенал серији били прецизни – Милан Родић, Радован Панков, Никола Крстовић и Вељко Николић, што је уз две одбране Милана Борјана било довољно за трофеј.

Наредне сезоне је апсолутни меч винер био Александар Катаи са два поготка у сусрету против вечитог ривала за резултат 2:1, да би у такмичарској години која је иза нас, епитет играча утакмице припао Александру Пешићу. Тадашњи Звездин центарфор је два пута погодио, а резултат је такође износио 2:1.

Звезда је веома доминатно освојила овогодишњи Куп Србије. Прво смо савладали Трајал резултатом 0:6 када су после аутогола домаћина погађали Шериф Ендиаје, Никола Кнежевић, Јован Мијатовић и Јован Шљивић у два наврата. Затим је Звезда на Маракани победила нишки Раднички резултатом 5:0, где су Ендиаје и Кнежевић наставили голгетерску серију, а прикључили су им се Александар Катаи, Владимир Лучић и Жан Филип Красо. Такмичење се наставило ове календарске године, а Звезда је на Маракани прво савладала ОФК Вршац резултатом 3:0 (Ендиаје, Катаи и Осман Букари), да би се потом остварио и велики тријумф против вечитог ривала – 2:0 (аутогол и Питер Олањинка). Дошло је време и за финале, а на неутралном терену, на Лагатору у Лозници је остварена победа над Војводином резултатом 2:1, где су мрежу ривала погађали Мирко Иванић и Урош Спајић.

Освајачи Купа Србије за сезону 2023/24 су: Омри Глазер, Зоран Поповић, Коста Недељковић, Огњен Мимовић, Лазар Николић, Александар Драговић, Урош Спајић, Насер Ђига, Немања Милуновић, Милош Дегенек, Вељко Милосављевић, Милан Родић, Виктор Радојевић, Марко Стаменић, Срђан Мијаиловић, Ин Бом Хванг, Гелор Канга, Никола Кнежевић, Мирко Иванић, Јован Шљивић, Андрија Максимовић, Осман Букари, Владимир Лучић, Вељко Вукојевић, Питер Олањинка, Александар Катаи, Шериф Ендиаје, Жан Филип Красо, Урош Сремчевић, као и Урош Кабић који је током зиме отишао на позајмицу, али и Стефан Митровић и Јован Мијатовић који су напустили клуб. Првотимци Иван Гутеша, Адем Авдић, као и браћа Митуљикић – Никола и Јован, нису уписали минуте у овогодишњем циклусу Купа Србије.

Спортско друштво Црвена звезда честита фудбалерима, стручном штабу, менаџменту Фудбалског клуба Црвена звезда и свим звездашима на изванредном успеху и освајању 28. пехара Купа државе, односно четврте узастопне дупле круне!

The post Звезда освојила Куп Србије и четврту дуплу круну у низу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment