Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Дауда: Звезда је тамо где припада

Члан шампионске генерације из 2014. године – Абиола Дауда је посетио некадашњи клуб, те искорстио прилику да прокоментарише Звездине успехе у претходном периоду, али и да се присети времена проведеног у црвено-белом дресу.

Пратим Звезду редовно, тачније никада нисам престао да гледам утакмице, тако је од када сам отишао из клуба. Доста људи вероватно не зна да имам заједничког пријатеља са Беном. Када је требао да дође у Звезду, пријатељ ме је позвао да се распита о клубу. Рекао сам му доста лепих ствари о Црвеној звезди, на крају је одлучио да дође у Београд и верујем да никада није зажалио. Звездине утакмице пратим са уживањем, али бих волео да сам имао прилику да обучен црвено-бели дрес у време успеха, верујем да је осећај сјајан. Са друге стране никада не бих мењао моје време у Звезди за неки други период. Оно што сам ја прошао је заиста посебно. Сада када сам посетио клуб после доста година, све је другачије, у мојим очима сада је све на много вишем нивоу, него када сам ја био у клубу – истакао је Дауда.

Похвалио је некадашњи нападач нашег клуба и резултате које Звезда већ година остварује у Европи.

– Звезда је бележила сјајне резултете у Лиги шампиона и Лиги Европе, вратила се тамо где и припада. Жао ми је што током година када сам ја био у клубу нисмо имали прилику да играмо европска такмичења, мало сам и љубоморан на садашње Звездине играче због тога. Верујем да ће клуб у наредном периоду имати још боље резултате у Европи, заједно са тренером Владаном Милојевићем, који се вратио у клуб и који је заиста прави избор. Посвећен је у свом раду и вратио је Звезду тамо где припрада.

Присетио је Дауда и чувене сезоне 2023/14 када је наш клуб освојио једну од најбитнијих титула у историји.

Свесни смо значаја титуле коју смо освојили 2014. године. У том периоду су се заиста дешавале разне ствари, које нису биле добре. Поносан сам што смо успели да усрећимо наше навијаче освајањем шампионске титуле. Сваки играч, члан стручног штаба и навијач је те године оставио последњи атом снаге, а све у циљу подизања пехара на крају сезоне. Због тешке ситуације у којој се клуб налазио је титула коју смо освојили једна од најдражих навијачима. Морали смо да “крваримо” како бисмо постигли резултат, сигуран сам да ће се та титула славити још много година – закључио је Абиола Дауда.

The post Дауда: Звезда је тамо где припада appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment