Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаОдбојка

Oдбојкаши и одбојкашице пред финале

После две сезоне црвено бели се налазе у трци за титулу шампиона првенства Србије. Девојке су избориле место у финалу победом над екипом Визуре, док су момци у „мајсторици“ били бољи од „вечитог“ ривала Партизана кога су у полуфиналној серији полсе чудесног преокрета савладали са 3:2. Прве на терен излазе девојке које ће се верујемо у сјајној атмосфери хале „Шумице“ за титулу најбоље екипе у држави борити са одбојкашицама НИС Спартака ( 4.4. у 18,00). Шумице ће такође бити поприште борби и мушких екипа. Изабраници Жељка Булатовића дочекују Војводину НС СЕМЕ (5.4. 18,00).

Своја очекивања пред финалне дуеле изнели су на зајендичкој конфренцији за новинаре тренери женске и мушке екипе, Ратко Павличевић и Жељко Булатовић. Тренер одбојкашица Црвене звезде објаснио је да је сам пласман у финале Првенства Србије велика ствар, јер је то био циљ пре почетка самог такмичења.

–Још пре самог старта такмичења зацртали смо улазак у финале. То смо сада остварили и идемо наравно да освојили титулу. Одлично познајемо противника, са Спартаком смо играли финале Купа где смо ми изашли као победници. То је једна јако добра екипа сатсављена од јуниорских репрезентативки. Свакако да смо ми ослабљени за Ану Бјелицу која се разболела, али наглашавам да је недостатак капитена био мотив више у полуфиналу. Девојке су доказале да су психолошки јаке и да могу да збију редове и остваре победе – закључио је Павличевић.

Тамара Ракић и Љубица Кецман слажу се да је преиод који им предстоји најзначајнији од почетка сезоне.

–Девојке су спремне и јако мотивисане и само позитивним ставом могу да донесу још једну титулу на Маракану – истакла је Ракићева, а Кецман се надовезала.

–Сав труд и напор који је уложен до финала се и исплатио. Надам се да ће девојке сада заиграти још боље и не смемо да направимо ни један кикс у дуелима са Спартаком. То је екипа која сваку грешку уме и те како да казни.

Тренер одбојкаша црвено белих Жељко Булатовић тврди да је велики оптимиста и истиче да песимизму није место у спорту.

–Јако је битно имати стрпљења и живаца. Стално сма говорио мојим момцима да мјорају да буду стрпљиви и био сма у праву. Управо тиме смо и дошли до финала. Ништа није готово док се не одигра и последњи поен. У дуелима са војводином сигуран сам да неће бити ни мало лако, али се надам да чемо ипак на крају ми изаћи као победници – оптимистично ће Булатовић.

Капитен црвено белих Михајло Митић честитао је девојкама на усласку у финале Првенства Србије и напоменуо да нису веровали у себе не би били у трци за првака државе.

–Партизан је водио у серији 2:0, ми смо то успели да преокренемо и славимо у последњем мечу. Сада би све то требали да заборавимо и да се спустимо на земљу јер нас чека један не тако лак противник у финалу. Још је рано за емоције, биће времена. Екипа Војводине има искусан тим који предводи Андрија Герић. Он је играч који све уме да држи под контролом. Ми таковг играча немамо, па ће самим тим да нам буде теже – јасан је Митић.

Коректор Душан Петковић нагласио је да је долазак до финала био јако турбулентан и да су у хали Шумице виђене праве борбе за место у финалу.

–Остали смо без финала у Купу, а ово је идеална прилика да све то наконадимо. Мислимо да можемо да савладамо Војводину и надамо се освајању титуле.

Повезане вести

Leave a Comment