Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаРукомет

Рукометашице боље од Чачанки

Marija Colic, kapiten ZRK Crvena zvezda

Рукометашице Црвене звезде оствариле су убедљиву победу у оквиру 19. кола Супер лиге Србије за рукометашице.

ЖРК Црвена звезда : Чачак  34:25 (20:9)

Пред око 100 гледалаца у СЦ „Вождовац“ на Бањици, црвено-беле рукометашице без већих проблема савладале су фењераша домаћег рукометног такмичења, екипу Чачка. Знало се да су Звездашице апсолутне фавориткиње у овом сусрету, а то се показало и током првог дела игре, када су наше девојке стигле до предности од 19:5.

У наставку сусрета уследиоло је очекивано опуштање наших играчица, тако да су гошће успеле не само да смање резултат и доживе подношљив пораз, већ су други део игре решиле у своју корист резултатом 16:14.

Најефикаснија у нашим редовима била је Трифуновићева са 10 постигнутих погодака, док се истакла и капитен Марија Чолић са 15 успешних интервенција.

ЖРК Црвена звезда: Марић 5, Бокарић 4, Кокоресковић 4, Стекић 2, Мистрић, Павлов, Радовић 1, Лежаја, Обрадовић 5, Милојевић 2, Трифуновић 10, Милојевић, Степанић 1, Чолић (15 одбрана)

Након 19. одиграног кола на табели убедљиво води екипа Зајечара са максималних 34 бода (17 одиграних утакмица), а следе Јагодина 25 (16 ут.), Раднички Крагујевац 23 (18 ут.), Наиса 17 (17 ут.), Црвена звезда 16 (16 ут.), Макс спорт 16 (17 ут.), Нопал 15 (16 ут.), Књаз Милош 14 (16 ут.), Раднички Београд 9 (16 ут.), Железничар 7 (17 у.) и Чачак 6 (16 ут.)

У наредном 20. колу, рукометашице Црвене звезде наредног викенда гостују у Аранђеловцу екипи Књаз Милоша.

Повезане вести

1 comment

Anka апр 16, 2012 at 14:37

Dobro je, nadam se da imamo bar neke sanse za igru u Evropi. Nalazimo se na nezgodnoj poziciji izmedju onih koji se bore za opstanak i onih koji nam malo beze a nalaze se na koti za igranje u Evropi. Boskovicu bi savetovala da malu Colicevu pod hitno zove u reprezentaciju jer me svojim golmanskim potezima strasno podseca na cuvenu Branku Jovanovic. Jeste da ima jos da radi, jer Branka je Branka, ali mala je extra golmanski talenat. Zna se da na poziciji golmana ozbiljno skripimo u reprezentaciji, i to od kad je otisao tandem Paplacko-Jovanovic! Ekipu imamo golmane nemamo. Zvezdina deca pokazuju sve veci napredak i Zvezdinu skolu rukometa treba razvijati, al dzabe prica kad se zna ko sedi…

Reply

Leave a Comment