Moja Crvena Zvezda
ИнтервјуиФудбал

МЦЗ интервју: Отишли су тужних лица… Филип Касалица!

Филип Касалица
Филип Касалица
Филип Касалица

Екипа МЦЗ-а је решила да вам, као верним читаоцима, испуни још једну жељу и уради интервју са играчем који је сјајним поготком 21. марта донео свом тиму сигурну победу и послао противничке фудбалере кући тужних лица. Наравно, сви већ знате да се ради о Филипу Касалици.

Филипе, ушао си у историју вољеног клуба већ на дебију, и то после првог контакта са лоптом! Какав је то осећај?

– Прошло је већ доста времена од тог тренутка, али ја и даље нисам свестан шта се догодило. Стати раме уз раме, макар и на папиру, са таквим легендама клуба, заиста је феноменалан осећај. Наравно, сматрам да не могу да се поредим са њима, јер немам у Звезди ни четири утакмице, али свеједно сам изузетно почаствован, иако је још рано стављати мене уз тако велике играче.

Је л’ те болело нешто када си пао преко рекламе прослављајући гол на дербију?

– Колено ми је било скроз крваво, али ја сам то тек после утакмице видео. Био сам ван себе због адреналина, јер то што „делије“ могу да приреде, то не може нико у Европи, потписујем.

Ниси се надао да ће твој почетак на Маракани бити баш овакав?

– Нисам очекивао да ћу имати деби из снова. Наравно, замишљао сам и победу у дербију, да нам крене добро, како нам сада и иде, али ово је заиста био најбољи могући начин да почнем у Црвеној звезди. Заиста сам пресрећан.

Ипак, постоји и одређени притисак наметнут головима које си постигао одмах по почетку полусезоне.

– Ова два гола можда не врше директан притисак на мене, али неки подсвесни сигурно постоји. Доведен сам као појачање Црвене звезде и зна се шта се очекује од мене као нападача. Имао сам среће да на прве две утакмице на нашем стадиону постигнем два гола, прво на дебију против Смедерева, па онда и на вечитом дербију, а знамо сви шта то представља у нашој земљи, па то можда мало повећава притисак, али као што сам и раније говорио, знао сам где долазим, знао сам шта значи дрес Црвене звезде, тако да ћу се максимално трудити да оправдам поверење људи из клуба и навијача.

Важан гол си дао и у јесењем делу сезоне, али као члан Слободе, и то управо Црвеној звезди. Мислиш да си се сад искупио?

– Па, као члан Слободе сам гол дао и Партизану, а они су тада изгубили, што је, чини ми се, њихов једини пораз у овом првенству. Што се тиче гола који сам дао Звезди, гледам на њега позитивно, јер можда, да га тада нисам постигао, сада не бих био овде. Шта је било, било је, сада сам члан Црвене звезде и трудићу се да са саиграчима играм што боље и постижем што боље резултате.

Како си реаговао када ти је јављено да те од црвено-белог дреса дели само још потпис?

– Ту вест ми је саопштио мој менаџер и велики пријатељ и ван посла. Био сам пресрећан и одмах сам контактирао колегу Максимовића, прво је био у неверици, али, хвала Богу, све се завршило баш онако како смо желели.

Када већ говоримо о Николи, да ли ти је олакшавајућа околност била то што си са њим прешао у Звезду?

– Јесте мало лакше, али и кад сам дошао, знао сам доста играча овде – ту ми је био кум и најбољи пријатељ Андрија Калуђеровић, затим Душко Тошић, кога знам доста дуго, неких седам, осам година, још из ОФК Београда, Вешовића знам из младе репрезентације, са Бајковићем сам играо у Срему из Сремске Митровице… Међутим, све и да нисам никога знао кад сам дошао, ова атмосфера овде у нашој свлачионици је заиста феноменална и мислим да је то један од предуслова за успех једне генерације. Сви се подржавамо међусобно и за сада је све како треба.

Да ли је и то једна од предности које ова екипа има у односу на ону из јесењег дела сезоне?

– Читао сам раније по новинама, мада не знам шта је од тога истина, да атмосфера међу играчима није баш била сјајна, али то не бих коментарисао, већ бих се вратио на нас – екипа није много промењена, али имамо квалитет, што смо и показали, а што се тиче атмосфере, она је много битна за тим и мислим да је оно што ми имамо, то другарство, а укључени су, наравно, и тренер и стручни штаб, то је оно што нам помаже да пружамо тако добре партије.

А како се теби чини рад са једном од наших највећих фудбалских легенди?

– Да ли ја уопште и могу да причам о једној таквој легенди као што је Роберт Просинечки? То се већ зна у Србији, Хрватској, Европи, свету… Ја бих само поновио оно што су раније људи говорили. Утисци су скроз позитивни и то је све.

Да ли си упознат са коментарима које је Драган Џајић имао о твојој игри?

– Да, прво су ми људи јављали да је Џајић говорио о мени, а онда сам видео… Шта могу да кажем? То је велика сатисфакција за мене и мотив да радим још боље – похвалила ме је највећа играчка легенда Црвене звезде и уопште Србије и Југославије. Ако он случајно буде ово читао, нека зна да ћу му се захвалити на терену, својом игром.

Како си се уклопио у игру са нападачем какав је Борха? Да ли ти више одговара да играш крило или класичног шпица?

– Више волим да играм класичног нападача. Нисмо Борха и ја добили прилику ниједном још да играмо као два шпица, различити смо типови: ја тражим простор и дубину, он зна и да се загради, заиста се ради о феноменалном играчу, иако га оспоравају често. Видело се у дербију колико он значи за нашу игру, за оба гола је заслужан, учествовао је у обе акције… После јесењег дербија сам читао у новинама како странци не доживљавају дерби исто као и ми из Србије, али се сада видело како је Борха код првог гола и уклизао, Евандро је ушао у дуел са Илићем, тако да имамо стварно одличне странце.

Кад смо се већ вратили на тему дербија, како коментаришеш новинарске нападе на славље после победе у првом полуфиналном мечу Купа?

– Не бих, стварно не бих о томе да говорим. Кажњени смо од стране ФСС-а, прихватамо одговорност и волео бих да се на томе заврши.

Ти си се после потписа преселио у Београд, како се сналазиш овде?

– Брзо сам се снашао, имам доста пријатеља, а и дуго сам живео овде, од 2004. до 2008. док сам играо за ОФК Београд. За сада сам живим, породица ми је остала у Ужицу, брат, мајка и отац.

Је л’ то што живиш сам значи да немаш девојку?

– Немам. Доста људи ме то пита, али тренутно нисам заљубљен.

Дакле, за то време, цело срце је резервисано за Црвену звезду.

– Љубав према Звезди је урођена. Мислим да то колико људи воле Звезду, да то нема нигде… Могу људи да навијају за друге клубове, али то колико наши навијачи воле свој клуб, то је нешто невероватно. Ево, на пример, један мој бивши саиграч ми је причао како је раније навијао за Партизан, тј. био је њихов симпатизер, али од првог пута када је заиграо на Маракани, за њега постоји само један клуб.

Да ли си се плашио да ће повреда коју си имао релативно скоро утицати на твоју игру у црвено-белом дресу?

– Право да ти кажем, мало се јесам плашио, јер сам знао колико су навијачи очекивали од мене, дошао сам као појачање у нападу, али из ове перспективе, можда је и боље што је било тако, јер је сада све испало како треба. И захвалио бих се људима из клуба и стручног штаба, саиграчима, јер док сам био повређен, стварно сам имао подршку какву никад нисам могао ни да замислим. То само може у Црвеној звезди и то је још један доказ колико смо велики клуб.

Као ватрени навијач, сигурно имаш и неку омиљену песму са „севера“.

– Имам доста, не могу да се одлучим, али ако морам да издвојим једну, нека то буде „Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости“.

Хоће ли се вратити?

– Бавим се спортом и оптимиста сам, али то што је Црвена звезда освајала, европска и светска титула, данас је то тешко освојити и ако реално причамо, неће бити у скорије време, али зашто да не верујемо? Никад се не зна.

Је л’ дође некад до забуне на тренинзима, с обзиром на то да вас је чак четворица са именом Филип?

– Не, свако од нас има посебан надимак, али је занимљиво што се то дешава са Луком Миливојевићем и Луком Милуновићем, често се дешава и на тренинзима и у свлачионици кад зовемо, на пример, Миливојевића, окрену се обојица.

Који је твој европски сан?

– Наравно да понекад размишљам да наставим каријеру у иностранству, али тренутно сам сконцентрисан само на Звезду зато што ми је овде јако лепо и ово је мој највећи сан – да обучем дрес Црвене звезде и да освајам трофеје и када будем са саиграчима подигао трофеј, мислим на првенство, јер то је најбитније, онда ће мој сан бити комплетан.

Да ли можда очекујеш и позив у репрезентацију?

– Искрено, сада не размишљам много о томе, више сам мислио о репрезентативном дресу док сам био у Слободи, него сада. Усредсређен сам на Црвену звезду и битно ми је да забележимо што боље резултате.

Сигурно су ти у сећању многе Звездине утакмице, али коју би од њих издвојио?

– Памтим много њих, али рецимо да ми је у скорије време најдража ова против Динама из Тбилисија, овде на Маракани. То је за сваког Звездиног навијача можда и најлепша утакмица нашег клуба. Био сам мали кад смо били шампиони ’91, па се тога не сећам најбоље, зато бирам ову против Тбилисија.

А ове утакмице које су пред нама? Колико можемо у првенству, колико у Купу, а и у Европи на лето?

– О Европи је још рано говорити, треба доста имати и среће у жребу, ето, ми смо прошле године добили Рен, који је сјајна екипа… Што се тиче домаћих такмичења, ми се не одричемо титуле, али идемо утакмицу по утакмицу, јер смо тако одлучили 10. јануара када смо се окупили први пут, па ако нам се укаже прилика, даћемо све од себе да освојимо и титулу, иако Партизан сада има 6 бодова предности. Куп нам је био превасходни циљ, у првом мечу смо створили лепу залиху што се тиче голова, али није све готово јер на очекује реванш, а Партизан има врло добре играче, али верујем у себе и своје саиграче да можемо да дођемо до финала, а касније, надам се, и освојимо трофеј.

Имаш ли нешто да поручиш навијачима за крај?

– Ја бих им се пре свега захвалио на досадашњој подршци и овим путем их позивам да наставе да нас бодре и у наставку првенства, а ми ћемо пружати што боље партије, као што смо и до сад.

Повезане вести

20 comments

radan апр 1, 2012 at 22:21

Bice seksa u Humskoj stize Kasalica

Reply
LeTo апр 1, 2012 at 20:38

Pred pocetak nove sezone bih voleo da odigramo jednu prijateljsku na Marakani protiv Barse ili Reala,da Robi potegne svoje veze :D,a voleo bih i najzad da dodje Flamengo na celu sa Ronaldinjom.

Reply
Стефана апр 1, 2012 at 22:07

On mi je stvarno jedan od miljenika. Čovek mnogo voli Zvezdu…

Reply
uros апр 1, 2012 at 18:58

Da li je Milivojevic ili neko drugi od igraca suspendovan za mec na Cika Daci?

Reply
NE апр 1, 2012 at 19:01

NE

Reply
Александар апр 1, 2012 at 17:52

Нож, жица, Касалица!

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) апр 1, 2012 at 15:44

Filip Karalica!Mustafa zna zasto!!!Napred Zvezdo

Reply
LE апр 1, 2012 at 16:01

Bajkovic-Pauljevic Maksimovic Tosic Mladenovic-Mijailovic Evandro Milivojevic-Milunovic Borha Kasalica.Na leto verovatno idu Mikic i Lazovic,dilema mi je oko Borhe,opet bi na klupi sedeli Miric,Paseko,i Asamoa,to me malo nervira,imali bi smo dobre igrace na klupi,ali isto tako mislim da zasluzuju da budu u prvih 11 narocito Miric,a Paseko i Asamoa trebaju da se dokazu.Kada bi mene neko pitao,i pored toga sto se dobro gradi,i po meni nije los igrac,ipak bih prodao Borhu,Kasalicu stavio na spica i na desno krilo Mirica,a mozda i Asamou.I u slucaju da ne dovedemo Pauljevica,desnog beka bi trebalo da igra ili Stojkovic,ili Vesovic koji je tu odigrao 2 utakmice i pokazao se mnogo bolje nego na krilu.Opet ovo je samo moje misljenje,sta ce biti videcemo,ipak Robi ima fudbal u malom prstu.

Reply
Spartak Moscow апр 1, 2012 at 19:00

Zasto decku dajete minuse,bar kazite sta vam ne odgovara,Borha,Vesovic na desnom beku,staaa ???

Reply
Miki Delija мар 31, 2012 at 16:03

FILIP KASALICA!!!!

Reply
CZV мар 31, 2012 at 15:28

Na leto ce otici Mikic,i moram da kazem da je od leta Bagajoko iz Slovana slobodan igrac,da ce nam odlicnog desnog beka Pauljevica uzeti groblje,ali mi nista ne radimo po tom pitanju,posto Bagajoko nas ne zanima onda bi bilo u redu da dovedemo odlicnog Pauljevica,ako i to ne uspemo moramo da ubacimo Stojkovica u prvih 11,glupo je da decko sedi na klupi a bas je dobar igrac.I na leto dovedemo stopera,1 veznog,napadac nam ne treba jer imamo Borhu,Kasalicu,Asamou,i Ozegovica,i mozemo da udjemo u LE ili LS.I voleo bih da danas sansu dobije Asamoa,kad znam da Ozegovic sigurno nece danas igrati

Reply
marv мар 31, 2012 at 15:26

Odlican si. Jedina zamerka je brate sto cesto padas, i to bas teatralno. Sudije su te vec provalile pa i kad treba da svira faul, ne svira.

Reply
Delije_Austrija мар 31, 2012 at 15:23

mislim sta reci…OTISLI SU TUZNA LICA J… IH JE KASALICA… ima li iko ko ovog momka nevoli?? :))

Reply
Collonelo апр 1, 2012 at 00:31

Mustafa 😀

Reply
Slavoljub апр 1, 2012 at 21:51

Zato ga Bojana obozava 😀

Reply
Velja_FCRS мар 31, 2012 at 14:16

FIlipe majstore samo se ti bori za taj dres i nece biti problema.Za podrsku nemoj da brines jel imas iza sebe armiju DELIJA koji ZVEZDU vole vise od zivota.Sa Filipom do titule!!!!

Reply
Mistrija апр 1, 2012 at 21:11

Auu buraz poceo si i ti da zracis optimizmom , postujem

Reply
Velja_FCRS апр 1, 2012 at 21:39

Znas kako,ja sam iskren i posten.Ne padam u euforiju samo komenarisem trenutno stanje i svakom delim sto komplimente sto kritike po zasluzi. Jos uvek mislim da imamo par rupa i to cak u prvih 11 ali smo daleko bolji nego u prosloj polusezoni. Kasalica je odlican igrac i steta je sto Borha ima prednost nad njim,treba nam definitivno jos jedan kvalitetan napadac. Pozdrav 😉

Reply
jovan апр 2, 2012 at 09:43

Po meni rupa nema,mozda malo odbrana nije uigrana,a ceo tim lako gibi na tempu igre ostalo je odlicno!

Reply

Leave a Comment