Moja Crvena Zvezda
Домаћа такмичењаКошарка

Најава: Хемофарм – Црвена звезда

Ранијих сезона једноставно се „знало“ ко ће изборити пласман у плеј-оф (АБА лигу) и пре почетка Суперлиге, док ове сезоне можемо слободно рећи да је неизвесније него икада раније. Пораз Партизана у Новом Саду, Радничког из Крагујевца од наше филијале Радничког ФМП-а и БКК-а Радничког и то код куће, па и наш пораз од тима са Црвеног Крста, само су неки од изненађења ове сезоне. Ипак, сва изненађења је засенило једно, још веће-очајне игре Хемофарма ове године.

Чињенице су да их је на почетку сезоне напустило неколико кључних играча, да су избацили и играча за НБА лигу (Јероме Јордан, Неw Yорк Кницкс), да их је у сред сезоне напустио најбољи играч Борис Савовић, да су значајно подмладили тим, али скор од 1 победе и 7 пораза и последње место у овом тренутку у Суперлиги је дефинитивно превазишао све границе.

Екипу је напустио и тренер Жељко Лукајић, а тренерску палицу преузео Небојша Богавац. Организацију игре је после одласка Алексеја Нешовића пред почетак Суперлиге, преузео Никола Оташевић, који ове сезоне не пружа ни приближно исте партије као што је пружа у екипи Будућности из Подгорице. На спољним позицијама је навјећа претња Младен Јеремић, мада је и он у паду форме, а уз њега ту је Бојан Бакић који тренутно највише показује. Ту је и капитен екипе Марко Шутало, и неколико голобрадих младића Ламбић, Дангубић, Митровић, Крстић који се труде да се покажу у добром светлу.

Ситуација испод коша је нешто боља. Екипу је непосредно пред почетак Суперлиге напустио Иван Мараш као и Младен Пантић , али је из БИХ-а стигао Борис Лаловић, који се солидно показао до сада. Уз њега ту је свакако највеће откровење Ђоле Гагић и талентовани Никола Милутинов.

Ову утакмицу наши момци једноставно морају да победе, ако мисле да се озбиљније укључе у борбу за високу позицију, али и да евентуално не би угрозили пласман у АБА лигу наредне године. Свакако је све на нашој страни, и квалитет и искуство, имамо и више играча у ротацији што би свакако могло донети 5. победу у Суперлиги ове године нашем тиму.

Утакмица се игра сутра од 19,00 часова у дворани „Миленијум“ у Вршцу, у досадашња овосезонска четири дуела Црвена звезда је победила, па не треба очекивати ништа друго ни сутра!

САМО ХРАБРО ДО НОВЕ ПОБЕДЕ!

Повезане вести

Leave a Comment