Moja Crvena Zvezda
Архива

Minimalna pobeda nad FK Grbalj

Evandro Gebel, foto "Žurnal"

U poslednjem susretu na pripremama u Crnoj Gori, Crvena zvezda je savladala Grbalj u Radanovićima sa 2-1 pred oko 4.000 gledalaca.

Dobra igra u prvom poluvremenu krunisana je sa dva postignuta gola. Prvi je delo mladog Mijailovića, koji je šutem sa 17-18 metara posle asistencije Jevtića matirao Radulovića. Drugi gol postigao je upravo Aleksandar Jevtić, kojeg je prethodno u šesnaestercu uposlio Darko Lazović.

U poslednjim minutima prvog poluvremena Bošković je postigao gol za Grbalj i smanjio prednost naše ekipe.

U drugom poluvremenu je naš trener promenio gotovo celu prvu postavu i priliku pružio ostalim igračima. Međutim, i pored nekoliko reklo bi se, ipak poluprilika, do promene rezultata nije došlo.

Ekspedicija našeg kluba se vraća u četvrtak za Beograd, da bi u ponedaljak, zajedno sa FK Sopot, otputovala put Antalije.

Grbаlj – Crvenа zvezdа 1:2 (1:2)

STRELCI: 0:1 Mijаilović u 4, 0:2 Jevtić u 34, 1:2 I. Bošković u 45. minutu. STADION: Grbljа u Rаdаnovićimа. GLEDALACA: 4000. SUDIJA: Aleksаndаr Mаrković. POMOĆNICI: Drаgаn Vujović i Dejаn Pаjović (svi sа Cetinjа). ŽUTI KARTONI: Ninkov, Bogdаnović (Crvenа zvezdа).

GRBALJ: Đurović, Rаdulović, Mаrtinović, Skopljаk, Glаvаn, Drаgičević, Kаjević, Golubović, I. Bošković, Vаsić, Vlаisаvljević. Igrаli sujoš: Vlаhović, Jаnković, Mršuljа, Koprivicа, Vukićević, Mikijelj, Nikolić, N. Bošković, Ćirković.

CRVENA ZVEZDA: Bаjković, Ninkov (od 46. Binić), Đorđević (od 46. Tošić), Adi, Reljić (od 46. Ignjаtijević), Mijаilović (od 46. Bogdаnović), Lаzović (od 46. Milovаnović), Kаdu (od 46. Evаndro), Jevtić (od 66. S. Srnić), Borhа (od 82. D. Srnić), Perović (od 68. Trifunović).

Evo izveštaja i sa zvanične stranice:

Crvena zvezda je pripreme u Budvi okončala pobedom nad FK Grbalj rezultatom 2:1, pred punim tribinama stadiona u Radanovićima. Ne samo da su tribine bile krcate, već su i okolna uzvišenja i kuće bili pogodno mesto za gledanje prijateljskog meča.

– Ovako pune tribine smo imali samo na otvaranju stadiona i evo sada, kad je naša Zvezda tu – otelo se nekome od domaćina. Nema sumnje da crveno-beli gde god da dođu imaju puno navijača i simpatizera.

Možda baš zato ili zbog dokazivanja novom treneru, tek naši momci su golom, odnosno sjanom akcijom otvorili poslednji pripremni meč u Crnoj Gori.

Igrao se 3. minut, Borha je odlično prošao po levoj strani, centrirao u srce šesnaesterca, Jevtić prihvata loptu i ostavlja je mladom Mijailoviću, koji sa 16 metara gađa i pogađa donji levi ugao gola Grblja.

Prosinečki je izveo formaciju sa najisturenijim Borhom, dok su po bokovima igrali Jevtić i Perović a iza napadača Kadu i Lazović. Mijailović je bio na mestu zadnjeg veznog.

Vrlo ofanzivna formacija je pokazala da Zvezda u Borhi ima pojačanje. Snažni Kolumbijac je dosta pretrčao, bio miran na lopti, a i umeo je da zapreti sa distance. Pozitivnu ocenu svakako je dobio i Darko Lazović za odigrano na mestu levog veznog. Posebna priča je svakako Srđan Mijailović. Zvezdino dete kao da hoće da uštedi pare čelnicima našeg kluba za kupovinu zadnjeg veznog igrača. Ako ovako nastavi, sigurno je da će na proleće imati minutažu u prvenstvenim mečevima.

Zvezda je i do drugog gola pokazivala da shvata filozofiju Prosinečkog i njegove zahteve. Mnogo odigravanja iz prve, utrčavanja u prazan prostor i mnogo borbe za svaku loptu.
I akcija iz 33. minuta kod drugog gola bila je školska. Lazović i Kadu su razmenili dupli pas a onda je Lazović iz prve poslao dubinsku loptu za Jevtića koji je rutinski zatresao mrežu.

Deset minuta kasnije Borha je sa 20 metara probao golmana Đuorvića, ali je ovaj loptu koja je išla pod prečku ipak poslao u korner. Pokušao je i Perović pre toga da iskoristi poigravanje golmana, ali lopta je ipak završila u gol-autu.

Domaćini su u poslednjem minutu smanjili rezultat na 2:1, posle akcije po levoj strani, loptu je u mrežu sa 5 metara klizećim startom smestio iskusni centarfor Bošković.

U drugom delu meča, Prosinečki je izvršio nekoliko izmena, a šansu su dobila i braća Srnić koji su takođe pokazali da u budućnosti na njih može da se računa. Binić je u nekoliko navrata prodorima po desnoj strani pokazao brzinu i kvalitetan centaršut, ali u 73. minutu Srnić je preslabo šutirao, pravo u golmana Grblja.

Domaćini su pokušavali da izjednače, ali Li Adi je u tandemu sa Tošićem bio neprelazan.

Грбаљ – Црвена звезда 1:2 (1:2)

СТРЕЛЦИ: 0:1 Мијаиловић у 4, 0:2 Јевтић у 34, 1:2 И. Бошковић у 45. минуту. СТАДИОН: Грбља у Радановићима. ГЛЕДАЛАЦА: 1.500. СУДИЈА: Александар Марковић. ПОМОЋНИЦИ: Драган Вујовић и Дејан Пајовић (сви са Цетиња). ЖУТИ КАРТОНИ: Нинков, Богдановић (Црвена звезда).

ГРБАЉ: Ђуровић, Радуловић, Мартиновић, Скопљак, Главан, Драгичевић, Кајевић, Голубовић, И. Бошковић, Васић, Влаисављевић. Играли сујош: Влаховић, Јанковић, Мршуља, Копривица, Вукићевић, Микијељ, Николић, Н. Бошковић, Ћирковић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Нинков (од 46. Бинић), Ђорђевић (од 46. Тошић), Ади, Рељић (од 46. Игњатијевић), Мијаиловић (од 46. Богдановић), Лазовић (од 46. Миловановић), Каду (од 46. Евандро), Јевтић (од 66. С. Срнић), Борха (од 82. Д. Срнић), Перовић (од 68. Трифуновић).

Повезане вести

6 comments

Comments are closed.