Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

U subotu sa Cibonom

Aleksandar Cvetković

U 20.kolu NLB lige, košarkaši Crvene zvezde putuju u Zagreb i igraju protiv košarkaša Cibone.

Posle poraza u poslednjem kolu protiv Krke, crveno beli se nadaju boljem izdanju i ravnopravnom borbom sa hrvatskim klubom. Pred subotnji meč, prvi strateg Zvezde, Mihailo Uvalin je izneo očekivanja i porkomentarisao:

„Posle poraza od Krke bili smo razočarani igrom i krajnjim rezultatom i to je bila možda i najgora partija koju smo odigrali u „Pioniru“. Očekivanja su bila velika i ponovile su se iste greške. Evidentno je da pritisak opstanka u ligi utiče na naše igrače i da u važnim trenutcima imamo prepreku da dođemo do tečne igre u napadu i da održimo jak nivo odbrane“.

Do kraja reginalnog takmičenja ostalo je još sedam kola i svaka nova utakmica predstavlja novi pokušaj da tim sa Malog Kalemgdana novim bodovima osigura opstanak.

„Okrećemo se novom protivniku koji je u većem delu sezone bio u problemima ali oni su se konsolidovali. Možda i ne toliko rezultatski ali Cibona igra mnogo bolje i čvršće. Sigurno igraju kvalitetnije i jači su posle dolaska Giričeka i Rožića. Imaju deset igrača koji su u rotaciji i igraju bolje nego na početku lige. Mislim da su oba tima pod pritiskom, ali mi jednostavno moramo da pokušamo da ostvarimo još neku pobedu u gostima kako bi sebe aktivnije uključili u borbu za opstanak. Sami treba da pobedama odlučujemo o svojoj sudbini a ne da gledamo da li će drugi izgubiti“, rekao je Uvalin.

U Zagreb se putuje optimistički, a Uvalin je još dodao:

„ Biće veoma teško ali se nadam da ćemo odigrati jednu kvalitenu utakmicu i ostvariti pobedu sa kojom bi ušli u bolju situaciju. Protiv veoma kvalitetne i iskusne ekipe Cibone ćemo morati da pružimo i više od maksimuma ako želimo povoljan rezultat“.

Zvezdin organizator igre, Aleksandar Cvetković je kratko izjavio pred meč sa Cibonom:

„ Sigurno je da nas čeka još jedno teško gostovanje i utakmica protiv ekipe koja igra sve bolje. Sa druge strane, mi dobro treniramo i sa pruženim maksimumom svojih mogućnosti se nadamo povoljnom rezultatu“.

Utakmica se igra u subotu, 5.februara u Košarkaškom centru „Dražen Petrović“ sa početkom od 17 časova.

Повезане вести

5 comments

Comments are closed.