Moja Crvena Zvezda
Клупска дешавањаКошарка

Цвеле о самиту у Портланду

Александар Цветковић
Александар Цветковић
Александар Цветковић

Александар Цветковић вратио се из Америке и после десетак дана одсуства поново је на располагању тренеру Светиславу Пешићу. Млади плејмејкер боравио је у Портланду, заједно са још деветорицом најбољих јуниора света где је учествовао на престижном Најки хупс самиту.

Репрезентација света савладала је Американце 84:75, а Цветковић је у победи свог тима учествовао са пет поена. Непосредно пре преподневног тренинга Цветковић је за клупски сајт поделио своје утиске из Портланда:

– Било је много лепо. Заиста, фантастично искуство за мене. Са најбољим јуниорима света провео сам неколико дана и то је нешто што ћу сигурно дуго памтити – почео је причу Цветковић:

– Организација целе манифестације је заиста веома професионална, на врхунском нивоу и све то утиче да осећате посебно. Морам да признам да је било и веома напорно, тренирали смо два пута дневно, а око терена је у сваком тренутку било око стотинак скаута који су све време нешто записивали. Између тренинга смо имали разноразне обавезе почевши од гледања утакмица са претходних Хупс самита, обавезног сликања, обиласка Најковог шопинг центра…

Иако је било доста обавеза, по речима Цветковића било је времена и за дружење:

– Највише времена проводио сам са Шарићем. Он је заиста сјајан момак и сјајно смо се дружили.Он је играо доста добро, а морам да признам и да сам ја задовољан својим наступом. Мислим да сам се приказао у лепом светлу и да сам у Портланду на достајан начин репрезентовао Црвену звезду и своју земљу.

Једна од активности за учеснике Хупс самита била је и одлазак на једну НБА утакмицу:

– Гледали смо дуел између Портланда и Њу Џерсија и то у типичном америчком стилу, са све хот-догом у рукама – уз осмех је причао Цветковић.

Талентовани организатор игре сада се окреће обавезама у Црвеној звезди ДИВА:

– Мало сам уморан од пута, али све лакше подносим јер сам поприлично ужелео својих саиграча из црвено-белог дреса. Са њима у друштву ће се све много лакше поднети – закључио је Цветковић.

Повезане вести

1 comment

KK апр 10, 2012 at 16:47

Zar na ovako simpaticnu vest ni jedan komentar,sramota,bravo Cvele !!!

Reply

Leave a Comment