Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Милојевић: Надам се још једној трофејној сезони

Фудбалери Црвене звезде након успешно завршене сезоне 2023/24, започињу припреме за нову, а очекивања пред сам старт је изнео шеф стручног штаба – Владан Милојевић.

Имали смо неких дведесетак дана да се одморимо, мислим да смо заслужили овај одмор. Имамо доста играча који су са репрезентацијом и сигурно је да ће бити кашњења приликом њиховог доласка. Знате да имамо играче који се тренутно налазе и са нашом репрезентацијом на Европском првенству. Надам се да ћемо их имати што касније из разлога што желим да прођемо групу, колко год то било тешко за мене, значило би за нашу земљу – почео је Милојевић.

Прошла сезона је архивирана, очекује успешне припреме и да ће екипа бити спремна за прве изазове.

– Што се тиче првенства оно почиње крајем јула, имамо такође и ту прву утакмицу плеј-офа о којој не размишљамо, има још много времена до ње. Сви играчи се налазе у јако добром физичком стању, имамо времена да све спакујемо у четири недеље, све почиње од нуле. Све што је било до пре двадесет дана иде у архиву. Имамо циљеве и жеље, надам се да ћемо одрадити припреме на најбољи могући начин и да ће играчи проћи припреме без повреда. Такође, надам се да ће се играчи који ће нам се прикључити касније вратити здрави и орни, да можемо да одговоримо на најбољи начин у првој утакмици домаћег првенства.

Са репрезентативцима је разговарао пре одласка на Евроспко првенство.

– Нисам се чуо. Они су са репрезентацијом треба да имају пуну концентрацију и да буду спремни. Причали смо о њиховом понашању и обавезама, шта треба да раде пре њиховог одласка. Водимо рачуна о њима и пратимо све, они играју за наш грб и земљу, желим им све најбоеље и да догурају што даље

Не жели да коментарише спекулације, похвално је причао о најновијем појачању – Далсију Гомешу.

– Можемо да причамо о играчима који су дошли. Остали све док не дођу званично, није потребно разговарати о њима. Наш спортски сектор ради добар посао. Што се тиче Далсија, он је квалитетан играч, помоћи ће нам по начину игре и са својим карактерним особинама. Поникао је у Португалији, у Бенфици. Брзо смо реаговали, без обештећења, хвала клубу на томе, знамо колико је тешко данас наћи неког квалитетног играча који финансијски не вреди много. У сваком случају, мислим да ће нам Далсио доста помоћи. Не бих да причам о фудбалерима који се спомињу док се све не буде званично обелоданило.

У екипи увек треба свеже крви, задовољан је свиме што је до сада урађено.

– Мислим да треба у свим линијама свежа крв. Неминовно је да у Црвеној звезди све зависи од трансфера, да функционише од тих средстава. Јако је тешко, на моју жалост знате да у сваком прелазном року морам да формирам нову екипу, увек су најбољи играчи најинтересантнији другим клубовима, али мислим да за сада добро функционишемо. Сваки добар играч је добродошао, треба да се да шанса и нашим младим играчима, видећемо колико ће фудбалера бројчано на крају бити.

Хванг је и даље играч Црвене звезде, без обзира на разне спекулације ових дана.

– Не бих сад волео да причам о нечему што се није десило. Хванг је велики професионалац, он је код нас, а шта ће бити у будућности ставрно не знам, свакако рачунам на њега и чекам га да се врати после репрезентативне паузе, а шта ће бити у будућности, никад се не зна.

Има играча које Милојевић види као главне носиоце и не би желео да они напусте клуб, међутим није желео да открије који су фудбалери у питању.

– Изричита жеља јесте. Рекао сам управи клуба, знају они између нас, који је то договор.

Доста играча се вратило са позајмице, имаће времена да се наметну Милојевићу.

– Ту је доста играча за које сам тражио да буду ту са нама и они ће бити сигурно на Златибору. Прво из разлога јер су заслужили својим талентом и играма да виде како је бити у првом тиму. Волео бих уживо да видим њихове квалитете на тренингу, још једном да их исчекирамо, а они ће имати времена да се докажу и покажу. Свакако ми је драго колико има младих и талентованих играча. Видећемо кроз рад како све то изгледа.

На питање за голмана Гордића, рекао је да сви играчи имају шансу да се докажу и да ће се нешто више знати тек након припрема.

– За све постоји шанса, не могу у овом тренутку ништа да вам кажем. Сада почињемо процес припрема, а видећемо на крају тог припремног периода, до краја прелазног рока има времена, те ћемо видети шта ће се даље догађати.

За Драговића је имао само речи хвале, те је пожелео Звезди још фудбалера попут њега у будућности.

– Пратили сте целу ситуацију. Драговић је велики професионалац, много је дао Црвеној звезди. Много смо причали с њим, његова жеља је била окренута према Звезди, али је на крају преовладао тај повратак тамо где је одрастао и поникао и то је за сваки респект. Било би ми криво да нисмо покушали, али сматрам да смо урадили све, и да је била његова жеља да се врати. Он је лидер, много је играча стасало поред њега, знате да ја водим рачуна о личним карактеристикама, тако да се надам да ћемо имати још Драговића у Црвеној звезди.

Борјан и даље има уговор са словачким тимом, те је шеф струке изјавио да ће тек након разговора с њим бити све јасније.

Борјан, како сам добио информацију, има и даље уговор са Слованом, до 30. јуна. Видећемо у даљим разговорима са клубом и њим шта ће бити – завршио је Милојевић.

The post Милојевић: Надам се још једној трофејној сезони appeared first on СД Црвена звезда.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment