Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаФудбал

Oдговори Филипа Младеновића

Поштовани Звездаши, претходне недеље били сте у прилици да постављате питања младом репрезентативцу и левом беку нашег клуба, Филипу Младеновићу. Филип се захвалио свима који су послали питање, притом је одговорио на многа, а за најбоље је одабрао питање Миодрага Којића. Како Филип проживљава прве месеце у Црвеној звезди, како се осећао када је истрчао пред пуном Мараканом, шта очекује у будућности…сазнаћете у наставку текста.

х Здраво Филипе, желим да ти честитам на досадашњем учинку и могу ти слободно рећи да си право појачање. Моје питање је са којим најславнијим фудбалером Звезде би најрадије проћаскао уз пиће и волео да ти се нађе као саветник и зашто? Пуно поздрава из Краљева и желим ти да наставиш да градиш успехе у каријери. – Влада

– Звезда има заиста много легенди. Можда баш са тренерима који су тренутно у Звезди, јер они увек имају шта да ме посаветују. Једна од легенди дефинитивно би био и Драган Џајић.

х Поздрав Филипе, све честитке на досадашњим партијама у Звезди,ти и Милуновић сте највећи део мечева били заједно на левом боку па ме занима шта мислиш о Луки као играчу и да ли може понети епитет младе наде? Желим ти све најбоље и да у Звездином дресу прославиш дуплу круну сваке сезоне у којој будеш играо. – Петар

– Наравно да може, играмо заједно и у младој репрезентацији по левој страни, и сада се ето наместило да истовремено дођемо у Звезду и поново се нађемо на левом боку. Мислим да је показао већ да је озбиљан играч, озбиљан нападач, и желим му да настави даље у оваквом стилу.

х Поздрав Филипе из Братунца, РС. Како се осећаш пред сваку утакмицу, да ли те ухвати велика трема и да ли имаш неки посебан ритуал пред утакмицу, нешто што верујеш да ће ти помоћи да одиграш боље? – Све најбоље, Младен.

– Оно што ми се дешавало у Борцу када сам почињао да играм, дешава ми се и сада у Звезди. Пред утакмицу ме мало боли стомак, осећам се као да су ми тешке ноге, а све је то вероватно због те позитивне треме, коју за сада осећам. Ипак, све то није ново за мене, јер као што сам рекао, дешавало ми се то и када сам играо прве утакмице у Борцу. Што се тиче ритуала, стварно немам ниједан.

х Велики поздрав за Филипа Младеновића. Филипе, чигро, знаш ли ти шта свима нама значи твоја година рођења? 🙂 Само тако настави и да те памтимо као једног од најбољих левих бекова у историји Звезде. Поздрав од Пеђе из Републике Српске.

– Наравно да знам, и свестан сам тога. Баш често понављам другарима када се шалимо, да сам ја та трофејна генерација 1991. и јако ми је драго што сам рођен баш те године.

х Важиш за изузетно брзог играча, да ли мислиш да би могао да играш још офанзивније, односно лево крило, нешто слично што ради Герет Бејл у Тотенхему? – непотписан читалац.

– Доста питања такве врсте сам већ имао, а одговор је увек исти: мени одговара позиција левог бека, јер имам више простора испред себе, бољи преглед игре, и заиста ми у сваком погледу више одговара ова позиција.

х Да ли играш ПЕС и ако играш, са којим тимом ? –Аца

– Играм, најчешће у карантину са Борхом, Лазовићем, Бајком… И пошто су они веома добри играчи, углавном бирам Реал Мадрид.

х На једној од претходних утакмица, шпартао си по левој страни и правио „чуда“ и напред и у одбрани. После једног твог продора и центаршута, скочио сам и узвикнуо „Овај дечко ће бити ИГРАЧИНА“, око чега су се сви око мене (запад Маракане, централни део) сложили. Стицајем околности, поред мене су била и два момка, који су ми реки да су ти ортаци, да се друже са тобом. Рекао сам им да те поздраве, иако ме не познајеш и да ти пренесу колику подршку и симпатије навијача имаш. Питање је: Јесу ли ти пренели и јеси ли свестан колико те навијачи воле и поштују? Велики поздрав мајсторе и само тако настави! Уједно, велики поздрав и за твоје ортаке, видимо се на истом месту:) Дејан

– Нису ми пренели, али верујем да ће ми пренети. Последњих дана нисам имао много времена да се виђам са познаницима. Што се тиче другог питања, нисам свестан, али мислим да љубав навијача тек треба да заслужим својим партијама.

х Друже, овде још један Чачанин,и желим да се захвалим у име свих чачанских Звездаша што си прешао у Звезду… Желео бих да те питам да ли планираш да останеш у Звезди дуже? 🙂 Молим те немој да идеш у иностранство чим се укаже прва прилика, пусти паре… ЗВЕЗДА ЈЕ ЖИВОТ ОСТАЛО СУ СИТНИЦЕ.

– Ко још не воли да игра у Звезди? Увек сам сањао да играм овде на Маракани, и сада ми се то испуњава и наравно да док год будем играо, остављаћу срце на терену. Колико ћу остати, мислим да најмање зависи од мене, и увек је потребно да се поклопи неколико ствари, међу којима су и интереси клуба, да би се тако нешто десило.

х Омиљена песма Делија? Немања.

– „Кад тешко је, кад је лоше и када ти не иде…“

х Како си прославио долазак у Звезду? – Душан

– Долазак сам прославио са другарима, у једном ресторану у Чачку. Било нам је јако лепо.

х Пре свега свака част на сјајним играма, већ те навијачи воле. Да ли си ишао и пре на Звездине утакмице, ако јеси, која ти је најдража утакмица на којој си био? Лука

– Ишао сам као доста мали, на западну трибину. Било је доста утакмица којима сам присуствовао, али најдража ми је она против Лација када је било 1:1, упркос томе што смо испали. Била је сјајна атмосфера на тој утакмици, атмосфера за памћење.

х Да ли си икад веровао да ћеш од малог дечка који је бодрио Звезду бити играч који ће пунити трибине МАРАКАНЕ?! – Киза

– Мислим да сви ми то сањамо, али мислим да се ипак нисам надао јер се мени све ово јако брзо догодило. Можда до скора нисам ни био свестан да сам Звездин играч, док нисам истрчао пред пуну Маракану, док нисам осетио све то. Сада све иде својим током, али сигурно да се нисам надао.

х Шта мислиш да је сигуран успех у твојој каријери, љубав према фудбалу, слава, или новац? – Зоран

– Мислим да је најважнија љубав према фудбалу, јер без ње је немогуће имати славу и новац.

х Да ли би, по резултатима мерења или субјективно, навео три најбржа играча у тиму?
Претпостављам да си један од њих. Друго, зашто под пресингом ривала тешко износимо лопту на противничку половину, зар игра у триангловима није врлина нашег система? Велики поздрав за најбржег левог бека у Србији. – Strategist

– Нисам сигуран, али уз мене, ту су сигурно Вешовић, Лазовић, Касалица. Имамо сада заиста бржу екипу него раније. Што се тиче пресинга, истина је да некад имамо потешкоће са изношењем лопте, и не само ми већ и велике екипе, јер то и јесте сврха пресинга, отежати противнику пренос лопте. Ми се трудимо да кроз пас игру изнесемо лопту, али грешке некад морају да се десе. Исто тако мислим да нам треба још времена да се уиграмо, и сигурно ће то у будућности изгледати много боље.

х Колико је по твом мишљену реално очекивати да Звезда настави са оваквим резултатима у пролећном делу сезоне и очекивање да ћемо на крају бити награђени титулом? Шта очекујеш у реваншу Купа, да ли нам је стечена предност довољна за миран пролазак у финале? Поздрав, Мирољуб.

