Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Немања Планојевић је нови тренер ККЖ Црвена звезда

Нови тренер ККЖ Црвена звезда је Немања Планојевић, који ће на клупи нашег клуба наследити Драгана Вуковића. Планојевић ће постати 25. тренер у историји клуба.

Звезда има наследнике спремне у својим редовима. Доскорашњи тренер кадетске селекције ККЖ Црвена звезда, до протекле сезоне и јуниорске и најбољи тренер младих СД Црвена звезда за 2022. годину, Немања Планојевић, добио је поверење и најтежи и најлепши задатак. Млади тренер који је одавно прерастао епитет талентовани од наредне сезоне биће тренер првог тима једног од најтрофејнијих женских колектива у Европи.

Планојевић је рођен 16. августа 1982. године у Београду и у кошарци је практично цео живот. Веома млад је прихватио тренерски позив 2001. године, упијао, сазревао и у иностранству пуних седам година, да би од 2019. године постао део вољеног клуба и женске кошарке, за коју се одлучио на позив Црвене звезде. Троструки је кадетски шампион Србије, двоструки јуниорски, а као асистент Драгана Вуковића освојио је и три шампионске титуле и два Купа Милан Цига Васојевић, уз учешћа у Еврокупу.

Власник је ФИБА лиценце и током тренерске каријере је креирао и учествовао на многобројним камповима широм Европе.

Иза Планојевића је у претходних пет година и генерација 2004-2005 која је једна од најталентованијих у Европи, чије време тек долази и од којих се много очекује, а позив у сениорску репрезентацију већ су завределе Дуња Зечевић, Јована Јевтовић и Јована Спасовски.

Црвена звезда не ствара само играче већ и тренере и људе. Немања Планојевић је део система нашег клуба и неко ко ће на прави начин представљати и клуб и Звездину породицу.

Честитамо, тренеру!

The post Немања Планојевић је нови тренер ККЖ Црвена звезда appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment