Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОстало

Немања Мајдов вицешампион света

Немања Мајдов српски репрезентативац и Звездин првотимац окитио се звањем вицешампиона на Светском првенству које се одржава у Абу Дабију. Мајдов је овим одличјем у своју богату колекцију када су у питању Светска првенства, после злата 2017. (Будимпешта) и бронзе 2019 (Токио) додао и сребро освојено у главном граду Уједињених Арапских Емирата.

Мајдов је после првог кола у коме је био слободан, у другом савладао Чеха Давида Кламерта. У истом победничком стилу наставио је српски џудиста и против одличног Мамедалија Ачилдијева из Туркменистана. Кубанац Силва Моралес у четвртфиналу није имао шанси против одлично расположеног Немање који и овај меч решава победом. Улаз у велико финале Звездин првотимац изборио је победом против Карамноба Сагаипова из Либана.

Меч за златно одличје у коме је Мајдов одмерио снаге са Јапанцем Гокијем Таџимом обележила је рововска борба два одлична борца у коме су пресудиле нијансе. У великом финалу Јапанац је у продужетку, у златном боду успео да нађе решење за српског аса.

Слава Богу успели смо да обрадујемо све Србе на планети срећним и поносним, све Србе у Србији, Републици Српској и посебно све наше сународнике у нашој јужној покрајини, Косову. Ова медаља је за све вас. Трудићемо се да вас још пуно пута обрадујемо а следећа станица су Олимпијске игре уз Божију помоћ. Ово је тренутак када бих пре свега желео да се захвалим мојој Црвеној звезди, Џудо савезу Србије и Олимпијском комитету Србије на изузетној подршци на путу и остварењу врхунских достигнућа – рекао је Немања Мајдов, вицешампион света.

Љубиша Мајдов најтрофејнији српски џудо тренер није крио задовољство оствареним резултатом.

Као и увек до сада све што треба ми покажамо на татамију. Нема одмора јер су Олимпијске игре у Паризу јако близу. Хвала нашој Црвеној звезди, Стојану Вујку и Ивану Бошњаку на подршци као и Ивану Тодорову, председнику Џудо савеза Србије – истакао је Љубиша Мајдов, најтрофејнији српски џудо тренер.

Немања Мајдов српски репрезентативац и Звездин првотимац заједно са својим тренером и оцем Љубишом Мајдовим је и овим светским одличјем још једно потврдио статус најтрофејнијег џудисте са ових простора.

The post Немања Мајдов вицешампион света appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment