Moja Crvena Zvezda
АтлетикаВажноНајновијеОсталоСпортско Друштво

Комеморација Невену Ранићу

Руководство Спортског друштва Црвена звезда, катедра ДИФ-а, колеге, спортисти и пријатељи опростили су се од тренера и потпредседника Атлетског клуба Невена Ранића.

Тужну вест чули смо 8. јуна, да нас је у 44. години живота од последица инфаркта напустио Невен. Тренер надалеко познат по сопственим спортским успесима, богатом формалном и неформалном образовању, као и професионалности.

На комеморацији присутнима су се обратили, Срђан Рашковић, Веселин Јевросимовић, Стеван Грујић, Младен Гајић и Драгослав Вишњић.

Тешко да се могу побројати сви Невенови тренерски успеси, нити ћу то да покушам, али мислим да је највећи његов успех онај људски,то што је свакога са ким је дошао у контак оплеменио и учинио бољим. Не постоји човек коме Невен није помогао или се трудио да помогне, несебично дајући своју енергију и снагу као да је имао напретек – рекао је предсеник АК Црвена звезда Срђан Рашковић и додао да је Звезда никада више неће бити иста без Невена.

Невенов тренер био је и садашњи спортски директор клуба Стеван Грујић.

Био jе осам година у мојој групи. Сваком тренеру бих пожелео таквог спортисту. Лепо васпитан и велики борац на такмичењу. После jе то пренео у тренерски позив. Мада у сталној борби с болешћу није му било тешко да оде до Линца, Беча, Братиславе, Будимпеште, на припреме у Бар – истакао је Грујић.

Речи захвалности и несебичној посвећености клубу, као и речи утехе породици и пристунима упутио је генерални рекретар клуба Младен Гајић.

Невен, чије име је постало синоним за врхунског спринтерског тренера, оставио је дубок траг како у нашем клубу, тако и у српској атлетици у целини,“ нагласио је Младен и напоменуо да је Невен стално трагао за новим знањем, да је његова библиотека богата стручном литературом коју је некада ревносно преводио реченицу по реченицу.

Често је давао јако добре и занимљиве анализе спринтерских досциплина кроз чланке који су објављивани у спортком журналу. Као стручни консултант учествовао је у Еуроспортовим преносима великих атлетских такмичења – додаје Гајић.

Невен је поред Олге Ацић и Драгослава Вишњића један од најзаслужнијих за излазак монограгије 70 година атлетике у Звезди.

Све се променило и најбитнији моменти дешавали су се од 9. јуна 2004. кад је оперисан. Преминуо је 7. јуна, као што знамо, тачно 20 година касније. После операције кад је остао непокретaн, ништа није било исто. Она његова борбеност, коју сам знао од раније, претворила га је у борца за живот каквим ћемо га и памтити – присетио се новинар Спортског журнала Вишњић

Тешко је било преточити у речи сву захвалност и задивљеност са којом снагом се Невен борио последњих 20 година са здравственим проблемима. Учио је спортисте како да буду јаки, јер је својим поступцима био најбољи пример.

Оставио је неизбрисив траг у свету атлетике, као и у свима нама.

The post Комеморација Невену Ранићу appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment