Moja Crvena Zvezda
КошаркаРегионална лига

Uvalin: „presudila loša odbrana“

Mihajlo Uvalin, foto "Novosti"

Trener Crvene zvezde Mihajlo Uvalin smatra da uzrok porazu od Cibone treba tražiti u veoma lošoj odbrani njegovih igrača, koji su dozvolili Zagrepčanima puno lakih poena.

„Zaslužena pobeda Cibone. Loše smo odigrali u odbrani i nismo ni mogli da očekujemo bolji rezultat. Sa Cvetkovićem i Jangom na parketu bili smo totalno inferiorni čak i u ideji da uhvatimo loptu. Domaćin je to kažnjavao i na dobar način uspeo da iskoristi tu specifičnu situaciju u skoku. Posle drugog faula Subotića, krenule su neke iznuđene izmene. Sa Miloševićem smo dobili skok, ali smo gubili na snazi u napadu, koju je mogao da nam pruži Jang. Tako je to u životu, nekad dobiješ, nekad izgubiš.“

Ekipa je ipak pri kraju susreta uspela da se približi Ciboni na samo šest razlike.

„Sličnu situaciju imali smo prošle nedelje protiv Krke, tada smo imali poslednji šut za pobedu. Lepo je što smo i u Zagrebu došli do toga da se na kraju borimo za trijumf. Radi se o našem nedostatku kvaliteta i iskustva, tako da nam je lakše da igramo pri većem zaostatku, kada je protivnik već povukao ručnu. Ipak, apsolutno sam zadovoljan pristupom i čestitam igračima na tome što su uložili napor da završimo utakmicu na bolji način. Nastavljamo ovu tešku borbu za opstanak“, rekao je Uvalin.

Повезане вести

1 comment

Comments are closed.