– Наше је да пружимо свој максимум, да дамо све од себе. Не знам шта је реално када је Звезда у питању, јер често изнова схватим да је са Звездом све могуће. Предност коју смо остварили је лепа, али далеко од тога да је довољна да бисмо смели да се опустимо. У реванш ћемо ући као да су шансе 50:50.

х Филипе какав је осећај играти пред 50 000 навијача и да ли си имао велику трему пред свој деби у Звездином дресу на Маракани? Хвала унапред, Бранко.

– Трему нисам осећао док нисам изашао на терен и видео трибине. У првом полувремену било ми је јако тешко, ноге су ми се потпуно „завезале“, имао сам потешкоћа да примим и најобичнију лопту. Током утакмице ми је било све лакше, али више сам гледао на трибине него на терен.

х Ћао Фићо, слагао бих те када бих рекао да нисам једва чекао да ти дођеш на ред да ти се постављају питања. Овако стоје ствари, још од Андреја Шевченка којег и дан данас волим као рођеног брата и који ми је одувек био једини и најомиљенији играч (мада много сам волео само још и Дијега Тристана док сам га гледао редовно док је играо у Депортиву) нисам имао омиљеног играча којег бих величао и хвалио пред свима. Скоро дође неки Филип Фића Младеновић у Звезду. Од прве утакмице не да сам те заволео, него те обожавам, играш као јунак – срцем, а размишљаш унапред као да можеш да предвидиш шта ће се десити и где треба да повучеш лопту. Твој стил игре ме одушевљава. Мене занима само једно, хоћеш ли МОЛИМ ТЕ остати у Звезди докле год нам будеш потребан, а не да одеш идуће сезоне када сви увиде колики си таленат? Ја сам из унутрашњости, долазим углавном на дербије, био сам сада на Маракани али никако да ми се укаже прилика да те упознам јер ми путујемо пет и по сати да одгледамо утакмицу и одмах се враћамо кући. Само настави са таквим играма и гледаћемо те у Лиги Шампиона када за то дође време – Урош.

– Хвала на лепим речима. Као што сам и рекао, мени је у Звезди лепо, тек сам дошао, и сигуран сам да ми предстоји леп период у црвено-белом дресу.

х Поздрав Филипе. Ти си право освежење на позицији левог бека, још од времена Александра Луковића. Који је твој омиљени леви бек? Поздрав, Андрија.

– Немам неког узора, али веома ценим Александра Коларова који се доказао, и тек ће показати шта може. У питању је веома озбиљан играч.

х Филипе, прво бих те похвалио за пружене партије овог пролећа којима си показао да одавно нисмо имали таквог бека и тако доброг и вредног момка. Много ми се свиђа начин на који размишљаш и играш, у теби видим не само ослонац Звезде већ можда и репрезентације у неком ближем периоду. Једино бих волео да мало више улазиш у средину и користиш шут. Питање за Филипа: По својим карактеристикама и начину игре, себе би упоредио са којим светски познатим фудбалером? Који је твој фудбалски сан? Поздрав и само храбро… – Бобан

– Ако гледам по својој позицији, офанзивнији бекови, можда Контрао из Реала, или Марсело, али не желим себе да поредим са њима јер сам још уек много далеко од њих, и морам још много да радим да бих се приближио таквим именима. Сан ми је да са Звездом уђем у Европу, а да ове сезоне освојимо барем Куп, а у будућности што више трофеја.

х Ћао Филипе! Када си први пут осетио љубав према фудбалу и одлучио да ћеш бити професионалац? Шта те највише мотивише у игри осим постигнутог гола и добре асистенције, можда хук Делија? Пуно успеха у даљем раду! Јелена.

