Moja Crvena Zvezda
ПрипремеФудбал

Dmitrović i Reljić zadovoljni pobedom nad Spartakom

Stervan Reljić

Bilo je pravo uživanje gledati Zvezdinu igru u prvih 45 minuta meča protiv Spartaka iz Trnave. Prisutnima na terenu hotela Kalista bilo je sasvim jasno da je to ta igra koju traži trener Robert Prosinečki, da je to igra koju bi naš tim trebao da forsira na proleće.

– Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bili odlični, napravili smo dosta akcija, bili smo pravi. U drugom smo malo splasnuli, ali to nije nerazumljivo – još smo u jakom trenažnom procesu. Igramo pas igru koju šef trži od nas. Nema više preskakanja igre, već pasom dolazimo do gola. Počeli smo to da usvajamo. U ovom trenutku su nam noge teške, pa malo grešimo, ali verujem da će sve doći na pravo mesto, pogotovo kada se malo spusti nivo treninga
– kaže bek crveno-belih Stevan Reljić.

Borba za dresove je potpuno otvorena kod trenera Roberta Prosinečkog.

– Svi smo krenuli od nule, niko nije povlašćen, borimo se kroz svaki trening i svaki trening je prilika da napredujemo. Što se mene tiče,  polako dobijam šansu, pokušavam da je iskoristim na pravi način i nadam se da ću u predstojećoj polusezoni biti u svom najboljem izdanju – rekao je Reljić.

U drugom test meču u Antaliji u startnoj postavi su bila i dva Zvezdina deteta – Srđan Mijailović i Marko Dmitrović. Mladi i talentovani čuvar mreže ne može da sakrije ushićenje zbog pružene prilike, zbog šanse da se sa starijim kolegama nameće stručnom štabu.

– Najbitnije je da se dobro spremimo i da u ritmu iz meča protiv Spartaka nastavimo dalje. Zadovoljan sam svojom partijom, kao i izdanjem koje su pružili moji saigrači. Zaista mi je velika čast da sa 19 godina budem u prvom timu Crvene zvezde. Naravno da hrabri to što trener Prosinečki misli na mlade igrače. Tu je i Mijailović, vratio se Ćosić, a ima još puno igrača koji treba da se dokažu iz omladinske selekcije. Veliki je to podsticaj za nas, veliki motiv da još bolje radimo – ističe mladi golman Marko Dmitrović.

Do pre nekoliko meseci Marko nije mogao ni da sanja da će danas biti tu gde jeste.

– Nisam se ni nadao. Da, jesam zamišljao… Raduje me što su se na kraju isplatili naporni treninzi. Sada sam ovde i presrećen sam zbog toga – poručuje Dmitrović.

On je rano jutros, zajedno sa kapitenom Pavlom Ninkovim, krenuo put Beograda. U srpskoj prestonici Ninkov će se priključiti seniorskoj, a Dmitrović mladoj reprezentaciji Srbije, koju u Tel Avivu očekuje provera protiv Izraela.

– Nema prostora za odmor i dobro je što je tako. Na meni je sada da samo radim
– kaže Dmitrović, koji bi u Antaliju trebao da se vrati 10. februara.

Inače, stručni štab našeg tima je posle utakmice protiv Spartaka, a usled odlaska Pavla Ninkova u Tel Aviv sa reprezentacijiom, doneo odluku da mladog beka Filipa Stojkovića iz Sopota prebaci u seniorski tim do kraja priprema, a onda će biti doneta odluka da li će on tu i ostati.

Повезане вести