Moja Crvena Zvezda
Домаћи шампионатФудбал

Prosinečki: „Igraćemo kako želim“

Prosinečki

Dovoljno je odgledati samo jedan trening pod palicom Roberta Prosinečkog kako bi spoznali njegovu strast prema fudbalu, prema Zvezdi.  Ona je toliko očigledna u svakom njegovom odgovoru, ticali se oni pitanja u vezi sa mečom protiv „B“ tima Šahtjora, igrača ili prvog prolećnog meča na Marakani za koji kaže da i sama pomisao na to veče budi u njemu izuzetno jake emocije.

– Treba uzeti u obzir da je meču protiv „B“ tima Šahtjora prethodio jak trening, pa su sasvim sigurno igračima noge bile „teške“.U taktičkom delu i angažmanu u drugom poluvremenu smo napravili dosta grešaka. Ne bih da širim temu i pričam o tome na šta konkretno mislim. Naš cilj je zapravo jednostavan, da sa loptom dominiramo, da je stalno u našem posedu i da kroz taj posed dođemo do gol šansi. Mislim da su momci to polako počeli da kapiraju – kaže šef struke crveno-belih.

Nije tajna da su očekivanja navijača velika, da se svi Zvezdaši nadaju i veruju da će „Veliki Žuti“ uspeti da spoji igru i rezultat.

– I ja se nadam da ćemo dobro izgledati. Ima materijala, ima dosta kvaliteta u Crvenoj zvezdi i verujem da ćemo kroz ove pripreme napraviti da Zvezda igra onako kako ja i svi drugi žele. Dominantno, da stalno napadamo i da u svom posedu imamo loptu, da dajemo golove, da stignemo Partizan i da probamo da osvojimo Kup. Pokušavamo da napravimo i neki „vic“ u igri koji publiku diže na noge. Ali da bismo do toga stigli moramo da imamo maksimalan angažman, kada stignemo na 30 metara od gola onda igrači neka rade šta hoće, da pokažu svoj talenat i da je to-to. Stranci koji su došli, Evandro i Borha su prava pojačanja i verujem da će oni praviti razliku. Ima igrača koji su tu bili i koji su se sad probudili i već u ovom momenetu dosta dobro izgledaju – objašnjava Prosinečki.

Jedan od „probuđenih“, između ostalih, je Darko Lazović. A tu su i „klinci“ iz Zvezdinog omladinskog pogona, poput Srđana Mijailovića, kojima je trener s pravom ukazao poverenje.

– U tim igračima o kojima neki treneri nisu čak ni razmišljali ja vidim angažman, talenat koji ti momci imaju. Mene ni jednog trenutka ne zanima da li on ima 18, 19 ili 30 godina. Mene interesuje samo ono što napravi na terenu. Igraće oni koji su najbolji. Tu su i braća Srnić i to je znak da Omladinska škola Crvene zvezde radi dobro.

Ne krije Prosinečki da je osećao tremu na prvom meču na kojem se pojavio u ulozi Zvezdinog trenera, priznaje naš trener i da to uzbuđenje sve više raste kako se bliži njegov trenerski debi na Marakani.

– Prva utakmica mi je bila protiv Zete u Crnoj gori. I normalno, osetio sam laganu tremu. Budi puno osećanja. Svestan sam da su navijači željni pobeda. Ne mogu obećati da ćemo išta osvajati, ali mogu da ćemo dati sve od sebe da igramo dobro.  Sećam se kada sam prvi put debitovao kao igrač na Marakani, a sada ću to učiniti kao trener. To su lepe stvari, specifični osećaji. Ako bude pun stadion sigurno će sve biti još lepše
– ističe Robert Prosinečki.

Повезане вести