– Са шест година, мене и брата близанца ујак је узео под руку и одвео на први тренинг. Тада је све почело, до данашњег дана у мени живи велика љубав према фудбалу.  Највише ме мотивише дефинитивно хук Делија и подршка навијача коју имамо на сваком кораку.

х Да ли можеш играти на још некој позицији осим левог бека? Како си се осећао када си постигао први гол у Звездиним дресу? – Данијел

– Тешко, мислим да ми позиција левог бека савршено одговара. Заиста, осећај након гола био је невероватан. Први гол у професионалној каријери, и то у Звезди! Нисам био ни свестан шта сам урадио, отрчао сам до клупе да поделим радост, али пребрзо је прошло. Лепи тренуци некад прекратко трају, али надам се да ће их бити што више. Трудим се да подједнако користим обе ноге.

х Филипе, где си направио своје прве фудбалске кораке? – Александар

– У Борцу из Чачка, поникао сам у том клубу. Ту сам научио све што знам, и желим да им се и овим путем захвалим на свему.

х Да ли себе замишљаш у улози тренера? Свака част на приказаној игри у претходним утакмицама, само тако наставите – Данијел

– Мислим да је стварно рано да бих на то одговорио. Ко зна, никада се не зна.

х Да ли видиш себе за годину дана као капитена Звезде и предводника нове Звездине екипе која ће надам се минимум ући у Лигу Шампиона? 🙂 поздрав мајсторе, Илија.

– Не знам да ли видим себе као капитена или предводника, али видим себе у Звезди и то у Европи.

х Да ли пратиш странице и профиле на Фејсбуку и Твитеру са својим именом и презименом које отварају твоји фанови? – непотписан читалац.

– Не пратим, заиста.

х Питао бих Филипа како проживљава сат времена до почетка утакмице на Маракани, одиграо је само пар, али све су биле са великим бројем навијача, укључујући и дерби? Да ли се концетрише на потпуно различит начин од других играча, да ли му време протиче брзо или споро…? – Растко

– Тих сат времена пред утакмицу обично буду „занимљивих сат времена“. Одржи се састанак, психичко спремање за утакмицу, затим загревање… Није да ми брзо пролази, али тих сат времена се концетришем и размишљам само о утакмици која предстоји.

х Филипе, како си се осећао када си први пут сазнао да Звезда жели да те доведе, и да ли можеш укратко да препричаш ту ситуацију? Ја заиста мислим да ова нова генерација младих играча може много тога да направи не само у Србији, већ и у Европи. – Марко

– Било је то после једне утакмице у Чачку коју нисам играо. Пришао ми је финансијер клуба и рекао ми да је Звезда заинтересована за мене, да ме желе и тренер и сви у клубу. Мислим да не постоји играч којем то не би пријало, а како не би мени који сам раније одлазио на Маракану као навијач. Осећао сам се предивно, а како су преговори одмицали, затим и потписивање уговора, мислим да ништа лепше нисам доживео у животу.

х Филипе, свака част на досадашњим партијама у Црвеној звезди. Тако се срцем бори за вољени тим. Моје питање теби гласи: Чујем да имаш брата близанца,који је такође изузетан фудбалер. Постоји ли могућност да вас заједно видимо у Звезди? Поздрав од верног навијача – непотписан читалац.

– Имам брата близанца, али само од њега зависи докле ће догурати. Звездаш је, као и ја, али да би скренуо пажњу на себе, мораће много да ради.

х Мене занима која је разлика играти за Борац из Чачка и за Црвену Звезду? Да ли има број 25 неки посебан значај за тебе, пошто носиш тај број и у новом тиму? Срдачан поздрав из Штутгарт-а, Саша.

– Огромна је разлика. То су два потпуно различита света. Борац је мој клуб у којем сам поникао и за који сам играо свим срцем. Клуб који ми је дао све. А потом Црвена звезда… Две велике љубави, клуб за који навијам… Али притисак је потпуно другачији, као и очекивања, захтеви. Зна се шта је Звезда и шта се од нас очекује. Број 25 сам добио у Броцу, и желео сам тај број и у Звезди јер ми је драг. 25. сам и потписао уговор са Звездом, и некако ми је леп осећај на помисао о том броју, не бих га мењао.

х Да ли си на дербију играо нешто повученије него иначе под утицајем противника или је то био део тактике? Ко ти је до сада најтежи противник против кога си играо у нашој лиги, мислим на директне дуеле са неким играчем? Лека.

– Сигурно да нас је у једном тренутку противник натерао. Несвесно смо се повукли након вођства, можда смо се мало и уплашили победе јер смо сви млади и имали смо много дебитаната. Из тактичких разлога се никад не бих повукао, поготово не на Маракани, јер Звезда се не брани, чак ни против Партизана. Једноставно тако се наместило, али не из тактичких разлога. Највише потешкоћа ми је одувек задавао Стевановић из Војводине. Веома упоран играч, играо сам против њега и када смо играли против Босне.

х Кажу да кошаркаши из Чачка имају најбољи шут. Да ли она твоја бомба против Јавора има везе са тим чувеним Чачанским шутем? Миодраг Којић из Сивца.

– Да, истина је, тако се прича за кошаркаше. Што се мене тиче, хајде да оставимо овако, а убудуће ако се понове голови, нека људи сами закључе.

х Знам да је фудбал прије свега игра и велика љубав, али је са неке професионалне стране и посао, знам шта све претходи једној утакмици и кроз какве напоре фудбалери пролазе и физиче и психичке, па би моје питање гласило да ли је посао фудбалера стресан посао? Поздрав од Илије из Градишке.

– Неки људи причају да фудбалери и зарађују доста пара, а уједно раде оно што воле. Наравно да је предност када радиш оно што волиш, али сигурно да је доста тешко, захтевно, и  да је напоран тај пут којим мораш да прођеш да би успео. Ја за себе још увек говорим да нисам успео, ја сам само изашао на добар пут. и корачам тим путем. Нарано, има још доста тога да урадим да бих на крају могао да кажем да сам успео. Јако тежак и напоран пут, и заиста није лако, ма колико се чинило лаким. Много је ту одрицања и труда потребно.

х Поштовани Филипе, велики поздрав за тебе. Чула сам да имаш брата близанца, да ли и он игра фудбал и колико ти је тешко било да се раздвојиш од њега? На који начин сте приславили Звездину победу на дербију? Имаш ли девојку? – Ана.

– Ово ми је први период да смо дуже радзвојени и да се не виђамо. Пошто смо близанци, наравно да није лако, али трудим се да кад год имам слободно време, одем у Чачак да се видим са њим, наравно и са породицом и пријатељима. Не могу да кажем да нисмо везани јер јесмо, али стално смо у контакту, телефоном ако никако другачије. Не прође дан да се не чујемо. Брат није био овде те среде, па смо прославили тек када сам отишао у Чачак. Немам девојку, до пре годину дана сам имао, али сада немам.

Повезане вести

4 comments

milos 90 мар 31, 2012 at 16:01

jeste primetili nesto na slici???? Pise desnom rukom,a igra levom nogom,svaka mu cast samo neka tako nastavi (mislim na igru,ne na rukopis) 😀

Reply
crni_redstar мар 31, 2012 at 15:12

kako mi je cudno kad poznata licnost ima brata blizanca…ne znam zasto,jel ima neko sliku njih dvojice?

Reply
Mare iz Čačka мар 31, 2012 at 14:51

Hahaha 😀 Video sam ga u Cacku u nekom klubu kad je proslavljao sa jos nekim igracima iz Borca svoj dolazak u Zvezdu. Car. Malo su pili, bogami, Filip se malo napio… Bas se radovao. 😀 CAR!

Reply
Raka Delija мар 31, 2012 at 11:48

Mali je car!!!

Reply

Leave a Comment