Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Звезда у Суперлиги – Плус 18 и седма у низу

Фудбалери Црвене звезде су освојили укупно 35. титулу шампиона државе, а седму у низу и то врло доминантно са 18 бодова предности у односу на првог пратиоца на табели.

На 37 утакмица смо уписали 31 победу, три ремија и три пораза уз гол разлику 94:28. Имамо убедљиво најбољи напад, јер смо од вечитог ривала који је други у том сегменту постигли 14 голова више. И када је одбрана у питању смо били изузетно поуздани, с обзиром на то да је наш први пратилац у том сегменту игре екипа ТСЦ која је примила 11 голова више.

Од укупно 37 утакмица, на 17 нисмо примили погодак, а уписивали смо се у стрелце на 36 мечева. Једина утакмица на којој нисмо постигли гол у домаћем првенству је она против Војводине у плеј-офу (0:0). Интересантно, управо и против Војводине смо остварили најубедљивију победу, те смо их савладали резултатом 5:0, исто као и Раднички 1923.

Најбољи Звездини стрелци у Суперлиги су Шериф Ендиаје и Питер Олањинка са 11 постигутих голова. Ендиаје је то учинио на 29, а Олањинка на 35 утакмица, а осим њих двојице још 17 наших фудбалера се уписало у стрелце. Када су асистенције у питању, најбољи је Гелор Канга са девет додавања који су претворени у поготке.

Треба напоменути и да је за Звезду у Суперлиги ове сезоне наступило укупно 33 фудбалера. Најстарији је Зоран Поповић који је рођен 1988. године, док је најмлађи – Урош Сремчевић, од кога је Поп старији чак 18 година.

The post Звезда у Суперлиги – Плус 18 и седма у низу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment