Moja Crvena Zvezda
Звездаши широм светаКуп СрбијеФудбал

Косановић и Кристић верују у Звездин пролаз

Милорад Косановић
Милорад Косановић
Милорад Косановић

Пред реванш утакмицу полуфинала у Купу некадашњи тренери нашег клуба Александар Кристић и Милорад Косановић изнели су своје виђење утакмице која би могла да одлучи и победника Купа. Косановић и Кристић су говорили и о утакмици из 1998. године, када је Обилић успео да надокнади предност нашег тима од 2:0 у реваншу, након невероватних дешавања на самом терену и око њега.

„Тада сам желео да заувек напустим српски фудбал и сада први пут после толиких година говорим о срамоти која се догодила на Врачару. Била је то туча, а не фудбал, права отимачина и шиканирање Црвене звезде. На Врачару смо били као у логору, а мене су буквално отерали са стадиона када сам добио црвени картон. Било је језиво, али то су била нека друга времена и верујем да се више никада неће поновити“, рекао је Косановић, што је потом потврдио и садашњи тренер Напретка, тада фудбалер Црвене звезде, Аца кристић.

„Била су то нека сасвим друга времена и околности. Било је вруће, дешавало се свашта, од туче, преко грубих судијских грешака, а ми психолошки нисмо били припремљени за тако нешто“.

Косановић сматра да Звезда има велику предност пред реванш.

„За озбиљну екипу то је велика предност. Зато сматрам да је Звезда на прагу финала и одатле може да избаци једино сама себе. Не потцењујем Партизан, црно-бели могу два пута да затресу мрежу, али тим као Звездин за 90 минута може и мора да постигне један гол. Зато, црвено-бели не смеју да чувају предност, већ да одговоре на нападе домаћина и дођу до поготка који ће решити све.“

Кристић је уверен да ће Звезда у финале ако у првом делу игре не прими гол.

„То је најопаснији резултат, чак и када га имате на полувремену. Један примљени гол може да роди страх и сумњу и да пољуља самопоуздање. Зато је Звезди неопходна психолошка стабилност и мудра игра, без повлачења у дефанзиву јер црвено-бели нису тим који се брани. Поред једног постигнутог гола за Звезду ће кључ финала бити у томе да у првих 45 минута не прими погодак. Ако успеју у томе, пролаз је сигуран и уверен сам да ће тако и бити.“

Повезане вести

3 comments

czv czv czv апр 10, 2012 at 16:04

Ciganin sam, to ne menja stvari,
ciganin je bio i moj stari.
Imao je 62 leta,
nije im’o zene ni deteta.
A kada se zene docepao,
za 2 sata mene je sklepao.
Pa me salje u ciganske skole,
da ja ucim Zvezdine parole.
Kada umrem i ostavim telo,
sasite mi Zvezdino odelo.
Od zastave sanduk napravite,
i uz popa Dzaju mi zovite.
nanananana…
Marakano turisticko mesto,
ja sam tebe poseciv’o cesto!!! <3

Reply
Zvezdomanija(f.Haker) апр 10, 2012 at 14:02

Brat jagodinac!Tako je bre-napred Zvezdo

Reply
jagodina navija za zvezdu! апр 10, 2012 at 11:43

Napred ZVEZDO tebe volim ja! <3

Reply

Leave a Comment